Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5268
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 92 пъти
- Получил благодарност: 101 пъти
Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
Да благодаря,милички
Суших, други нарязах и стерилизирах....
Варих 90 мин.
А колко изядох ....
Суших, други нарязах и стерилизирах....
Варих 90 мин.
А колко изядох ....
Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
Нарязанеи,бланшираш в посолена вода за 5 минути изваждаш и отмиваш в студена вода.Изцеждам и в буркани допълвам вода и сол и стерилизирам 3 часа.Направих 40 бурканчета от лютеница.Сушени отделно
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5268
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 92 пъти
- Получил благодарност: 101 пъти
Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
3 часа ?
Зелен боб,месо - 2 часа.
Защо гъби да се варят повече ?
Зелен боб,месо - 2 часа.
Защо гъби да се варят повече ?
Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
Трябва да местя дървовиден божур,но кога.....Благодаря!
http://liljana.snimka.bg/flowers/orhi-v ... 8.30411789" onclick="window.open(this.href);return false;
Не можеш да състариш мисълта. Можеш да състариш само формата.
Не можеш да състариш мисълта. Можеш да състариш само формата.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1920
- Регистриран на: Май 22, '16, 02:03
- Дал благодарност: 239 пъти
- Получил благодарност: 123 пъти
Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
Бурканите с бланширани гъби ги варя 40 минути. Издържат по две години, без да се развалят.
Дани, подскажи някоя полянка с гъби, като не можеш да ги обереш.
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5268
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 92 пъти
- Получил благодарност: 101 пъти
Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
Еленския Балкан!!!
Но не ги бера аз /де време за такива екстри/ ,а една млада дама от екипа ми е голямата гъбарка!
Имат вила там и редовно бере с торбите!
В нашия Балкан по-няма манатарка.Набират мъжете пачи крак основно.
А в градината ми растат разни,но не ги разпознавам и не бера
Но не ги бера аз /де време за такива екстри/ ,а една млада дама от екипа ми е голямата гъбарка!
Имат вила там и редовно бере с торбите!
В нашия Балкан по-няма манатарка.Набират мъжете пачи крак основно.
А в градината ми растат разни,но не ги разпознавам и не бера
-
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2526
- Регистриран на: Фев 3, '13, 12:10
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 969 пъти
- Получил благодарност: 1370 пъти
Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
Дани, другата седмица в Лидл ще има сушилка за плодове и зеленчуци.
Освен гъбите, те подстрекавам да си правиш в нея ябълков чипс, супер става.
Освен гъбите, те подстрекавам да си правиш в нея ябълков чипс, супер става.
Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
gevkati, освен ябълков чипс какво друго по-интересно сушиш там, моля да споделиш.
Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
Аз суших миналата седмица лук, попресуших го, да замирише на печен, в стъклени буркани за готвене. Така складирам и други зеленуци - моркови, целина, червени чушки, корени магданоз...ситно нарязани, изсушени и в буркани за готвене.
Плодове също- сини сливи, кайсии, ябълки и круши, но понеже са по-месести ги слагам в кутии във фризера, не смея в буркани. Стават и за сладкиши, а с шепа овесени ядки в киселото мляко са конкуренция на мюслите за закуска.
Дани, сушените манатарки къде ги съхраняваш, че аз дори и купените ги държа в хладилник, защото една година ми червясаха. Много обичам аромата им, и като купя голям пакет, слагам по малко къде ли не, а боб в гърне със сушени манатарки....мммм...пробвайте, ако не сте.
Плодове също- сини сливи, кайсии, ябълки и круши, но понеже са по-месести ги слагам в кутии във фризера, не смея в буркани. Стават и за сладкиши, а с шепа овесени ядки в киселото мляко са конкуренция на мюслите за закуска.
Дани, сушените манатарки къде ги съхраняваш, че аз дори и купените ги държа в хладилник, защото една година ми червясаха. Много обичам аромата им, и като купя голям пакет, слагам по малко къде ли не, а боб в гърне със сушени манатарки....мммм...пробвайте, ако не сте.