Бактериален рак, профилактика и лечение.

Модератор: Миша

Аватар
gyulcem
Кафе машина
Мнения: 3093
Регистриран на: Яну 14, '10, 09:53

Бактериален рак, профилактика и лечение.

Мнение от gyulcem »

Мисля, че е време да се отвори тази тема. Тук да се събере информация за болестта, как да процедираме при наличие и риск. С какво да направим дезинфекция на инструментите и почвата. И всичко друго, което може да е полезно. Това ще е и в помощ на тези, които са нови и те първа си правят градини. Събра се доста информация но са разпръснати по темите и намирането и ще е трудно, хубаво е тук да се събере, редуцира и обсъжда.
http://gyulcem.snimka.bg/flowers/moite-cvetya.242466" onclick="window.open(this.href);return false;
denitsavm

Re: Бактериален рак, профилактика и лечение.

Мнение от denitsavm »

Това трябва аз да свърша. Даже си мислех да ги събера всички и от другата тема за димовките и да ги копирам тук. Проблем е, че или трябва да преместя всички тия мнения, или да ги копирам, което е по-добрия вариант, за да не се разкъсват и другите теми...

Нямам никакво време, а копирането на мнения всеки може да го направи, така че моля някой да прояви малко ентусиазъм като има време и да ги копира :angelche: Ако не го направите, като успея ще систематизирам информацията и така :nod:

Гюлче, радвам се, че отвори темата, добре е да са на едно място :daaa:
Mori13
Kафенце
Мнения: 13
Регистриран на: Юни 4, '14, 13:27

Re: Бактериален рак, профилактика и лечение.

Мнение от Mori13 »

Гледам че няма развитие по тоя въпрос с рака. Имам едно такова чудене - наскоро изкорених една 3 годишна лоза, заболяла от бактериален рак, за да не зарази другите по някакъв начин. Тя тая явно си я бях купил така. Лозата беше между розите. Разбира се, няма как да се изкорени чисто лоза, с нейните мощни корени, та доста ги прерязах. Въпроса е сега, дали ракът по лозите и тоя по розите се дължи на една и съща бактерия и може ли да се прехвърли на розите, както и дали е удачно на това място да садя роза? Нещо да поливам там с калиев перманганат има ли смисъл?
Публикувай отговор

Обратно към “Отглеждане, болести, вредители, неприятели и борбата с тях”