Страница 1 от 1

Taxus(тис)

Публикувано на: Сеп 26, '20, 16:46
от greeneyed
Да започнем тема за тиса.

Моят дребосък TAXUS-baccata-Repandens-aurеа е купуван на разсад от Пландорекс през април 2020. Тук е вдясно на снимката

Изображение

Като бавнорастящо растение състоянието му към септември 2020 е задоволително. Заграден е камъни и клечки, че тук се бере дюля есента, да не му се случи някоя случка. :dovolen:

Изображение

Re: Taxus(тис)

Публикувано на: Авг 31, '21, 21:03
от greeneyed
И една година по-късно- настъпва, заема територия.

Изображение

Re: Taxus(тис)

Публикувано на: Сеп 2, '21, 11:42
от borislava.kirilova
greeneyed, това с бавнорастящите преди много му се връзвах. Истината е, че трябва да направи три пълни години на мястото, на което е засаден. После започва да нараства съвсем прилично. :D Наблюденията ми са за иглолистни с характеристика бавен растеж.
Аз от две седмици съм се обзавела с Taxus baccata David и ще споделям впечатления. Но го видях в градината на приятелка на 10 години е 2м височина и 1.80м в най-широката си част(това е без никакво рязане, дори оформящо).

Re: Taxus(тис)

Публикувано на: Мар 3, '24, 19:18
от gevkati
Спас и Дейвид
Изображение
Шишарките на Дейвид
Изображение

Re: Taxus(тис)

Публикувано на: Мар 4, '24, 09:14
от Тутти
Gevkati, като прочетох за Дейвид и Спас, се загледах за още някое иглолистно, за котето не се сетих, а и в първия момент не го видях само си помислих колко интересно име има някое иглолистно. А то било котето - късметлия да живее в такава естетична градина. Ама така става, като човек се разсейва и не е спец по иглолистните. Дейвид е раз-ко-шен, не по-малко от Спасчо.