Хитринки разни и разнообразни
- Noel
- Наркоман
- Мнения: 10630
- Регистриран на: Яну 7, '14, 19:29
- Местоположение: София кв. Борово
- Получил благодарност: 1 път
Re: Хитринки разни и разнообразни
Имаме тема за готварство,там ще ти отговорят майсторкитеpetkova88 написа:Някоя изпробвана рецепта за шоколадово суфле?
Форумът е голям,спасение дебне отвсякъде.
Re: Хитринки разни и разнообразни
Идейка
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Asarina
- Кафе машина
- Мнения: 3940
- Регистриран на: Мар 31, '13, 16:23
- Местоположение: София - Лобош
- Дал благодарност: 2 пъти
Re: Хитринки разни и разнообразни
Още е рано за дините, но вижте един страхотен начин за рязане на диня
[video][/video]
[video][/video]
Re: Хитринки разни и разнообразни
Как да изберем перфектната диня:
– Огледайте за голямо жълто петно (всички сте го виждали) – върху тази си част динята е лежала на бостана. Убедете се, че петното е с нужния размер и е жълто на цвят.
– Задължително почукайте с пръст – звукът, който търсим, е „на кухо“.
– Динята трябва да бъде матова отвън – външната част не бива да лъщи. Блестящата диня означава, че не е узряла.
– Вдигнете я – уверете се, че е достатъчно тежка за размера си, което означава, че има достатъчно вода в нея – това, което искате.
– Формата – хубавата овална форма показва, че динята е расла с идеалното количество слънчева светлина и вода.
– Пчелни ужилвания и бели белези – огледайте се за тези следи. Тези малки марки показват, че плодът е достатъчно сладък и пчелите са се опитвали да стигнат до вътрешността. Ужилванията приличат на кафяви линии.
– Огледайте за голямо жълто петно (всички сте го виждали) – върху тази си част динята е лежала на бостана. Убедете се, че петното е с нужния размер и е жълто на цвят.
– Задължително почукайте с пръст – звукът, който търсим, е „на кухо“.
– Динята трябва да бъде матова отвън – външната част не бива да лъщи. Блестящата диня означава, че не е узряла.
– Вдигнете я – уверете се, че е достатъчно тежка за размера си, което означава, че има достатъчно вода в нея – това, което искате.
– Формата – хубавата овална форма показва, че динята е расла с идеалното количество слънчева светлина и вода.
– Пчелни ужилвания и бели белези – огледайте се за тези следи. Тези малки марки показват, че плодът е достатъчно сладък и пчелите са се опитвали да стигнат до вътрешността. Ужилванията приличат на кафяви линии.
"Ако всеки прави добро в предела на своите възможности,
възможностите ще станат безпределни..." (F. İskender)
възможностите ще станат безпределни..." (F. İskender)
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31780
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1137 пъти
- Получил благодарност: 2777 пъти
Re: Хитринки разни и разнообразни
Или си носете кофа и туба с вода. Напълнете кофата с водата и поставете вътре избраната от вас диня. Ако залепне на дъното, е зелена. Ако изхвърчи горе, е презряла и "изкуфяла". Ако само "темето" й се показва горе, избрали сте най-хубавата диня.илюзия написа:Как да изберем перфектната диня:
– Огледайте за голямо жълто петно (всички сте го виждали) – върху тази си част динята е лежала на бостана. Убедете се, че петното е с нужния размер и е жълто на цвят.
– Задължително почукайте с пръст – звукът, който търсим, е „на кухо“.
– Динята трябва да бъде матова отвън – външната част не бива да лъщи. Блестящата диня означава, че не е узряла.
– Вдигнете я – уверете се, че е достатъчно тежка за размера си, което означава, че има достатъчно вода в нея – това, което искате.
– Формата – хубавата овална форма показва, че динята е расла с идеалното количество слънчева светлина и вода.
– Пчелни ужилвания и бели белези – огледайте се за тези следи. Тези малки марки показват, че плодът е достатъчно сладък и пчелите са се опитвали да стигнат до вътрешността. Ужилванията приличат на кафяви линии.
Ако търговецът Ви предлага да изреже едно квадратче, за да се уверите, че не е зелена, стиснете динята си и го накарайте да вземе "пробата" от мястото, където е лежала на земята. На тази страна потъмняват, узряват и последните семки на динята.
Отивам да си купя диня. Без кофа. Само по хитринките, показани от илиюзия.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Хитринки разни и разнообразни
тва с рязането е глупаво. Аз все им казвам, че може и синя да е, важното е да е сладка и сочна.
Нассоро срязахме една - и червена, и сладка, и пак за хвърляне. Щото беше с консистенция и твърдост на ябълка.
Абе откъде се пръкнаха тия гнусни сортове
И къде са ми детските сочни, крехки и медени дини?
Нассоро срязахме една - и червена, и сладка, и пак за хвърляне. Щото беше с консистенция и твърдост на ябълка.
Абе откъде се пръкнаха тия гнусни сортове
И къде са ми детските сочни, крехки и медени дини?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- mihaela123
- Kъсо кафе
- Мнения: 60
- Регистриран на: Авг 16, '15, 18:28
- Местоположение: Shumen
Re: Хитринки разни и разнообразни
Не знаех за този трик с пилешкото и белтъка, още утре ще го изпробвам. Дано остана доволна.
- mihaela123
- Kъсо кафе
- Мнения: 60
- Регистриран на: Авг 16, '15, 18:28
- Местоположение: Shumen
Re: Хитринки разни и разнообразни
Празници идват, събираме идеи
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;