Унищожаване на растения

Модератор: Миша

denitsavm

Унищожаване на растения

Мнение от denitsavm »

Знам, че всички го умеем, особено с най-желаните... Знам, че и ако ние не можем, то все ще се намери някой от близките ни, който да унищожи някое любимо растение ;)

А как да разкарам тези, които ми пречат във вече готовата ми градина?

Конкретно става въпрос за джанката, която е стара и подпираше стълба, но днес най-накрая ЧЕЗ си взеха стълба и на джанката и е време да си ходи... много издънки е напускала :evil: Казват да се намаже отреза обилно с автомобилно горяло масло, ще свърши ли работа? И ако я намажа и напълня през дупките, дали ще засегна растенията, които са в близост? Много са :eeeh: И са ми все скъпи :angel2:
Mike
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1599
Регистриран на: Яну 12, '10, 19:01
Получил благодарност: 12 пъти
Обратна връзка:

Re: Унищожаване на растения

Мнение от Mike »

Режете до нивото на земята и после всяка появила се издънка също и така 2-3 години поне. Ако има място около нея се разкопава и се режат/секат корените. За химични методи ако има някой компетентен -да каже.
Роза1924
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1833
Регистриран на: Сеп 24, '10, 17:55

Re: Унищожаване на растения

Мнение от Роза1924 »

Дени и аз имам една такава "наследствена" джанка, която след като я отрязахме на нивото на земята и тя започна да пуска издънки.
Оставила съм 3 стебла, които увивам едно с друго и на около 2,50м височина ги орязвам като топка. Така си оставям зеленко, а не ровя в дълбочина, за да я унощожавам. Тази година дори дадоха по 5 джанки :dovolen:
Бобсъна
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1619
Регистриран на: Апр 14, '10, 09:22
Местоположение: Пазарджик
Дал благодарност: 9 пъти
Получил благодарност: 118 пъти

Re: Унищожаване на растения

Мнение от Бобсъна »

раундъп!
Изображение
denitsavm

Re: Унищожаване на растения

Мнение от denitsavm »

Ами не искам да я режа на нивото на земята - ще я правя на цветарник. А в дупките по дървото редя семпервивуми :angel2: Не искам да оставям нищо друго от нея освен стар пън :evil: Ей я на.... А и махане на всички издънки с другите дървета все още правя, т.е. издънки си има :hmmmmmm:

Бобсъне, раундъп, при положение, че няма да и остане листна маса май няма как да ползвам :hmmm: А и едни бъзове от тревистите на вилата изядоха 3 опаковки, а сега толкова средства не мога да отделя

Ей я как подпира стълба Изображение Изображение

Пък така като се замисля, може и ниско да я орежем... така или иначе искам да я изсуша с нещо. Мислете :angelche: Дали да не и пуснем ток :hmmm: :hihihi:
Роза1924
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1833
Регистриран на: Сеп 24, '10, 17:55

Re: Унищожаване на растения

Мнение от Роза1924 »

Ето изрязаната до дъно джанка - вдясно четирите белосани /ММ с голям мерак белосва всичко наред :), усукани и още неподстригани стъбла - това са й издънките. Съжалявам за лошото качество на снимката :nod: ;)

Изображение
denitsavm

Re: Унищожаване на растения

Мнение от denitsavm »

За мен е абсурд да оставя джанка там.. има ацер и Албиция и джанката никак няма да ми се върже на композицията, знаете ли с какви перипетии се сблъсках докато най-накрая дойдоха да махнат стълба и да имам шанс да я разкарам
Аватар
calico
Наркоман I ранг
Мнения: 24721
Регистриран на: Дек 2, '09, 15:41

Re: Унищожаване на растения

Мнение от calico »

Дени, ММ махна черница от задния двор точно с раундъп. Първо оряза на пън. После проби с бургия дупки в пъна и наля направо с чашата Раундъп в дупките.
освен това ако има издънки ,те имат листна маса- можеш да мажеш с четката разтвор на Раундъп направо върху листата
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Аватар
svetla06
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1586
Регистриран на: Ное 29, '09, 19:41
Местоположение: Русе

Re: Унищожаване на растения

Мнение от svetla06 »

Моя мъж също успешно унищожи една черница с раундъп :lol: . Аз бих отрязала голямото дърво (е, не аз де ;) ) и после издънките - няма да ги пръскаш, че ще отиде всичко наред, а ще им "мажеш" листата. Нищо не ти пречи и сега да го правиш с нежеланите издънки. С нещо като четка или ако използваш пулверизатор, покриваш край тях и след 10-15 минутки отвиваш. Резултата е след 7-10 дена. Но не режеш, докато не стан суха клечка. По-сигурно от това не се сещам. Раундъпа и подобни обаче действат само през листата, доколкото знам. :hmmm:
dal

Re: Унищожаване на растения

Мнение от dal »

като дете съм гледала как за пет дена умориха топола насила ,от големите , че сенчеше и падаха големи остри сухи клони при зимите в двора
знам с какво я ликвидираха , обаче аз на такова нещо не знам дали съм способна , по скоро няма да мога
"ЗА" съм да се разчистват овреме стари и неблагонадеждни , излишни , заварени , изкорубени , застрашаващи сгради и хора дървета
ама...май до сега нищо не съм отрязала , ами само садене :hmmm:
днес ми вкараха реплики , че единият голям от двата бора съхнат клони и евентуално нещо си с резачките , и направо ми причерня
акациите под боровете има две дървета съм заварила с наполовина изгорели от огън клони нагоре в короните , ама там кацат и пеят птиците , и клоните си стоят , докато ги отроши някоя буря

досадни са издънките , няма спор
/вряла вода и сол /
Публикувай отговор

Обратно към “Отглеждане, болести, вредители, неприятели и борбата с тях”