Какво сготвих днес

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
ичиконти
Виенско кафе
Мнения: 477
Регистриран на: Юли 28, '21, 17:15
Местоположение: Севлиево
Дал благодарност: 139 пъти
Получил благодарност: 118 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от ичиконти »

Ако вариш компот-до извиката на гърлото. При бульона вода не слагаш, щото вече си сложил вода до покриване на месото. Просто изливаш топлия бульон в буркана до извивката. Запечатваш. Месото отделяш. Връщаш в тенджерата, докато е топла запечатания/затворен буркан. Ако е хувава и с дебело дъно, не подлагаш нищо отдолу. Наливаш 3 пръста гореща вода и отново газ. Водата не е над капачката, а 3 пръста над дъното. Така спестяваш и време до завиране, и енергия. На буркана му е все едно дали ще ври при 120 гр в течна или газообразна среда, пълна с водна пара. Температурата и налягането са едни и същи при двата метода. Не ти трябва да миеш тенджерата между варенето на месото и стерилизирането на буркана, защото при повторното варене, на мазнината след изваждането на буркана-горещ, можеш до й капнеш почистващ препарат. А мазен буркан се мие лесно- гладко стъкло. 3 в 1 сваряване на месо, стерилизиране на бульон, частично миене.
Изображение
Аватар
Daniela Pargu
Чист кофеин
Мнения: 5278
Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
Местоположение: В.Търново
Дал благодарност: 107 пъти
Получил благодарност: 116 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Daniela Pargu »

Благодаря ти от сърце !Изясни ми се в подробности!
Много обичам бульон и ме е яд като изхвърлям - ще се възползвам още утре !
:ieeemyzh:
Аватар
ичиконти
Виенско кафе
Мнения: 477
Регистриран на: Юли 28, '21, 17:15
Местоположение: Севлиево
Дал благодарност: 139 пъти
Получил благодарност: 118 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от ичиконти »

Храня сина и за това всеки ден му правя по нещо.
Салата маруля-главеста, от купешко семе за 40 ст. оставена сама да се засее от миналогодишната. Репички от семка Френска закуска, пак за стотинки. Домашен лук и стрък чесън+оцет, олио, щипка захар, сол на вкус.
Изображение

Изображение
И пилешки крилца на скара.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”