Хитринки разни и разнообразни
Re: Хитринки разни и разнообразни
роси_г написа:Тилапията панирана в царевично брашно е невероятно вкусна.И пържените тиквички стават хубави с царевично брашно.
Което ме подсеща за друго. По-вкусно е, когато се сложи малко, ама съвсем малко сол, в панировките. Когато имам бира, винаги слагам малко в яйцето. Наистина панировките с царевично брашно са много удачни.
Трик за тиквичките, като се пържат. баба ми ги пържеше само от едната страна. Като ги извади, ги слага с изпържената нагоре. Стават страхотни - завазва им се дъхът на свежо. А и времето за пържене пада наполовина.
Re: Хитринки разни и разнообразни
Аз "посолявам"олиото и така с един куршум 2 заека,защото не пръска
- mucunka
- Кафе машина
- Мнения: 3128
- Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
- Местоположение: София,Световрачене
- Дал благодарност: 19 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Хитринки разни и разнообразни
В сместа за паниране слагам 1с.л.олио,за да не се отделя панировката след панирането.
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Re: Хитринки разни и разнообразни
Ако няма вино, в готвенето може да се замести с оцет с малко захар.
Re: Хитринки разни и разнообразни
от Кауфланд купувам бяло вино за готвене, бутилката струва лев и половина.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Хитринки разни и разнообразни
Когато правя баница, след като се изпече я напръсквам обилно с лимонада. Става - ммммм - за любителите на смесени вкусове.
Re: Хитринки разни и разнообразни
колко време се вари боб в тенджера под налягане
He who plants a garden, plants happiness
Re: Хитринки разни и разнообразни
Blue sky написа:колко време се вари боб в тенджера под налягане
Аз го варя около 35-40 минути и става разкошен
Re: Хитринки разни и разнообразни
Инфото съм си копирала от някаква тема в кулинарния форум на бг-мама:
Време за готвене в тенджера под налягане
ЗЕЛЕНЧУЦИ
Варени картофи(необелени) -------6-8 мин.
Зелен фасул ----------- 5мин.
Зрял фасул ------- 30-45(ненакиснат)
Грах - зелен -----5
Тиквички ---------5
Птладжани ------12-15 мин.
Пълнени пиперки -----6
Цветно зеле(карфиол) ------ 4
Брюкселско зеле --------6
Кисело зеле ---------30
Алабаш --------12
Праз ---------- 8
Аспержи -------3
Целина ------10
Моркови-----10
Цвекло -------15
Царевица --------30(45)
Ориз -----6
Булгур ------10(15)
Време за готвене в тенджера под налягане
ЗЕЛЕНЧУЦИ
Варени картофи(необелени) -------6-8 мин.
Зелен фасул ----------- 5мин.
Зрял фасул ------- 30-45(ненакиснат)
Грах - зелен -----5
Тиквички ---------5
Птладжани ------12-15 мин.
Пълнени пиперки -----6
Цветно зеле(карфиол) ------ 4
Брюкселско зеле --------6
Кисело зеле ---------30
Алабаш --------12
Праз ---------- 8
Аспержи -------3
Целина ------10
Моркови-----10
Цвекло -------15
Царевица --------30(45)
Ориз -----6
Булгур ------10(15)