Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
apis
Баш кафе майстор
Мнения: 2323
Регистриран на: Мар 1, '13, 23:41

Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Мнение от apis »

От моркови правят конфитюр , кекс . Но от домати не .
apis
Баш кафе майстор
Мнения: 2323
Регистриран на: Мар 1, '13, 23:41

Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Мнение от apis »

alys , ти си права ! В книгата ти пише - ,, по 3 кг. ягоди и череши ,,.Което ще рече ,че общо 6 кг. плод. И пропорцията плод/захар е 6/1,5 .
Т.е. на 1 кг.плод/250 гр.захар (или 4 кг. плод/1кг.захар). Ще направя да видя резултата. Благодаря ти за идеята !
apis
Баш кафе майстор
Мнения: 2323
Регистриран на: Мар 1, '13, 23:41

Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Мнение от apis »

Имах предвид ,че не съм хапвала такова сладко . Но нали доматът е плод , така че е нормално да правят сладко и от него .
Погледнах рецептата , има процедури с изхвърляне на води като при зелените смокини . Остава да е и така вкусно .
troll

Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Мнение от troll »

вкусът го сравняват точно със зелените смокини
:mrgreen:
Deleted User 4608

Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Мнение от Deleted User 4608 »

Конфитюр от зелени домати, ох... грешка... от зелени смокини, ама то - кино, вино, все тая :D :potekoha: :mrgreen: И апис да чете по-внимателно рецептата, че като гледам как чете по диагонал, ще се въздържа от следващото си предложение ;). (ама и аз съм заспала..., видях, че апис е прочела правилно всичко :dovolen: )
Изображение
apis
Баш кафе майстор
Мнения: 2323
Регистриран на: Мар 1, '13, 23:41

Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Мнение от apis »

alys , много ти благодаря за рецептите.
troll

Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Мнение от troll »

Последните домати се колебая дали да ги паркирам в буркани или да ги оставя за прясни.Докато може.
:mrgreen:
Deleted User 4608

Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Мнение от Deleted User 4608 »

Нашите ги слагам в буркани, когато вече не издържат в прясно състояние.
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”