Страница 1 от 40

Великденски яйца

Публикувано на: Мар 15, '10, 19:54
от Titi
Изображение
Великден чука на вратата. Как да украсим нашите великденски яйца, така че да са най-красивите на масата? Давайте идеи, трикове и хитринки за да направим с общи усилия шарени-писани яйчица.

Re: Великденски яйца

Публикувано на: Мар 19, '10, 21:54
от maili
Аз ги варя като ги увивам в обелки от червен лук.Друго което правя е върху памук капвам различни цветове и увивам свареното яйце изчаквам малко и ги развивам.Друго-в червената боя капвам малко олио като пусна яйцето там където е било докоснато от олиото не се оцветява.След като са боядисани и изсъхнали ги мажа с олио,за да са по лъскави.

Re: Великденски яйца

Публикувано на: Мар 20, '10, 19:34
от lila
Обичах да боядисвам яйца с баба - с листенца, с восък шарехме :D омацвах се до уши и беше забавно :D сега с готовите лепенки нещо ми е скучно :D

Re: Великденски яйца

Публикувано на: Мар 21, '10, 11:18
от mucunka
С маслени пастели също става.

Re: Великденски яйца

Публикувано на: Мар 23, '10, 12:19
от jina_ina
Освен с памук, както е описала Мали, ги боядисвам и с конци.
Уж били "специални" конци (както вица за специалните ябълкови семки :D )
Продават ги преди Великден и само за тази цел - да нашарим яйцата (перашките).
За мен са тези копринени конци, с които майка ми шиеше разни каренца някога :nod:
Режа от конците, различни по цвят, каквато искам дължина и върху мокрото и сурово яйце ги "лепя" .
После увивам внимателно и добре в алуминиева хартия (не трябва да влиза водата от варенето, защото цветовете изблядняват!)
Хубаво е яйцата да са бели. Сега нямах бяло, но снимах, за да добиете предствава.

Изображение

Re: Великденски яйца

Публикувано на: Мар 23, '10, 14:29
от Titi
Купих някакви седефени бои. Някой ползвал ли ги е, че нещо не ми е ясно. Първо да си боядисам яйцата едноцветни и отгоре да намацам тези седефените бои или пък директно с тях да мацам? Нещо не ми стана ясно от указанията.

Re: Великденски яйца

Публикувано на: Мар 23, '10, 14:31
от Blue sky
Точно за тези седефени бои щях да пиша - миналата година бях взела и станаха страхотно красиви яйца с тях :nod: сега тази година съм се запасила с поне 3-4 вида различни бои, като пак имам и такива :nod: Можеш да рисуваш с тях върху едноцветни яйца, може и само с тях.

Re: Великденски яйца

Публикувано на: Мар 23, '10, 15:27
от orkud
Красиви яйца стават и с декупаж
Изображение
Изрязвате мотив от салфетка и лепите с разбит белтък. По добре не до рисувайте, за да няма разни бои по яйцето. Със същия мотив може да се облепи изрязана от картонена опаковка поставка за няколко яйца и с малко зелена трева става перфектна украса :daaa: Тук вече лепете с Ц 200 и използвайте бои по желание :ieeee:



А ако някой не е виждал гравюра върху яйца, нека се наслади на следното
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ето и майстора
Изображение

Re: Великденски яйца

Публикувано на: Мар 23, '10, 15:49
от ida_ili64
Какви са тези перлени бои?Ако става дума за едни флакончета,като писци ,в които е боята,то първо се загряват няколко минути в чаша с гореща вода,после се разклащат тобре,реже се малко от връхчето,поставят се найлонови ръкавици и се капват по 5-6 капки боя от два различни цвята,които си хармонират върху ръкавиците.Свареното и горешо яйце се овалва с ръце-така се получава много интересен перлен ефект-меланж в двата цвята.Готовото яйце се оставя да изсъхне и не се маже с олио.

Re: Великденски яйца

Публикувано на: Мар 23, '10, 16:00
от dal
Кикоза жени , какви домакини :lol:
ей го , мина козунака , додоха яйцата и аз пад нищо свестно и художествено не мога да напиша , травиални 6 цвята бои плюс комбинации няма перли няма кристали няма писци пастели микеланджелобуанароти , нема рафаело с винена киселина, чорапогащи с листа от рози и диви чушки отпечатъци конци барелефи и мислителят от роден....
мисла да се самоубий домакински , нищо не става от мен щото