Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ

Публикувай отговор
miltonia
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1925
Регистриран на: Май 22, '16, 02:03
Дал благодарност: 268 пъти
Получил благодарност: 140 пъти

Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ

Мнение от miltonia »

Daniela Pargu написа: Юли 17, '18, 21:55 :shock: :shock:
Три часа?!
А аз се оплаквам от 90 мин! :nod:
Бурканите с бланширани гъби ги варя 40 минути. Издържат по две години, без да се развалят.
Дани, подскажи някоя полянка с гъби, като не можеш да ги обереш. :angelche:
Аватар
Daniela Pargu
Чист кофеин
Мнения: 5274
Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
Местоположение: В.Търново
Дал благодарност: 99 пъти
Получил благодарност: 105 пъти

Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ

Мнение от Daniela Pargu »

Еленския Балкан!!!
Но не ги бера аз :nod:/де време за такива екстри/ ,а една млада дама от екипа ми е голямата гъбарка!
Имат вила там и редовно бере с торбите!
В нашия Балкан по-няма манатарка.Набират мъжете пачи крак основно. :daaa:
А в градината ми растат разни,но не ги разпознавам и не бера :snif:
:tzvetentze: :tzeluvka:
gevkati
Баш кафе майстор
Мнения: 2537
Регистриран на: Фев 3, '13, 12:10
Местоположение: София
Дал благодарност: 1032 пъти
Получил благодарност: 1486 пъти

Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ

Мнение от gevkati »

Дани, другата седмица в Лидл ще има сушилка за плодове и зеленчуци.
Освен гъбите, те подстрекавам да си правиш в нея ябълков чипс, супер става.
iv.tarlen
Баш кафе майстор
Мнения: 2384
Регистриран на: Юни 7, '16, 16:45
Местоположение: Казанлък

Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ

Мнение от iv.tarlen »

gevkati, освен ябълков чипс какво друго по-интересно сушиш там, моля да споделиш.
РОУЗ

Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ

Мнение от РОУЗ »

Аз суших миналата седмица лук, попресуших го, да замирише на печен, в стъклени буркани за готвене. Така складирам и други зеленуци - моркови, целина, червени чушки, корени магданоз...ситно нарязани, изсушени и в буркани за готвене.
Плодове също- сини сливи, кайсии, ябълки и круши, но понеже са по-месести ги слагам в кутии във фризера, не смея в буркани. Стават и за сладкиши, а с шепа овесени ядки в киселото мляко са конкуренция на мюслите за закуска.

Дани, сушените манатарки къде ги съхраняваш, че аз дори и купените ги държа в хладилник, защото една година ми червясаха. Много обичам аромата им, и като купя голям пакет, слагам по малко къде ли не, а боб в гърне със сушени манатарки....мммм...пробвайте, ако не сте.
сюзан
Кафе машина
Мнения: 3460
Регистриран на: Юни 12, '14, 10:56
Местоположение: Стара Загора
Получил благодарност: 4 пъти

Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ

Мнение от сюзан »

iv.tarlen написа: Юли 26, '18, 18:06 gevkati, освен ябълков чипс какво друго по-интересно сушиш там, моля да споделиш.
Имаме такъв уред и вече трета година си сушим плодове.
От всички плодове най много ми харесват сушени черешите, крушите, кайсиите и сините сливи.
За да направиш прерия
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
iv.tarlen
Баш кафе майстор
Мнения: 2384
Регистриран на: Юни 7, '16, 16:45
Местоположение: Казанлък

Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ

Мнение от iv.tarlen »

Тенкю мили дами, аз също съм сушила, но миналата година наблегнах на чери доматките с малко солчица и в буркани с зехтин, чесънче и босилек.Издържат цяла зима в хладилника дори още един си пазя за глезотия.
gevkati
Баш кафе майстор
Мнения: 2537
Регистриран на: Фев 3, '13, 12:10
Местоположение: София
Дал благодарност: 1032 пъти
Получил благодарност: 1486 пъти

Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ

Мнение от gevkati »

Ив, моите бурканчета не бяха в хладилника и нищо им нямаше.Голяма вкусотия!
Аватар
Daniela Pargu
Чист кофеин
Мнения: 5274
Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
Местоположение: В.Търново
Дал благодарност: 99 пъти
Получил благодарност: 105 пъти

Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ

Мнение от Daniela Pargu »

Маренка,ползвам сушилня,ама като искаш - под твой натиск -ще засиля работата! :hihihi:
Сушила съм основно плодове,но имам сполучлива проба на пресен лук - става асъл като чипс!
Бухаме го в сандвичи и супи- с шепа.
Правих чипс от праскова,но за трайността не знам - излапондрихме го моменталически като невидели! :nod:
Тази година пак ще правя.
Роузи,гъбките ги съхранявам в книжен плик,поставен в метална кутия от бисквити,капака залепвам с
едно като тиксо/строително- плътно и леко разтегливо/Кутиите-една върху друга- много са удобни!
Открих,че върши работа,като намерих забравени сушени плодове от предишна нова година- нямаха никаква промяна :daaa:
gevkati
Баш кафе майстор
Мнения: 2537
Регистриран на: Фев 3, '13, 12:10
Местоположение: София
Дал благодарност: 1032 пъти
Получил благодарност: 1486 пъти

Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ

Мнение от gevkati »

хахаха, пробвай ябълковия чипс, аз ще пробвам лучения, че ме заинтригувахте
Публикувай отговор

Обратно към “Други цветарски теми”