Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
От моркови правят конфитюр , кекс . Но от домати не .
Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
alys , ти си права ! В книгата ти пише - ,, по 3 кг. ягоди и череши ,,.Което ще рече ,че общо 6 кг. плод. И пропорцията плод/захар е 6/1,5 .
Т.е. на 1 кг.плод/250 гр.захар (или 4 кг. плод/1кг.захар). Ще направя да видя резултата. Благодаря ти за идеята !
Т.е. на 1 кг.плод/250 гр.захар (или 4 кг. плод/1кг.захар). Ще направя да видя резултата. Благодаря ти за идеята !
Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
харесва ми твоята увереност!
http://www.google.ca/search?site=&sourc ... 1UW59_X7EI
http://www.google.ca/search?site=&sourc ... 1UW59_X7EI
Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
Имах предвид ,че не съм хапвала такова сладко . Но нали доматът е плод , така че е нормално да правят сладко и от него .
Погледнах рецептата , има процедури с изхвърляне на води като при зелените смокини . Остава да е и така вкусно .
Погледнах рецептата , има процедури с изхвърляне на води като при зелените смокини . Остава да е и така вкусно .
Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
вкусът го сравняват точно със зелените смокини
Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
Конфитюр от зелени домати, ох... грешка... от зелени смокини, ама то - кино, вино, все тая И апис да чете по-внимателно рецептата, че като гледам как чете по диагонал, ще се въздържа от следващото си предложение . (ама и аз съм заспала..., видях, че апис е прочела правилно всичко )
Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
Последните домати се колебая дали да ги паркирам в буркани или да ги оставя за прясни.Докато може.
Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
Нашите ги слагам в буркани, когато вече не издържат в прясно състояние.