9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
- Ава_и_мама
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1051
- Регистриран на: Яну 23, '17, 20:26
- Местоположение: гр. София
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
...аз снимах, но от телефона не мога (не се научих) да качвам снимки. Ако някой изяви желание да му ги пусна на вайбъра и да ви ги качи тук?!?
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
Ави новата прическа в комбинация с тоалета страшно те отваря и много ти отива така!
- Ава_и_мама
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1051
- Регистриран на: Яну 23, '17, 20:26
- Местоположение: гр. София
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
Прибрах се, най-накрая
Привет на всички, благодаря ви, благодаря
Благодаря за тази радост да сме заедно.
Миленски, не се карай и не викай бе, че ще те заболи и гърлото. Ми времето на фотографите мина, свърши, така става. Никой не носеше фотоапарат, някоя снимка с телефона и това е. Ми нали имаме памет, нали всичко записахме в сърцето, това е важно.
ся вие с Гео ще оповестите ли провалената сценка, или ще я запазите за срещата при Саша?
Защото на тази среща се взе важно решение: да правим лятна национална форумна среща в градината на Саша по хортензиево време. Значи там има прекрасен декор за сценки и програми, та помислете.
Привет на всички, благодаря ви, благодаря
Благодаря за тази радост да сме заедно.
Миленски, не се карай и не викай бе, че ще те заболи и гърлото. Ми времето на фотографите мина, свърши, така става. Никой не носеше фотоапарат, някоя снимка с телефона и това е. Ми нали имаме памет, нали всичко записахме в сърцето, това е важно.
ся вие с Гео ще оповестите ли провалената сценка, или ще я запазите за срещата при Саша?
Защото на тази среща се взе важно решение: да правим лятна национална форумна среща в градината на Саша по хортензиево време. Значи там има прекрасен декор за сценки и програми, та помислете.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
хубави цветни нахилени как ме е яд че не можах да дойда....нищо....другия път ще е като за две
и като за две ще ви наснимам...ама много сте хубави безценни мои
и като за две ще ви наснимам...ама много сте хубави безценни мои
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
Вчера присъствах на един чудесен празник, срещнах се с хора, които отдавна исках да познавам, водих разговори за любими неща и отново научих нови неща.
Благодаря за хубавите мигове прекарани с вас!
А сега, след като си зазимих мушкатата и сакъзчетата, мъничко уморена, изпълнявам обещанието, което дадох на някои от вас – рецептата:
Направената за рожденика с любов - Френска селска торта
Продукти :
За блатовете:
1 яйце
150 г кристална захар
200 мл. прясно мляко
2 с.л. мед
2 ч.л. сода
50 г масло
400 г брашно
За крема:
Аз правя два крема, които смесвам – крем от разбита заквасена сметана и крем Ванилия – така кремът за тортата е по-плътен и ми харесва повече.
Крем от заквасена сметана
2 кофички заквасена сметана по 400 г.
кристална захар 6 -7 супени лъжици или на вкус
и
Крем Ванилия:
500 гр. прясно мляко
2 жълтъка
4 супени лъжици брашно
40 гр. масло
5 лъжици захар
2 ванилии
Ако не ви се прави крем Ванилия за тортата ще ви трябват 3 кофички заквасена сметана.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. За блатовете в по-дълбока тенджерка разбърквам яйцето и захарта. Добавям меда, содата, прясното мляко и маслото. Слагам на котлона и варя на слаба температура около 10 минути в зависимост от силата на котлона ви. От содата сместта увеличава петорно обема си, така че внимавайте да не изкипи. От време на време разбърквам. Варя докато сместа придобие приятен светъл карамелен цвят. Махам от котлона и чакам да поизстине леко. Прибавям брашното и замесвам тестото с ръце. Разделям на 7 равни по големина топки. За да съм точна при измерването ползвах кухненска везна. Разточвам всяка топка на тънък кръгъл блат /около 2-3 мл./, който оформям по формата за печене на тортата. Печа в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути върху хартия за печене, докато леко се зачервят. Ако е необходимо, като извадя блата от фурната, докато още е топъл го дооформям така, че блатовете да са еднакви, а готовата френска селска торта - добре оформена. По същия начин разточвам, изпичам и оформям всички блатове. Оставям блатовете един върху друг да изстинат добре, разделени с хартия за печене. Остатъците от тестото може да ги изпечете и да си ги хапнете или да ги използвате, като ги смелете и заедно с орехите покриете и украсите тортата.
2. За крема
В купа разбивам на ръка заквасената сметана със захарта.
За крем Ванилия разбивам 3 супени лъжици от прясното мляко (без да го топля), заедно с отделените жълтъци. Към тази смес малко по малко добавям и брашното при непрекъснато бъркане. Важно е да бъркате непрекъснато, за да не се получат бучки. Загрявам млякото, добавям към млякото захарта и разбърквам. След като млякото заври при непрекъснато бъркане с тел за разбиване добавям яйчената смес и ванилията. Връщам тенджерата на котлона, като продължавам да бъркам непрекъснато докато сместа заври. Кремът трябва да поври 2-3 минути, за да се сгъсти. След като изстине крема го смесвам с разбитата заквасена сметана.
С получения крем намазвам между отделните блатове (задължително изстинали след печенето) и поръсвам със ситно смените орехи.и сладко от боровинки.
Задължително условие за превъзходния вкус е да оставите тортата да отлежи и да се напои. Трябва да престои 24 часа в хладилник, а на следващият ден става още по-хубава.
За втори път правя тази торта и не съм съвсем доволна – нали знаете, когато искаш да се получи нещо най - добре, то не става – съгласно законите на Мьрфи.
Независимо, от всичко, я направих с голямо желание и любов за вас, а това е най-важното условие за всичко, което човек прави за любими хора.
Лека нощ и бъдете благословени!
Благодаря за хубавите мигове прекарани с вас!
А сега, след като си зазимих мушкатата и сакъзчетата, мъничко уморена, изпълнявам обещанието, което дадох на някои от вас – рецептата:
Направената за рожденика с любов - Френска селска торта
Продукти :
За блатовете:
1 яйце
150 г кристална захар
200 мл. прясно мляко
2 с.л. мед
2 ч.л. сода
50 г масло
400 г брашно
За крема:
Аз правя два крема, които смесвам – крем от разбита заквасена сметана и крем Ванилия – така кремът за тортата е по-плътен и ми харесва повече.
Крем от заквасена сметана
2 кофички заквасена сметана по 400 г.
кристална захар 6 -7 супени лъжици или на вкус
и
Крем Ванилия:
500 гр. прясно мляко
2 жълтъка
4 супени лъжици брашно
40 гр. масло
5 лъжици захар
2 ванилии
Ако не ви се прави крем Ванилия за тортата ще ви трябват 3 кофички заквасена сметана.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. За блатовете в по-дълбока тенджерка разбърквам яйцето и захарта. Добавям меда, содата, прясното мляко и маслото. Слагам на котлона и варя на слаба температура около 10 минути в зависимост от силата на котлона ви. От содата сместта увеличава петорно обема си, така че внимавайте да не изкипи. От време на време разбърквам. Варя докато сместа придобие приятен светъл карамелен цвят. Махам от котлона и чакам да поизстине леко. Прибавям брашното и замесвам тестото с ръце. Разделям на 7 равни по големина топки. За да съм точна при измерването ползвах кухненска везна. Разточвам всяка топка на тънък кръгъл блат /около 2-3 мл./, който оформям по формата за печене на тортата. Печа в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути върху хартия за печене, докато леко се зачервят. Ако е необходимо, като извадя блата от фурната, докато още е топъл го дооформям така, че блатовете да са еднакви, а готовата френска селска торта - добре оформена. По същия начин разточвам, изпичам и оформям всички блатове. Оставям блатовете един върху друг да изстинат добре, разделени с хартия за печене. Остатъците от тестото може да ги изпечете и да си ги хапнете или да ги използвате, като ги смелете и заедно с орехите покриете и украсите тортата.
2. За крема
В купа разбивам на ръка заквасената сметана със захарта.
За крем Ванилия разбивам 3 супени лъжици от прясното мляко (без да го топля), заедно с отделените жълтъци. Към тази смес малко по малко добавям и брашното при непрекъснато бъркане. Важно е да бъркате непрекъснато, за да не се получат бучки. Загрявам млякото, добавям към млякото захарта и разбърквам. След като млякото заври при непрекъснато бъркане с тел за разбиване добавям яйчената смес и ванилията. Връщам тенджерата на котлона, като продължавам да бъркам непрекъснато докато сместа заври. Кремът трябва да поври 2-3 минути, за да се сгъсти. След като изстине крема го смесвам с разбитата заквасена сметана.
С получения крем намазвам между отделните блатове (задължително изстинали след печенето) и поръсвам със ситно смените орехи.и сладко от боровинки.
Задължително условие за превъзходния вкус е да оставите тортата да отлежи и да се напои. Трябва да престои 24 часа в хладилник, а на следващият ден става още по-хубава.
За втори път правя тази торта и не съм съвсем доволна – нали знаете, когато искаш да се получи нещо най - добре, то не става – съгласно законите на Мьрфи.
Независимо, от всичко, я направих с голямо желание и любов за вас, а това е най-важното условие за всичко, което човек прави за любими хора.
Лека нощ и бъдете благословени!
- mileni
- Чист кофеин
- Мнения: 5149
- Регистриран на: Ное 30, '09, 14:43
- Дал благодарност: 229 пъти
- Получил благодарност: 82 пъти
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
Прекрасни сте
Тази година не можах да дойда.
Гледам Диманка ,отсрамила Милените
Тази година не можах да дойда.
Гледам Диманка ,отсрамила Милените
Пусни хляба си по водата и ще го намеpиш не след много дни.
http://mileni.snimka.bg/flowers/lyato-2013.762771" onclick="window.open(this.href);return false;
https://picasaweb.google.com/101763371167451658448/201502" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mileni.snimka.bg/flowers/lyato-2013.762771" onclick="window.open(this.href);return false;
https://picasaweb.google.com/101763371167451658448/201502" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Кафе машина
- Мнения: 3460
- Регистриран на: Юни 12, '14, 10:56
- Местоположение: Стара Загора
- Получил благодарност: 4 пъти
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
Много сте хубави всички и много усмихнати! Малко са снимките, но затова пък са качествени.
Съжалявам, че не можах да дойда тази година, но отсега се записвам за лятната среща в царството на Саша. Отдавна ми е мерак да го видя наживо.
Съжалявам, че не можах да дойда тази година, но отсега се записвам за лятната среща в царството на Саша. Отдавна ми е мерак да го видя наживо.
За да направиш прерия
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън