Да готвим здравословно
Re: Да готвим здравословно
Да, Силвия, по-здрави са от нас, но тогава са дишали друг въздух и са имали друг двигателен режим. Не са били информационно задръстени.Нямало е телевизия, пък форуми - съвсем.
А и проблемът на българите отпреди 30-40 години определено не е било наднорменото тегло.
Твоите родители обяснявали ли са ти колко е вкусен качамака?
А и проблемът на българите отпреди 30-40 години определено не е било наднорменото тегло.
Твоите родители обяснявали ли са ти колко е вкусен качамака?
Re: Да готвим здравословно
Два идентични поста!
Съжелявам!
Съжелявам!
Последно промяна от troll на Фев 8, '14, 23:31, променено общо 1 път.
Re: Да готвим здравословно
Сетипети!setipeti написа:ето тук един форум за суровоядци.., има много интересни нещаcvetnica написа:Баници, тутманици, сладкиши. Диабетичното здравословно ли е?Не, Ани, никога не съм се интересувала от суровоядсво. Това само ядки, плодове и зеленчуци ли значи?
http://forum.zemianazaem.com/
яде се сурово, всичко, което може да се яде сурово, вече за съчетания, възприемане и вариации трябва да се попрочете, но и даже да се знае, някои неща по-трудно се възприемат
аз каквото мога го ям сурово, например отдавна тиквичките го хапвам почти само така, все едно са краставици , тиквата цигулка също може да се консумира сурова, спанака на салати и прочие, интересно е..., но лично мен не ми се налага заради здравословен проблем и затова избягвам крайностите, но съм си много отворена за такива стъпки.., да не се налага по кофти причини, де...
/по принцип съм вегетарианка, затова и мнението ми да се чете като от такава гледна точка /
Тук мъ убиха!
Ядът царевиците сурови!
Верно че като че ли са по-сладки с различни по цвят зърна и по-тънка ципа.
Аз отдавна също ги ям така, но сега, като написа, та се присетих как ги гледах на времето.
А са вкусни...
Re: Да готвим здравословно
към всички експерименти трябва да се подхожда информирано
например някои неща като се ядат сурови крият рискове от недостатъчно пречистване(каквото предполага термичната обработка).., затова задължително преди директна консумация подлагам на третиране с гореща вода(за продуктите, които бихте си представили да търпят термична обработка)
мога да добавя към тиквичките и тиквата цигулка, че предпочитам сурови карфиола и броколите, особено броколито не мога да го търпя да ми е варено и прочие омекнало.., трябва да ми е свежо и да хрупка
за кълновете съм със смесени чувства, харесвам ги, осъзнавам полезността им, но също така ми се струва, че сама, у дома не мога да осигурявам най-добрата среда за развитието им, затова по-добре без тях, отколкото да се развиват паралелно с някакви гадини, знаете във влажна среда се благоприятства развитието на всякакви *красоти*
**не, че сте ме питали, ама аз да си кажа.., като съм се сетила
например някои неща като се ядат сурови крият рискове от недостатъчно пречистване(каквото предполага термичната обработка).., затова задължително преди директна консумация подлагам на третиране с гореща вода(за продуктите, които бихте си представили да търпят термична обработка)
мога да добавя към тиквичките и тиквата цигулка, че предпочитам сурови карфиола и броколите, особено броколито не мога да го търпя да ми е варено и прочие омекнало.., трябва да ми е свежо и да хрупка
за кълновете съм със смесени чувства, харесвам ги, осъзнавам полезността им, но също така ми се струва, че сама, у дома не мога да осигурявам най-добрата среда за развитието им, затова по-добре без тях, отколкото да се развиват паралелно с някакви гадини, знаете във влажна среда се благоприятства развитието на всякакви *красоти*
**не, че сте ме питали, ама аз да си кажа.., като съм се сетила
Re: Да готвим здравословно
Мразя качамака но за филииите с олио са ми обяснявалиtroll написа:Да, Силвия, по-здрави са от нас, но тогава са дишали друг въздух и са имали друг двигателен режим. Не са били информационно задръстени.Нямало е телевизия, пък форуми - съвсем.
А и проблемът на българите отпреди 30-40 години определено не е било наднорменото тегло.
Твоите родители обяснявали ли са ти колко е вкусен качамака?
Re: Да готвим здравословно
Ами филийките с мас и червен пипер...спомен от моето детство, пък колко вкусни бяха!
- gonel
- Кафевар/ка/
- Мнения: 954
- Регистриран на: Фев 23, '10, 08:27
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 26 пъти
Re: Да готвим здравословно
Ами за вкуса не знам, аз не съм фенка на картофките, вкусвам 2-3.. С'я, с различни видове картофи се получава различно - има едни стават малко на каша.. Аз правя понякога със зехтин, пак ги ядат лакомо.. И моите са дечурлига..troll написа:...
А вкусът същия ли е?
Пише , че кандската асоцияция на диабетиците, го препоръчва като по-здравословен метод за хранене.
http://m.canadiantire.ca/en/pdp/kitchen ... 1400p.html
Имам братовчедка, тя може да живее само с картофи, та тя искаше да я осиновя, когато си купихме уреда! Казва, че са перфектни и, че са много хубави и студени!
Стават си златисти, с хрупкава коричка и мека вътрешност.. Не знам какви са по принцип..
Търся хибискуси Black Dragon, Magnifique, Zoey!
Re: Да готвим здравословно
Благодаря, Ани, намерих превода и прочетох с интерес http://forum.zemianazaem.com/index.php? ... 367#msg367 и за доктор Казънс четох, и за д-р Емилова която е негов последовател и лекува по неговия метод.
Всеки един човек е уникален, точно като всички останали.
Маргарет Мийд
Маргарет Мийд
Re: Да готвим здравословно
Titi написа: Ако толкова много примирате за пържени такива, позволявайте си ги веднъж седмично, като ги ядете в заведение. Изобщо забравете да пържите в къщи картофи.
.
Всеки един човек е уникален, точно като всички останали.
Маргарет Мийд
Маргарет Мийд
Re: Да готвим здравословно
За да ти присядат, Злате
и по-рядко да се сещаш за тях
и по-рядко да се сещаш за тях
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...