Домашно консервиране
Re: Домашно консервиране
Още не е силен консервният сезон. Но ще питам и аз - дано се попробуди темата. Тази година имам много патладжани. Търся идеи за консервиране. Тук намерих рецепти за сладко и кьопоолу. Ще ги пробвам. Имам рецепта за мариновани, но трябват камби, а още няма. Дайте идеи.
Re: Домашно консервиране
Можеш да направиш мариновани само патладжани. Майка ми правеше и ми харесваха.
Re: Домашно консервиране
Патладжани с чесън и доматен сос, магданоз и черен пипер. Готово ястие през зимата.qn4eto написа: ↑Юли 28, '22, 18:10 Още не е силен консервният сезон. Но ще питам и аз - дано се попробуди темата. Тази година имам много патладжани. Търся идеи за консервиране. Тук намерих рецепти за сладко и кьопоолу. Ще ги пробвам. Имам рецепта за мариновани, но трябват камби, а още няма. Дайте идеи.
Патладжаните се опичат във фурната на колелца, посолени, отцедени, оваляни в олио и брашно. Докато покафенеят леко. В това време се прави доматения сос. Парчета домати се сгъстяват на котлона, после се добавя чесън, магданоз и черен пипер.
Реди се на пластове, стерилизира се 15 Мин и готово.
Re: Домашно консервиране
Добра идея, благодаря! Аз правя, но плюс запържен пипер. Ще пробвам.
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5285
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
Re: Домашно консервиране
Янче, ако решиш да пробваш сладкото - пиши- ще ти дам подробности заqn4eto написа: ↑Юли 28, '22, 18:10 Още не е силен консервният сезон. Но ще питам и аз - дано се попробуди темата. Тази година имам много патладжани. Търся идеи за консервиране. Тук намерих рецепти за сладко и кьопоолу. Ще ги пробвам. Имам рецепта за мариновани, но трябват камби, а още няма. Дайте идеи.
"подводните камъни " !
Става страхотно !
Аз пък ги замразявам печени и цели /небелени- така запазват и
аромата на печено/ - после стават и за манджи и
за разядки
Re: Домашно консервиране
Може да останат за малко сладко. Даниела, пиши рецепта и подробности, ако обичаш. Сигурно ще е интересно.
И аз сложих във фризера печени, направих мариновани в буркани и една салата от печен пипер и патладжан.
И аз сложих във фризера печени, направих мариновани в буркани и една салата от печен пипер и патладжан.
Re: Домашно консервиране
Дани, аз не съм садила патраджани, но съм мераклия отдавна да направя сладко - така че няма да откажа акъл за подводните камъни.
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15903
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
Re: Домашно консервиране
С новата реколта ябълки отново тръгнах да правя оцет, обаче който не чете (а и не помни!), не налива оцет в бурканчето с гъбата и тя почернява, та се налага да я изхвърля . Затова сега го правя като за сефте, пък да видим дали ще стане нещо поне от третия път. Засега за около десетина дни изглежда доста мътно, като бъркам сутрин и вечер. Ако не трябва да има този вид, казвай, за да слагам нов мат'рял, дорде е време
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Re: Домашно консервиране
Гео, не се коси за гъбата. Ако много държиш, ще ти дам една. Гъбата сама си се образува.
Следи да има мушици. Да няма много дневна светлина и да е на топло. Аз не помня да съм бъркала. Миналата година правих, тази нямаше материал.
Зашожих чист ябълков сок и парчета, като теб. От сока съм по-доволна. С парчетата е друга бира, поне при мен.
Следи да има мушици. Да няма много дневна светлина и да е на топло. Аз не помня да съм бъркала. Миналата година правих, тази нямаше материал.
Зашожих чист ябълков сок и парчета, като теб. От сока съм по-доволна. С парчетата е друга бира, поне при мен.
Re: Домашно консервиране
Помислих,че това е буркан с развален боб.След това прочетох,че става дума за оцет.
Не би трябвало да е такъв мътен оцет,има ли захар вътре ?
Гъбата не проблем,тя си се образува.
Не би трябвало да е такъв мътен оцет,има ли захар вътре ?
Гъбата не проблем,тя си се образува.