Лозето, гроздето и ... виното
Модератор: Миша
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1465
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 21 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Лозето, гроздето и ... виното
Ми що да неhkhristov написа:Като ще хабите гроздето, направете си и компот.
Re: Лозето, гроздето и ... виното
И сладко става хубаво.vanina_g написа:Ми що да неhkhristov написа:Като ще хабите гроздето, направете си и компот.
- ivrabetsa
- Кафевар/ка/
- Мнения: 828
- Регистриран на: Ное 15, '12, 23:50
- Местоположение: Близо до морето
Re: Лозето, гроздето и ... виното
Аз другата седмица ще залагам 70% Димят с 20% Италия и 10% Надежда. Процентите са приблизителни.
Re: Лозето, гроздето и ... виното
Как смятате, дали сорта "Русенско без семе", ще вирее в Казичене, при надморска височина 570м.Дават го че зрее през първата половина на септември и е с повишена студоустойчивост, но да се отглежда до 400м надморска височина.Дали това последното може да се пренебрегне?
- prijatel62
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2025
- Регистриран на: Юли 5, '15, 19:19
- Местоположение: гр.Варна, 95 м н. в., Черноморски климат
Re: Лозето, гроздето и ... виното
Имах го. Не е зле да се ориентирате към някой по-ранен.
Идва ми да зарежа всичко и.....да стана принц!
https://www.youtube.com/watch?v=IlxDmHP54x8
https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=0_lGbdM6WdM
https://www.youtube.com/watch?v=IlxDmHP54x8
https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=0_lGbdM6WdM
- polyabs
- Кафе машина
- Мнения: 3452
- Регистриран на: Юли 13, '13, 18:15
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 232 пъти
- Получил благодарност: 115 пъти
Re: Лозето, гроздето и ... виното
Здравейте, тази година за първи път имам грозде без семе : Афродита и Бяло без семе. Някой правил ли е стафиди и може ли да даде рецепта за тях. А дали може да се замразява и да се ползва за сладоледи, торти?
Довечера ще сложа и снимки. Горещо ги препоръчвам тези два сорта.
Довечера ще сложа и снимки. Горещо ги препоръчвам тези два сорта.
-
- Виенско кафе
- Мнения: 474
- Регистриран на: Апр 9, '13, 15:42
- Местоположение: Ахтопол,Стара Загора
Re: Лозето, гроздето и ... виното
Аз миналата година правих стафиди от черно и бяло грозде ,безсемково.Нямах все още уред за сушене и използвах фурната-на около50-60 градуса.Едните ги изсуших доста ,а другите зрънца ги оставих по-сочни.Разпределих всичко в пакетчета и във фризера.Сочните са чудесни и за кексове и торти,а сухите преди да използвам ги накисвам в някакъв алкохол/какъвто имам-ром,ликьор/.polyabs написа:Здравейте, тази година за първи път имам грозде без семе : Афродита и Бяло без семе. Някой правил ли е стафиди и може ли да даде рецепта за тях. А дали може да се замразява и да се ползва за сладоледи, торти?
Довечера ще сложа и снимки. Горещо ги препоръчвам тези два сорта.
„Питате ме защо купувам ориз и цветя?
Купувам ориз, за да живея, а цветята – за да имам причина да живея.”
Конфуций
Купувам ориз, за да живея, а цветята – за да имам причина да живея.”
Конфуций
- polyabs
- Кафе машина
- Мнения: 3452
- Регистриран на: Юли 13, '13, 18:15
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 232 пъти
- Получил благодарност: 115 пъти
Re: Лозето, гроздето и ... виното
Някъде четох че се слага пепел, смолинови листа, но кога? А също предварително ги потапят за секунди във вода и сода. Но който вече е правил може да сподели опит ...
Re: Лозето, гроздето и ... виното
Според мен,ще стане за отглеждане.Вече есента е топла и дълга и няма да има проблем да узрява.hkhristov написа:Как смятате, дали сорта "Русенско без семе", ще вирее в Казичене, при надморска височина 570м.Дават го че зрее през първата половина на септември и е с повишена студоустойчивост, но да се отглежда до 400м надморска височина.Дали това последното може да се пренебрегне?
Re: Лозето, гроздето и ... виното
Най-добре е в сушилни.Особенно Бялото ранно без семе е прекрасно за стафиди.стават и за замразяване.polyabs написа:Здравейте, тази година за първи път имам грозде без семе : Афродита и Бяло без семе. Някой правил ли е стафиди и може ли да даде рецепта за тях. А дали може да се замразява и да се ползва за сладоледи, торти?
Довечера ще сложа и снимки. Горещо ги препоръчвам тези два сорта.