Иванина, благодаря за снимката и информацията за гроздето. Направих си много добри заключения. Ние с ММ набодохме n на брой пръчки, дадени от приятели и познай кой сорт роди на втората година (от пролетта на 2014 г.) - отелът. Хем знам, че са ми дали винен сорт, но уж имаше и Болгар. Не, че не обичам вино, но мога и без него.
А ракия да не виждам, няма да ми се допие грам, но участвам в правенето от и до.
Сега се пробваме с круши и ябълки, пък ще видим. Много падат и на "твоите любимци" може да им дойде много, ако им ги оставя. А да знаеш, как тече сок от устите им, когато налапат голяма круша и се опитват да я сдъвчат.
Докъде бях стигнала..., а да, та все се надявах да е узрял някой сорт за ядене. За отела знам от дете, че правят вино от него, но никога не съм го харесвала за ядене. И понеже не се знае коя лозичка какъв сорт е, ММ иска да оставим всички, които са се прихванали, докато родят и тогава да изкореним останалите. Не знам дали може да се местят, но сега това не е важно. Синът пил на морето вино у приятели и сега Каберне, та Каберне. Четох, че издържал на студ, узрява през септември. За по-сигурно ще купя от разсадник, но се чудя дали да е сега или през пролетта. А като стигнем до виното, едва ли ще е проблем да са в различни съдове - едното от отел, другото от Каберне. Като гледам конструкцията за асмата и мястото до нея, едва ли има място за повече от две, максимум три растения. Нищо чудно да дрънча ММ да направи някъде още една конструкция. Като видях колко бързо расте лозето, мераците ми станаха по-големи за него.
Пръскане, рязане, засега са моя задача. ММ не разбирал, но няма лошо. Не можем да се разберем колко да режа и кога, но поне сега има материал и няколко лози обработвам по един начин, другите по друг. Разлика не виждам, де, така че все тая, растат си. Хайде, че го заферманих, а имам още работа.