Страница 1 от 1

За глупостта

Публикувано на: Фев 23, '18, 21:27
от troll
"Третият закон предполага, че всички хора се делят на 4 групи: простаци (П), умници (У), бандити (Б) и глупаци (Г)"
Повече тук:
https://www.manager.bg/%D1%81%D0%B2%D1% ... 1%82%D0%B0

Re: За глупостта

Публикувано на: Фев 24, '18, 08:31
от Миша
И това трябва да е интересно :hmmm: Съжалявам за десетте секунди, които изгубих , четейки "умните " теории по диагоналната система. :ufff:

С удоволствие бих чела тема " за Човечността" , " За Подадената Ръка ", " За Усмивката" или просто как да се научим да се разбираме въпреки глупавите грешки, които всички правим, но да обсъждаме глупостта си е абсолютно изгубено време , освен ако няма цел разкудкудякване на кокошарника , тогава това вече е друга бира :mrgreen:

Re: За глупостта

Публикувано на: Фев 24, '18, 10:20
от ln_none
А който обединява по хармоничен начин всичките 4 групи, да се счита ли за всестранно развит :lol:

Па добре го е систематизирал Чипола. Не ми хареса само в статията, че са заменили баламата с простак, някак си е по-друго значението на простака според мен.

Re: За глупостта

Публикувано на: Мар 7, '18, 20:18
от ln_none
Има една книга - "Цветя за Олджернън" (или Алджернън), за един, да кажем, "бавноразвиващ се" човечец, на който с операция му вдигат IQ-то и какво следва от това. Написана е като дневник от негово име. Има и филм по нея, но книгата си струва да се прочете. Навежда на мисли :daaa:

Re: За глупостта

Публикувано на: Мар 7, '18, 20:28
от Албена
Хм,ако толкова ви интересува тази тема ,прочетете "Възхвала на глупостта " на Еразъм Ротердамски. Там самата Глупост ще ви разкрие всичките си тайни. ;)