Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
тук никой не готви. Още ли дояждате от Великден, бре?
аз днес мисля да направя гъбена каша, безглутенова
аз днес мисля да направя гъбена каша, безглутенова
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3611
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Какво сготвих днес
Нц, не готвим. Поне не до днес.
Днес вечерта ще сме на яйца с киселец. Утре ще им правя печурки с бира и магданоз.
А в неделя ще е обичайното готвене за седмица напред, но още не съм го доизмислила. На фаза идеен проект за готвене за седмицата съм и още осигурявам продуктите, че в хладилника е ....... бяла тишинаааа. Тоест има само сирене и мляко.
Днес вечерта ще сме на яйца с киселец. Утре ще им правя печурки с бира и магданоз.
А в неделя ще е обичайното готвене за седмица напред, но още не съм го доизмислила. На фаза идеен проект за готвене за седмицата съм и още осигурявам продуктите, че в хладилника е ....... бяла тишинаааа. Тоест има само сирене и мляко.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Re: Какво сготвих днес
Готвя, Калико, ама не е като за споделяне.
Снощи набързо две ципури във фурната, моркови и пащърнак за гарнитура и хайде готово.
За тази вечер - пържени кюфтенца, ама ще ги направя ала шведски, с боровинково сладко, та да не е съвсем скучно.
За утре имам два пуешки бута, ама още не съм им измислила рецептата.
Снощи набързо две ципури във фурната, моркови и пащърнак за гарнитура и хайде готово.
За тази вечер - пържени кюфтенца, ама ще ги направя ала шведски, с боровинково сладко, та да не е съвсем скучно.
За утре имам два пуешки бута, ама още не съм им измислила рецептата.
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15885
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 859 пъти
- Получил благодарност: 1725 пъти
Re: Какво сготвих днес
Вени, като измислиш рецептата за пуешките бутове, сподели, моля, че освен с кисело зеле нямам друга идеяwenche написа:... За утре имам два пуешки бута, ама още не съм им измислила рецептата.
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Re: Какво сготвих днес
е как да не е за споделяне, тук идеи се търсят, че то всеки ден.wenche написа:Готвя, Калико, ама не е като за споделяне.
Снощи набързо две ципури във фурната, моркови и пащърнак за гарнитура и хайде готово.
За тази вечер - пържени кюфтенца, ама ще ги направя ала шведски, с боровинково сладко, та да не е съвсем скучно.
За утре имам два пуешки бута, ама още не съм им измислила рецептата.
аз как споделих за кашичката
утре ще правя телешко варено.
и какви са тез кюфтета с боровинково сладко, що разваляш хубавите пържени кюфтета
дай рецепта де...
на мен пък ми се дояде омлет и ставам да си направя- пухкав и дебел и с пармезан и пушено филе, това имам.
я виж тук - пуешко с ябълки, звучи ми добре. ще го модифицираш http://www.1001recepti.com/recipe/?reci ... -s-iabulki
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15885
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 859 пъти
- Получил благодарност: 1725 пъти
Re: Какво сготвих днес
Калико, ако им поднеса на моите домашни животни пуйка с ябълки, ще се наложи да ми ходите бавно ...calico написа:... я виж тук - пуешко с ябълки, звучи ми добре. ще го модифицираш http://www.1001recepti.com/recipe/?reci ... -s-iabulki
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Re: Какво сготвих днес
Ма Азаринко, тя щото прави кюфтета с боровинки, за мен е по-скандално от пуйка с ябълки.
нещо за сладко от ягоди няма ли - телешко, риба, пъдпъдъци?
пък ти им направи от кюфтаците с боровинки, да видим как ще ги възприемат.
майтап майтап, ама имам хубаво сладко от боровинки, и снощи пържих и кюфтета. Ей на виж какво става като не се споделят идеите тук, пропуснах. Иначе ядох и кюфтета, и боровинки, ама поотделно.
нещо за сладко от ягоди няма ли - телешко, риба, пъдпъдъци?
пък ти им направи от кюфтаците с боровинки, да видим как ще ги възприемат.
майтап майтап, ама имам хубаво сладко от боровинки, и снощи пържих и кюфтета. Ей на виж какво става като не се споделят идеите тук, пропуснах. Иначе ядох и кюфтета, и боровинки, ама поотделно.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Станаха кюфтенцата, ето я рецептата.
• 700-800 г хубава кайма смес
• 2 яйца
• 2 ч. ч. трохи от бял хляб
• 100 мл прясно мляко
• 100 мл сметана
• 1 глава лук, нарязан на ситно
• 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
• ½ ч. л. смлян бахар
• ½ ч. л. индийско орехче
• сол
• черен пипер
Трохите се накисват в млякото, а лукът и чесънът се задушават в масло, после всичко се омесва и се оставя за около час в хладилника.
С влажни ръце се оформят неголеми кръгли кюфтенца, които се пържат без да се овалват в брашно.
Похапват се с боровинков сос, за който аз използвам сладко, сипвам малко вино, смлян бахар, сол, пипер, да покъкри минута-две и готово. Иначе може и с пресни или замразени боровинки, но трябва да се добави захар.
В класическата рецепта се сервират в сметанов сос и се заливат допълнително с боровинковия, но това, когато не ме мързи.
По-различни стават на вкус и наистина си вървят със сладкия сос. При нужда можете да се оправдавате с мен пред домашните.
• 700-800 г хубава кайма смес
• 2 яйца
• 2 ч. ч. трохи от бял хляб
• 100 мл прясно мляко
• 100 мл сметана
• 1 глава лук, нарязан на ситно
• 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
• ½ ч. л. смлян бахар
• ½ ч. л. индийско орехче
• сол
• черен пипер
Трохите се накисват в млякото, а лукът и чесънът се задушават в масло, после всичко се омесва и се оставя за около час в хладилника.
С влажни ръце се оформят неголеми кръгли кюфтенца, които се пържат без да се овалват в брашно.
Похапват се с боровинков сос, за който аз използвам сладко, сипвам малко вино, смлян бахар, сол, пипер, да покъкри минута-две и готово. Иначе може и с пресни или замразени боровинки, но трябва да се добави захар.
В класическата рецепта се сервират в сметанов сос и се заливат допълнително с боровинковия, но това, когато не ме мързи.
По-различни стават на вкус и наистина си вървят със сладкия сос. При нужда можете да се оправдавате с мен пред домашните.
Re: Какво сготвих днес
Кюфтенцата по шведски ги уважавам аз стига да не са от Икеа
От мен днес телешки дроб по венециански
Момент да видим дали ще успея да кача снимки
Ей ги, гадни снимки на лампа
Със задушени намачкани млади картофки с копър и чесън
И зелена салатка от ММ
От мен днес телешки дроб по венециански
Момент да видим дали ще успея да кача снимки
Ей ги, гадни снимки на лампа
Със задушени намачкани млади картофки с копър и чесън
И зелена салатка от ММ