Домашна лимонади и напитки
-
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2667
- Регистриран на: Мар 26, '12, 22:53
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: Домашна лимонади и напитки
Мише, добре е да сложиш оцетна гъба, то е едно лигаво нещо, като медуза.Ако няма някоя твоя съседка ще ти пратя в един буркан, имам, пиши.
Светът е пълен с непознати хора...
Re: Домашна лимонади и напитки
И как за наднорменото тегло?Албена написа:Баба ми правеше оцет по същия начин.Освен това се пие при разширени вени и наднормено тегло.Димана написа:Свекърва ми прави всяка година. Отбира нахапани и натъртени плодове. Изчиства нараненото и хубавата част я смила с месомелачка. Не ги бели, не маха семките, само дръжките изчиства. Има си един стъклен съд с широко гърло, около 4-5 литров. Сипва в него смления материал и запушва съда с тенекиена капачка плътно, но я надупчва обилно. Държи го на топло, но не на пряко слънце около месец и половина. Всеки ден го бърка. Прецежда го през ситна цедка и го налива в бутилки. Прибира ги на тъмно. Сутрин пие 2 части оцет, 1 част вода и го подслажда с чаена лъжичка мед. Казва, че много помагало за нормализиране на кръвното.Миша написа:Някой правил ли е домашен ябълков оцет?Търся проверена рецепта .Имам толкова наядени ябълки от скорците,не ми се ще да ги изхвърлям ,а за сладка и мармалади нямам време .
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17035
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашна лимонади и напитки
Благодаря за рецептите ,забърках кашата вече ,Краси ,благодаря ,ще мина и без гъба,сложих мая.
Re: Домашна лимонади и напитки
Аз не съм го изпробвала ,но ето едно обяснение от ГугълДимана написа:[ И как за наднорменото тегло?
"Метод за регулиране на телесното тегло и съдържанието на мазнини в тялото с ябълков оцет е предложен преди повече от 50 години. Основател на терапията е американецът д-р Джарвис, който препоръчва консумация сутрин на гладно на напитка, която се приготвя от 1-2 лъжици мед и 2 лъжици ябълков оцет в чаша вода.
Действието на оцета се дължи на неговия състав - витамини, минерали, оцетна, пропионова, млечна, лимонена киселина, баластни вещества и пектин, ензими и аминокиселини.
Предполага се, че тази напитка въздейства благоприятно и подобрява глюкозния толеранс, вследствие на което се регулира апетитът - поддържа се алкално-киселинното равновесие.
Съобщава се, че нутриентите, съдържащи се в оцета, подобряват клетъчното дишане, влияят благоприятно върху усвояването на желязото.
Всичко това по сложен нервно-рецепторен и метаболитен механизъм може да подобри мастната обмяна и да предотврати натрупването на мазнини.
Ако се прилага паралелно с добра двигателна активност и с подходящо хранене, човек може да постигне добър ефект! Но трябва да се знае, че това са положителни ефекти на продукт, приготвен по специална рецепта и технология, който не трябва да съдържа консерванти и добавки. В тази връзка готовите продавани видове оцет са неподходящи за ползване и приложение на този метод!
Рисковете, които крие въпросният препоръчван начин на отслабване, са свързани със състоянието на стомашно-чревния тракт и по-точно неблагоприятното въздействие върху лигавицата на стомаха и дванайсетопръстника. Затова методът не е подходящ за хора с гастрит, гастродуоденит, язва на дванайсетопръстника и стомаха, езофагиален рефлукс и др."
- Таралас
- Кафе машина
- Мнения: 3155
- Регистриран на: Юли 3, '11, 12:47
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Домашна лимонади и напитки
4 килограма нар
1 килограм захар
3-4 карамфила
2 литра ракия
Изстисквам нара с фреш машинката ( да не се ползват електрически сокоизтисквачки, не са подходящи , само ръчни от типа Фреш цитрус )
добавям захарта и загрявам докато се разтопи. После докато е още топло добавям карамфила и ракията и оставям да поседи така 2-3 дни. С;лед което прецеждам през няколко ката тензух. Наливам в бутилки и оставям така една две седмици. След това е готово за пиене.
Рецептата ми е даде един грък от Гуменица.
1 килограм захар
3-4 карамфила
2 литра ракия
Изстисквам нара с фреш машинката ( да не се ползват електрически сокоизтисквачки, не са подходящи , само ръчни от типа Фреш цитрус )
добавям захарта и загрявам докато се разтопи. После докато е още топло добавям карамфила и ракията и оставям да поседи така 2-3 дни. С;лед което прецеждам през няколко ката тензух. Наливам в бутилки и оставям така една две седмици. След това е готово за пиене.
Рецептата ми е даде един грък от Гуменица.
VIBER tel 0877 28 88 40 Facebook https://www.facebook.com/georgi.goshev.9
[url=http://www.exoticplantsbg.com/][img]http://prikachi.com/images/194/7864194b.png[/img][/url]
Титаник е направен от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьор.
[url=http://www.exoticplantsbg.com/][img]http://prikachi.com/images/194/7864194b.png[/img][/url]
Титаник е направен от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьор.
- Таралас
- Кафе машина
- Мнения: 3155
- Регистриран на: Юли 3, '11, 12:47
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Домашна лимонади и напитки
ликьор - забравих да спомена , че използвам за целта 40 градусова ракия , произведена от белени райски презрели ябълки ( силен екзотичен аромат )Di_Va написа:Това става някакъв вид сладка алкохолна напитка, нали?
VIBER tel 0877 28 88 40 Facebook https://www.facebook.com/georgi.goshev.9
[url=http://www.exoticplantsbg.com/][img]http://prikachi.com/images/194/7864194b.png[/img][/url]
Титаник е направен от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьор.
[url=http://www.exoticplantsbg.com/][img]http://prikachi.com/images/194/7864194b.png[/img][/url]
Титаник е направен от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьор.
-
- Кафе машина
- Мнения: 4891
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 352 пъти
- Получил благодарност: 279 пъти
Re: Домашна лимонади и напитки
Сигурно става доста екзотичен ароматът на този ликьор, ама продуктите си ги бива, аз за първи път правих вишновка с двата кг. вишни, които набрахме тази година и стана чудесен (ама малко ), но сложих водка, за да не развалям аромата с ракия.
- Таралас
- Кафе машина
- Мнения: 3155
- Регистриран на: Юли 3, '11, 12:47
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Домашна лимонади и напитки
Винаги съм ползвал водка и аз съм правил вишновка, но сега тази ракия има много добър аромат и се получи, абе рискувах, как да ти го кажаDi_Va написа:Сигурно става доста екзотичен ароматът на този ликьор, ама продуктите си ги бива, аз за първи път правих вишновка с двата кг. вишни, които набрахме тази година и стана чудесен (ама малко ), но сложих водка, за да не развалям аромата с ракия.
VIBER tel 0877 28 88 40 Facebook https://www.facebook.com/georgi.goshev.9
[url=http://www.exoticplantsbg.com/][img]http://prikachi.com/images/194/7864194b.png[/img][/url]
Титаник е направен от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьор.
[url=http://www.exoticplantsbg.com/][img]http://prikachi.com/images/194/7864194b.png[/img][/url]
Титаник е направен от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьор.
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13713
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 202 пъти
- Получил благодарност: 390 пъти
Re: Домашна лимонади и напитки
Това лято пробвах да приготвя ликьор от зелени орехчета
В 3 литров стъклен буркан се слагат нарязани на филийки 40 бр зелени орехчета /измити с вода , с големина на жълтък /
Заливат се с литър ракия , водка или спирт / аз ползвах водка/
Седят на топло около месец , може и повече , разклащах буркана , когато се сетя....
Прецежда се внимателно , на дъното се образува фина утайка
В прецедения сок се добавят литър вино/домашно и добре прекипяло/ и килограм захар
Отново седи на топло , отново разклащам когато се сетя и щом се стопи захарта го преливам в бутилки с порцеланови капачки или от ракия с коркова тапа /Бургас 69 примерно..../
Става великолепно
От умерени количества не боли глава , въпреки комбинацията на водка с вино
Догодина ще удвоя дозата
И без това орехчетата от най-долните клони ми ги обират , преди да узреят....
В 3 литров стъклен буркан се слагат нарязани на филийки 40 бр зелени орехчета /измити с вода , с големина на жълтък /
Заливат се с литър ракия , водка или спирт / аз ползвах водка/
Седят на топло около месец , може и повече , разклащах буркана , когато се сетя....
Прецежда се внимателно , на дъното се образува фина утайка
В прецедения сок се добавят литър вино/домашно и добре прекипяло/ и килограм захар
Отново седи на топло , отново разклащам когато се сетя и щом се стопи захарта го преливам в бутилки с порцеланови капачки или от ракия с коркова тапа /Бургас 69 примерно..../
Става великолепно
От умерени количества не боли глава , въпреки комбинацията на водка с вино
Догодина ще удвоя дозата
И без това орехчетата от най-долните клони ми ги обират , преди да узреят....