Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
- dancheto
- Кафе машина
- Мнения: 4885
- Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
- Местоположение: хасково
- Дал благодарност: 10 пъти
- Получил благодарност: 23 пъти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Titi написа:Ами то в книжката така пише - да не се допират, аз също винаги внимавам за това. На явно можело и да се допиратdancheto написа:Винаги във водата разбърквам солта, захарта и маята и разбърквам, като се смеси всичко, сипвам във формата, където съм сложила олиото и едва накрая брашното. Какво значи да не се допират, нали вътре пак ще се объркат заедно.....
Винаги приготвям хляба по този начин и никога не съм имала проблем, дори и на отложен старт.Asarina написа: Моята хлебопекарна е от 1.5 кг и никога не забърквам продуктите предварително. Слагам отдолу течните, отгоре брашното и маята. Това с допирането важи когато е отложен старта и престоят известно време
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
greeneyed написа:Веси, да не е много маята, която слагаш? Всеки следващ път ще става по-хубав хляба, наблюдавай процеса и ще успееш да намериш баланса.
използвах рецепта от книжката на хлебопекарната и там пишеше 1 пакетче мая ,утре ще пробвам да намаля маята ,но не знам колко да я намаля , че да не би да не втаса тестото.Ще се правят експерименти явно докато свикна и намеря правилните пропорции.
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10048
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 688 пъти
- Получил благодарност: 1143 пъти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Когато слагах 1 пакетче суха мая 7 гр, се надигаше много; сега слагам в 1 ч.л. колкото се събере на ваничка 900 гр , а брашното е 1:2 части бяло и пълнозърнесто.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Маята на др.Йотхер е 7 гр,а аз купувам една френска,коята е 11 гр.пакетчето.
В комплекта към машината имам мерителна лъжичка , с която отмервам маята.
В книжката с рецептите,маята е дадена в мерителни лъжички.
Та виж,колко грама е маята,която ползваш,да не би това да е причината,както ти е писала greeneyed?
В комплекта към машината имам мерителна лъжичка , с която отмервам маята.
В книжката с рецептите,маята е дадена в мерителни лъжички.
Та виж,колко грама е маята,която ползваш,да не би това да е причината,както ти е писала greeneyed?
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13540
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 175 пъти
- Получил благодарност: 269 пъти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Веси, мисля, че тестото ти е било разделено на две отделни топки при бъркалките и след втасване едната е втасала над другата топка тесто. Аз от години не следя последователност на съставките и пак се получава.
Може би тестото ти е било малко по-твърдо или е случайност при месенето. Това не означава, че вторият път пак ще е така. Пробвай и с жива мая. Тя винаги се умножава по 3. Ако в рецептата е 7 гр. сухата, живата трябва да е 21 гр., т.е половин кубче.Успех.
Може би тестото ти е било малко по-твърдо или е случайност при месенето. Това не означава, че вторият път пак ще е така. Пробвай и с жива мая. Тя винаги се умножава по 3. Ако в рецептата е 7 гр. сухата, живата трябва да е 21 гр., т.е половин кубче.Успех.
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Не знам така ли работят вашите машини ,но наистина първо едната перка направи една топка тесто , а после другата започна и тя да работи, но като ми беше за пръв път помислих ,че така протича процеса на месене. Пак ще опитвам и трябва да стане, но да не би да има проблем хлебопекарната .Ако някой е обърнал внимание моля да ми пише дали бъркалките едновременно работят или първо едната меси и после другата се включва.
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13540
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 175 пъти
- Получил благодарност: 269 пъти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Мисля, че и двете перки въртят заедно, макар едната да прави различен оборот от другата,
т.е. не работят в синхрон като бързина и посока.
т.е. не работят в синхрон като бързина и посока.
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Моята хлебопекарна е с една перка. Мулинекс.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Благодаря на всички, които се включиха да намерим проблема на моят хляб приготвен в хлебопекарната.Установих ,че причината е в мен като съм слагала бъркалките едната не е щтракнала до края и затова не се е въртяла заедно с другата.Днешният ми хляб е много по добър, дори не успях да го снимам толкова ароматен и вкусен, че беше нападнат веднага.Все още има за доизглаждане , но постепенно като добия повече опит всичко ще е наред.