petkova88 написа:Някоя изпробвана рецепта за шоколадово суфле?
Имаме тема за готварство,там ще ти отговорят майсторките
Re: Хитринки разни и разнообразни
Публикувано на: Апр 21, '15, 13:58
от Titi
Идейка
Re: Хитринки разни и разнообразни
Публикувано на: Май 13, '15, 09:56
от Asarina
Още е рано за дините, но вижте един страхотен начин за рязане на диня
[video][/video]
Re: Хитринки разни и разнообразни
Публикувано на: Авг 6, '15, 12:27
от илюзия
Как да изберем перфектната диня:
– Огледайте за голямо жълто петно (всички сте го виждали) – върху тази си част динята е лежала на бостана. Убедете се, че петното е с нужния размер и е жълто на цвят.
– Задължително почукайте с пръст – звукът, който търсим, е „на кухо“.
– Динята трябва да бъде матова отвън – външната част не бива да лъщи. Блестящата диня означава, че не е узряла.
– Вдигнете я – уверете се, че е достатъчно тежка за размера си, което означава, че има достатъчно вода в нея – това, което искате.
– Формата – хубавата овална форма показва, че динята е расла с идеалното количество слънчева светлина и вода.
– Пчелни ужилвания и бели белези – огледайте се за тези следи. Тези малки марки показват, че плодът е достатъчно сладък и пчелите са се опитвали да стигнат до вътрешността. Ужилванията приличат на кафяви линии.
Re: Хитринки разни и разнообразни
Публикувано на: Авг 6, '15, 14:10
от Мария Николова
илюзия написа:Как да изберем перфектната диня:
– Огледайте за голямо жълто петно (всички сте го виждали) – върху тази си част динята е лежала на бостана. Убедете се, че петното е с нужния размер и е жълто на цвят.
– Задължително почукайте с пръст – звукът, който търсим, е „на кухо“.
– Динята трябва да бъде матова отвън – външната част не бива да лъщи. Блестящата диня означава, че не е узряла.
– Вдигнете я – уверете се, че е достатъчно тежка за размера си, което означава, че има достатъчно вода в нея – това, което искате.
– Формата – хубавата овална форма показва, че динята е расла с идеалното количество слънчева светлина и вода.
– Пчелни ужилвания и бели белези – огледайте се за тези следи. Тези малки марки показват, че плодът е достатъчно сладък и пчелите са се опитвали да стигнат до вътрешността. Ужилванията приличат на кафяви линии.
Или си носете кофа и туба с вода. Напълнете кофата с водата и поставете вътре избраната от вас диня. Ако залепне на дъното, е зелена. Ако изхвърчи горе, е презряла и "изкуфяла". Ако само "темето" й се показва горе, избрали сте най-хубавата диня.
Ако търговецът Ви предлага да изреже едно квадратче, за да се уверите, че не е зелена, стиснете динята си и го накарайте да вземе "пробата" от мястото, където е лежала на земята. На тази страна потъмняват, узряват и последните семки на динята.
Отивам да си купя диня. Без кофа. Само по хитринките, показани от илиюзия.
Re: Хитринки разни и разнообразни
Публикувано на: Авг 6, '15, 17:17
от calico
тва с рязането е глупаво. Аз все им казвам, че може и синя да е, важното е да е сладка и сочна.
Нассоро срязахме една - и червена, и сладка, и пак за хвърляне. Щото беше с консистенция и твърдост на ябълка.
Абе откъде се пръкнаха тия гнусни сортове
И къде са ми детските сочни, крехки и медени дини?
Re: Хитринки разни и разнообразни
Публикувано на: Авг 26, '15, 23:38
от mihaela123
Не знаех за този трик с пилешкото и белтъка, още утре ще го изпробвам. Дано остана доволна.
Re: Хитринки разни и разнообразни
Публикувано на: Сеп 9, '15, 11:50
от mihaela123
Аз съм изпробвала пилето на бутилка, много е вкусно, изпробвай!