За редакцията и триене на мнения

Тук пишете всичко, което виждате като проблем или бихте искали да се смени. Отваряйте нова тема за всеки проблем - след като го оправя, ще трия съответната тема.
Аватар
admin
Site Admin
Мнения: 544
Регистриран на: Ное 23, '09, 14:50

За редакцията и триене на мнения

Мнение от admin »

Такааам, понеже има малко напрежение на две-три места във форума, искам с един пост тук да обясня за редакцията и триенето на мнения.
Принципни положения
-- Активирала съм редакция на мнения с цел след като си пуснете мнението и забележите правописни или някакви други грешки, да може да редактирате собствените си мнения. До този момент бях увеличила периода, през който може да редактирате мнение на 2 часа. Днес го намалих отново на 30 минути.
-- Бележка най-долу на мнението, че мнението е редактирано има само, когато след редактираното мнение е имало вече пуснати други мнения. В случай, когато мнението е било последно в темата, такава бележка под линия липсва при редакция.
-- В модераторските логове имам логове само за мнения редактирани от други потребители, т.е. имам лог само и единствено, ако аз като администратор редактирам мнението на друг потребител, но не и ако потребител Х реши да редактира свое мнение. Имам логове само за изтрити мнения. Въпреки това обаче, в случай на по-сериозен конфликт, имам начин да сваля пълните логове за сайта за достъпа до сървъра и форума и да анализирам всяко едно действие на потребител във форума - т.е. в колко точно часа е натиснал бутона за преглед на тема, в колко часа е натиснал бутон Цитирай, в колко часа е натиснал бутон Прегледай, в колко часа си е пуснал мнението (примерна хронология давам). Това все пак е доста времеемък за мен процес (не е труден и сложен, но времеемък) и мога да го правя само ако имате сериозен конфликт или проблем. За такива проблеми се обръщайте директно към мен на лични, за да проверя ситуацията. Описвам тази процедура не с цел конкретна ситуация, а с цел да имате предвид какво и как се случва по принцип и какво може да се провери, ако е необходимо.
-- Ако искате да редактирате свое мнение, но 30-те минути са изтекли, може да ми пратите лично съобщение с конкретно описание какво и къде искате да ви променя. Приемам да променям дребни грешки, грешни линкове и т.н. единствено и само във ваше мнение, но не и съдържанието на мнението ви, ако това би довело до промяна на смисъла му и би променило последвалата дискусия.
-- Ако видите проблем с някое мнение (ваше или чуждо), сигнализирайте ми го чрез бутона за сигнализация горе в дясно на мнението. Същата опция има и за личните ви съобщения.
Лични разбирания
По-горе бяха принципните положения. Оттук надолу ще разпиша личните си разбирания за редакцията и триенето на мнения.
-- Смятам редакцията или изтриването на чуждо мнение за посегателство над личността. Поради тази причина, лично аз не си позволявам да редактирам чужди мнения, освен когато 1. редактирам заглавие на тема с цел да поправя грешка или да го сменя; 2. има доклад срещу мнението (тогава правя опит да дискутирам проблема и с двете страни преди да предприема каквито и да е действия); 3. по молба на автора на мнение и той/тя има сериозна причина за това (грешка, добавка на важна информация, и т.н.); 4. добавяне на индекс и обобщения в първо мнение от дадена тема; 5. триене на мнения от теми със снимки съгласно дружното решение на потребителите на форума. 5 все още не съм го практикувала. Не се сещам за друга причина, поради която да редактирам нечие мнение, но за да го направя трябва да имам сериозна причина.
-- Единствените промени на мнения във форума по отношение на съдържание (различно от горните точки) до момента са: докладвани съобщения и лична молба на потребител, с която потрябителят прецени, че е пуснал твърде лична информация и помоли мненията да бъдат изтрити. Дори в тези случаи, не трия физически мнения - премествам ги в секция, която е достъпна единствено и само за мен и никой друг няма достъп до нея. Това правя с цел доказуемост на всички твърдения.
-- Ако имате съмнения, че конкретно ваше мнение е изтрито, редактирано и прочие променено, моля незабавно ми сигнализирайте чрез лично съобщение, за да проверя дали няма грешка или проблем.
-- Аз (ravik) съм единственият потребител на този форум с глобални модераторски и администраторски права. Никой друг няма достъп до сървърските логове, директории или администраторския панел. Единственият друг потребител с права за редакция в секция Готварство е Blue sky, тъй като тя пое ангажимента да поддържа индексите в темите в секция Готварство, за което искам да и благодаря искрено. Blue sky няма никакви други права в другите секции на форума, няма достъп до Админ панела или до сървъра. Тази мярка за пълна липса на модератори и администратори за момента е валидна, защото искам да избегнем негативите на едно друго далечно време, за което не искам да говоря и не искам да има злоупотреби с администраторски или модераторски правомощия.
-----
Това е ситуацията и положението към момента. Ако имате някакви въпроси или мнения към горното, казвайте - ще се радвам да отговоря. :)
Аватар
admin
Site Admin
Мнения: 544
Регистриран на: Ное 23, '09, 14:50

Re: За редакцията и триене на мнения

Мнение от admin »

С цел да улесня работата на водещите поръчки, направих потребителска група Поръчки, в която влизат водещите поръчки и им дадох права в секция Поръчки за
- редакция на чужди мнения,
- прикачване на файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Технически проблеми и предложения”