9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
хубави цветни нахилени как ме е яд че не можах да дойда....нищо....другия път ще е като за две
и като за две ще ви наснимам...ама много сте хубави безценни мои
и като за две ще ви наснимам...ама много сте хубави безценни мои
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
Вчера присъствах на един чудесен празник, срещнах се с хора, които отдавна исках да познавам, водих разговори за любими неща и отново научих нови неща.
Благодаря за хубавите мигове прекарани с вас!
А сега, след като си зазимих мушкатата и сакъзчетата, мъничко уморена, изпълнявам обещанието, което дадох на някои от вас – рецептата:
Направената за рожденика с любов - Френска селска торта
Продукти :
За блатовете:
1 яйце
150 г кристална захар
200 мл. прясно мляко
2 с.л. мед
2 ч.л. сода
50 г масло
400 г брашно
За крема:
Аз правя два крема, които смесвам – крем от разбита заквасена сметана и крем Ванилия – така кремът за тортата е по-плътен и ми харесва повече.
Крем от заквасена сметана
2 кофички заквасена сметана по 400 г.
кристална захар 6 -7 супени лъжици или на вкус
и
Крем Ванилия:
500 гр. прясно мляко
2 жълтъка
4 супени лъжици брашно
40 гр. масло
5 лъжици захар
2 ванилии
Ако не ви се прави крем Ванилия за тортата ще ви трябват 3 кофички заквасена сметана.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. За блатовете в по-дълбока тенджерка разбърквам яйцето и захарта. Добавям меда, содата, прясното мляко и маслото. Слагам на котлона и варя на слаба температура около 10 минути в зависимост от силата на котлона ви. От содата сместта увеличава петорно обема си, така че внимавайте да не изкипи. От време на време разбърквам. Варя докато сместа придобие приятен светъл карамелен цвят. Махам от котлона и чакам да поизстине леко. Прибавям брашното и замесвам тестото с ръце. Разделям на 7 равни по големина топки. За да съм точна при измерването ползвах кухненска везна. Разточвам всяка топка на тънък кръгъл блат /около 2-3 мл./, който оформям по формата за печене на тортата. Печа в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути върху хартия за печене, докато леко се зачервят. Ако е необходимо, като извадя блата от фурната, докато още е топъл го дооформям така, че блатовете да са еднакви, а готовата френска селска торта - добре оформена. По същия начин разточвам, изпичам и оформям всички блатове. Оставям блатовете един върху друг да изстинат добре, разделени с хартия за печене. Остатъците от тестото може да ги изпечете и да си ги хапнете или да ги използвате, като ги смелете и заедно с орехите покриете и украсите тортата.
2. За крема
В купа разбивам на ръка заквасената сметана със захарта.
За крем Ванилия разбивам 3 супени лъжици от прясното мляко (без да го топля), заедно с отделените жълтъци. Към тази смес малко по малко добавям и брашното при непрекъснато бъркане. Важно е да бъркате непрекъснато, за да не се получат бучки. Загрявам млякото, добавям към млякото захарта и разбърквам. След като млякото заври при непрекъснато бъркане с тел за разбиване добавям яйчената смес и ванилията. Връщам тенджерата на котлона, като продължавам да бъркам непрекъснато докато сместа заври. Кремът трябва да поври 2-3 минути, за да се сгъсти. След като изстине крема го смесвам с разбитата заквасена сметана.
С получения крем намазвам между отделните блатове (задължително изстинали след печенето) и поръсвам със ситно смените орехи.и сладко от боровинки.
Задължително условие за превъзходния вкус е да оставите тортата да отлежи и да се напои. Трябва да престои 24 часа в хладилник, а на следващият ден става още по-хубава.
За втори път правя тази торта и не съм съвсем доволна – нали знаете, когато искаш да се получи нещо най - добре, то не става – съгласно законите на Мьрфи.
Независимо, от всичко, я направих с голямо желание и любов за вас, а това е най-важното условие за всичко, което човек прави за любими хора.
Лека нощ и бъдете благословени!
Благодаря за хубавите мигове прекарани с вас!
А сега, след като си зазимих мушкатата и сакъзчетата, мъничко уморена, изпълнявам обещанието, което дадох на някои от вас – рецептата:
Направената за рожденика с любов - Френска селска торта
Продукти :
За блатовете:
1 яйце
150 г кристална захар
200 мл. прясно мляко
2 с.л. мед
2 ч.л. сода
50 г масло
400 г брашно
За крема:
Аз правя два крема, които смесвам – крем от разбита заквасена сметана и крем Ванилия – така кремът за тортата е по-плътен и ми харесва повече.
Крем от заквасена сметана
2 кофички заквасена сметана по 400 г.
кристална захар 6 -7 супени лъжици или на вкус
и
Крем Ванилия:
500 гр. прясно мляко
2 жълтъка
4 супени лъжици брашно
40 гр. масло
5 лъжици захар
2 ванилии
Ако не ви се прави крем Ванилия за тортата ще ви трябват 3 кофички заквасена сметана.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. За блатовете в по-дълбока тенджерка разбърквам яйцето и захарта. Добавям меда, содата, прясното мляко и маслото. Слагам на котлона и варя на слаба температура около 10 минути в зависимост от силата на котлона ви. От содата сместта увеличава петорно обема си, така че внимавайте да не изкипи. От време на време разбърквам. Варя докато сместа придобие приятен светъл карамелен цвят. Махам от котлона и чакам да поизстине леко. Прибавям брашното и замесвам тестото с ръце. Разделям на 7 равни по големина топки. За да съм точна при измерването ползвах кухненска везна. Разточвам всяка топка на тънък кръгъл блат /около 2-3 мл./, който оформям по формата за печене на тортата. Печа в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути върху хартия за печене, докато леко се зачервят. Ако е необходимо, като извадя блата от фурната, докато още е топъл го дооформям така, че блатовете да са еднакви, а готовата френска селска торта - добре оформена. По същия начин разточвам, изпичам и оформям всички блатове. Оставям блатовете един върху друг да изстинат добре, разделени с хартия за печене. Остатъците от тестото може да ги изпечете и да си ги хапнете или да ги използвате, като ги смелете и заедно с орехите покриете и украсите тортата.
2. За крема
В купа разбивам на ръка заквасената сметана със захарта.
За крем Ванилия разбивам 3 супени лъжици от прясното мляко (без да го топля), заедно с отделените жълтъци. Към тази смес малко по малко добавям и брашното при непрекъснато бъркане. Важно е да бъркате непрекъснато, за да не се получат бучки. Загрявам млякото, добавям към млякото захарта и разбърквам. След като млякото заври при непрекъснато бъркане с тел за разбиване добавям яйчената смес и ванилията. Връщам тенджерата на котлона, като продължавам да бъркам непрекъснато докато сместа заври. Кремът трябва да поври 2-3 минути, за да се сгъсти. След като изстине крема го смесвам с разбитата заквасена сметана.
С получения крем намазвам между отделните блатове (задължително изстинали след печенето) и поръсвам със ситно смените орехи.и сладко от боровинки.
Задължително условие за превъзходния вкус е да оставите тортата да отлежи и да се напои. Трябва да престои 24 часа в хладилник, а на следващият ден става още по-хубава.
За втори път правя тази торта и не съм съвсем доволна – нали знаете, когато искаш да се получи нещо най - добре, то не става – съгласно законите на Мьрфи.
Независимо, от всичко, я направих с голямо желание и любов за вас, а това е най-важното условие за всичко, което човек прави за любими хора.
Лека нощ и бъдете благословени!
- mileni
- Чист кофеин
- Мнения: 5149
- Регистриран на: Ное 30, '09, 14:43
- Дал благодарност: 229 пъти
- Получил благодарност: 82 пъти
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
Прекрасни сте
Тази година не можах да дойда.
Гледам Диманка ,отсрамила Милените
Тази година не можах да дойда.
Гледам Диманка ,отсрамила Милените
Пусни хляба си по водата и ще го намеpиш не след много дни.
http://mileni.snimka.bg/flowers/lyato-2013.762771" onclick="window.open(this.href);return false;
https://picasaweb.google.com/101763371167451658448/201502" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mileni.snimka.bg/flowers/lyato-2013.762771" onclick="window.open(this.href);return false;
https://picasaweb.google.com/101763371167451658448/201502" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Кафе машина
- Мнения: 3460
- Регистриран на: Юни 12, '14, 10:56
- Местоположение: Стара Загора
- Получил благодарност: 4 пъти
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
Много сте хубави всички и много усмихнати! Малко са снимките, но затова пък са качествени.
Съжалявам, че не можах да дойда тази година, но отсега се записвам за лятната среща в царството на Саша. Отдавна ми е мерак да го видя наживо.
Съжалявам, че не можах да дойда тази година, но отсега се записвам за лятната среща в царството на Саша. Отдавна ми е мерак да го видя наживо.
За да направиш прерия
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1078
- Регистриран на: Яну 18, '17, 07:56
- Дал благодарност: 26 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
И аз благодаря на всички за прекрасното изкарване. Видях се с много приятели и си побъбрихме до насита . С нетърпение очаквам и да организираме среща с пловдивската група
- Krasiyana
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1065
- Регистриран на: Юли 19, '12, 22:10
- Местоположение: гр.София
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
За поредна година се убеждавам, че сме едно уникално общество! Беше прекрасна среща и както винаги кратка! Другия път някъде с приспиване, за да имаме повече време!
От събраните куверти има останали 290 лв. след плащане на сметката и подаръците. Очаквам предложения какво да направим с тях.
От събраните куверти има останали 290 лв. след плащане на сметката и подаръците. Очаквам предложения какво да направим с тях.
“За да летиш, не ти трябват крила, а простор, една голяма любов и малко мечти.”
Силвия Кристъл
http://www.album.bg/krasiyana/?page=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Силвия Кристъл
http://www.album.bg/krasiyana/?page=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
Краси, аз тъкмо се готвех да питам на кой да преведа пари за кувертите, понеже това, че не успяхме да дойдем, все пак не ни освобождава от ангажимента. А то се оказа, че даже бакшиш сте събрали.
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
Краси, съхранявай ги тез парични остатъци, то ще си покаже какво да правим с тях.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- Ема
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1434
- Регистриран на: Май 31, '16, 19:23
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 298 пъти
- Получил благодарност: 433 пъти
Re: 9-ти РОЖДЕН ДЕН на ХобиКафе -2018г.
Ето го моето предложение
viewtopic.php?f=36&t=8787
Дарителска сметка
IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01
BIC SOMBBGSF
Общинска Банка
титуляр: Тони Тончев Костов