Домашна лимонади и напитки
- dancheto
- Кафе машина
- Мнения: 4883
- Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
- Местоположение: хасково
- Дал благодарност: 10 пъти
- Получил благодарност: 22 пъти
Re: Домашна лимонади и напитки
Аз го приготвям като на 1литър вода слагам 6-7цвята, 1кг захар, престоява 24часа и прецеждам, естествено се разбърква периодично, до разтваряне на захарта. Това е концентрат, след това прибирам бутилките в хладилника, обикновено ги слагам в пластмасови шишета и след това си разреждаш до вкус от концентрата. Никога не съм заваряла, правя за момента, докато има цвят, после караме на спомени! Обикновено във водна чаша слагам 1/3 сироп, а останалото вода. Естествено милото го обича по наситен, сладък сироп, а ние с децата разреждаме по горе описаното количество. Лимон не съм слагала никога, но не пречи да опитаме.denitsavm написа:Ми, Краси, покрай реките е пълно , няма начин да го сбъркаш 20 цвята, 1 кг. захар, 5 л. вода, сок от 1 лимон. /за водата не съм сигурна /
П. П. - Всъщност, сега се сещам, че когато ми се пие газирано, купувам от магазина, газирана вода и с нея разреждам от концентрата.
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
- lenuza73
- Кафе машина
- Мнения: 3700
- Регистриран на: Окт 3, '10, 18:27
- Дал благодарност: 14 пъти
- Получил благодарност: 18 пъти
Re: Домашна лимонади и напитки
Шампанското е вкусно Мише...вероятно и моята майка го е правила така,но когато ми даде от този бъзи сироп пропусна да ми каже,защото преди да го кусам вече се бях изкъпала с него50 цвята бъз киснат в 4 л вода 48 часа ,като от време на време се разбърква .Прецежда се и се прибавят 3 кг захар и 2 пак лимонтузу или сок от 4лимона,бърка се,докато захарта се стопи .Стерилизира се 20 минути за зимата или го прибирате в хладилника за прясна консумация .Ако искате да е газирано -добавяте 2-3 зрънца ориз във всяка бутилка,но не повече,защото иначе бутилките гърмят като шампанско.
Темичката е супер ...научих някои хубави рецепти и скоро ще ги изпробвам
Re: Домашна лимонади и напитки
acid написа:Продукти:4 клонки маточина,1 литър вода,1/2 лимон,175 гр.захар.
Маточината се слага в шише и се долива с вода.Добавя се лимона на резенчета.Стои така 2-3 дни.После се разтапя захарта на бавен огън и се добавя в прецедения сок.И пак се оставя да отлежи около 2 седмици.Аз го оставям в хладилника обаче и го пием почти веднага.Ако не се сложи лимон напитката става с много приятел розов цвят Който винаги съм се чудела от къде идва?
-
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2667
- Регистриран на: Мар 26, '12, 22:53
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: Домашна лимонади и напитки
Имам маточина, лимони и захар, остава да забъркам лимонадата и да имам търпение два, три дни да я опитам! Благодаря за хубавата рецепта Чудя се дали ще стане хубава лимонада с листенца от трендафил и лимони? Защо не? Ще опитам и ще споделя
Светът е пълен с непознати хора...
Re: Домашна лимонади и напитки
sasha написа:Научих от Naa една великолепна рецепта: листа и клонки от мента се пасират с вода. Престояват така може би час или два/колкото искаш/. Прецеждаш и добавяш захар и лим.киселина/може мед и лимонов сок/.Разреждаш с вода, когато ползваш. Великолепна напитка за лятото. По-късно аз сложих настъргана лим. кора, но трябва да се внимава, за да не доминира над аромата на ментата/въпрос на вкус/
Току що получих точната рецепта от Наа
Рецептата за сироп за зимата е на 600 грама ментова вода се слага един кг захар и едно лимонтозу. Така се получава пределно наситен разтвор и не е нужно да се вари, просто си седи така и не се разваля. А ако се сложи на 1 кг ментова вода 1 кг захар, ще трябва да се вари, което не е добре.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17036
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашна лимонади и напитки
Някой правил ли е домашен ябълков оцет?Търся проверена рецепта .Имам толкова наядени ябълки от скорците,не ми се ще да ги изхвърлям ,а за сладка и мармалади нямам време .
Re: Домашна лимонади и напитки
Мише, една година се пробвах по изпитана рецепта от колежка, която всяка година е правила. Трябва да я потърся.
Re: Домашна лимонади и напитки
Свекърва ми прави всяка година. Отбира нахапани и натъртени плодове. Изчиства нараненото и хубавата част я смила с месомелачка. Не ги бели, не маха семките, само дръжките изчиства. Има си един стъклен съд с широко гърло, около 4-5 литров. Сипва в него смления материал и запушва съда с тенекиена капачка плътно, но я надупчва обилно. Държи го на топло, но не на пряко слънце около месец и половина. Всеки ден го бърка. Прецежда го през ситна цедка и го налива в бутилки. Прибира ги на тъмно. Сутрин пие 2 части оцет, 1 част вода и го подслажда с чаена лъжичка мед. Казва, че много помагало за нормализиране на кръвното.Миша написа:Някой правил ли е домашен ябълков оцет?Търся проверена рецепта .Имам толкова наядени ябълки от скорците,не ми се ще да ги изхвърлям ,а за сладка и мармалади нямам време .
Re: Домашна лимонади и напитки
Ето рецептата за домашен ябълков оцет, която имам.
Продукти и количаства:
10 литра вода
1 кг захар
5 грама мая за хляб
1 литър оцет
ябълки
Измити, нарязани ябълки, с изчистени дръжки, да няма загнили части. Заливат се с вода, да се покрият. Бърка се периодично. След 10 дни се прецежда и се добавят останалите съставки.
Продукти и количаства:
10 литра вода
1 кг захар
5 грама мая за хляб
1 литър оцет
ябълки
Измити, нарязани ябълки, с изчистени дръжки, да няма загнили части. Заливат се с вода, да се покрият. Бърка се периодично. След 10 дни се прецежда и се добавят останалите съставки.
Re: Домашна лимонади и напитки
Баба ми правеше оцет по същия начин.Освен това се пие при разширени вени и наднормено тегло.Димана написа:Свекърва ми прави всяка година. Отбира нахапани и натъртени плодове. Изчиства нараненото и хубавата част я смила с месомелачка. Не ги бели, не маха семките, само дръжките изчиства. Има си един стъклен съд с широко гърло, около 4-5 литров. Сипва в него смления материал и запушва съда с тенекиена капачка плътно, но я надупчва обилно. Държи го на топло, но не на пряко слънце около месец и половина. Всеки ден го бърка. Прецежда го през ситна цедка и го налива в бутилки. Прибира ги на тъмно. Сутрин пие 2 части оцет, 1 част вода и го подслажда с чаена лъжичка мед. Казва, че много помагало за нормализиране на кръвното.Миша написа:Някой правил ли е домашен ябълков оцет?Търся проверена рецепта .Имам толкова наядени ябълки от скорците,не ми се ще да ги изхвърлям ,а за сладка и мармалади нямам време .