Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Тити,за времето си права,но аз работя в къщи и не ми е проблем.Освен това открих ,че от втасалото тесто за хляб стават страхотни мекици ,след като веднъж спря тока и трябваше да го опържа на газовия котлон ,за да не изкипи от машината.
- vodo-leika
- Кафе машина
- Мнения: 4962
- Регистриран на: Ное 25, '09, 20:29
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Ихааа, аз пък мислех, че нещо не съм разбрала, виждаше ми се чак фантастично! ) А каква марка ползвате? Аз гледах на Мулинекс, че има доста, а от тях като фирма съм доволна.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Водолейче, моята е най-обикновена, евтина, на промоция около 60 кинта беше, марка НЕО. Върши супер работа: меси тесто, правих сладко от праскови (има такава програма), пече хляб, дори на нея месих тестото за козунаците, после ги дооформях в тавичките и да втасваха. Силно я препоръчвам.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Моята е Мулинекс.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Моята е Горение, но не е избирана, а случайно. Прави максимум от 1 кг продукти и ми е малка Следващата ще е по-голяма, има 1,5 кг, а за повече не знам
Това в смисъл - гледай капацитета, програми - примерно да има за тесто, за конфитюри (ако правиш), бърза и т. н.
Това в смисъл - гледай капацитета, програми - примерно да има за тесто, за конфитюри (ако правиш), бърза и т. н.
Никога не е късно да засадиш клематис...
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13540
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 175 пъти
- Получил благодарност: 267 пъти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
За конфитюри не препоръчвам. Развалят се бързо.
Тити, пече 3,5 ч., но мисля, че киловатите и са малко. Преди време си правихме труда да смятаме и стигнахме до извода, че хем ядеш истински хляб, хем не излиза по-скъпо от купешкия. За времето си е чакане, но може да се пуска вечер.
Тити, пече 3,5 ч., но мисля, че киловатите и са малко. Преди време си правихме труда да смятаме и стигнахме до извода, че хем ядеш истински хляб, хем не излиза по-скъпо от купешкия. За времето си е чакане, но може да се пуска вечер.
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
- vodo-leika
- Кафе машина
- Мнения: 4962
- Регистриран на: Ное 25, '09, 20:29
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Благодаря ви! Имам си вече коледен подарък от Дядо Коледа значи!
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Тези конфитюри не са за консервиране.Явно идеята е да се изядат веднага. Аз съм правила от праскови, ягоди и къпии .Станаха много вкусни.kim написа:За конфитюри не препоръчвам. Развалят се бързо.
.
Освен това правих и лютеница .Получи се малко количество ,но и бързо я излапахме.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Аз пък четох мнения из сайта на мамите, че като се правят конфитюри в хлебопекарната и бързо се прецаква самата машина. Описваха там подробно какво се случвало.
Водолейче, наистина избирай внимателно не по марка, а по другите показатели - капацитет и програми. Защото всеки индивидуално преценява - ето, на Тобо й е малка, защото прави максимум 1 кг. хляб. На мен пък не ми е съвсем натаман, защото моята прави минимум 0,700 гр. хляб, а има такива, които правят 0,500 гр. и това за мен е идеалния избор.
Водолейче, наистина избирай внимателно не по марка, а по другите показатели - капацитет и програми. Защото всеки индивидуално преценява - ето, на Тобо й е малка, защото прави максимум 1 кг. хляб. На мен пък не ми е съвсем натаман, защото моята прави минимум 0,700 гр. хляб, а има такива, които правят 0,500 гр. и това за мен е идеалния избор.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tanet
- Кафе машина
- Мнения: 4787
- Регистриран на: Яну 13, '10, 11:52
- Местоположение: Севлиево 5-а зона
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 1 път
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Относно конфитюрите, снощи гледах "Свежата Анабел" и тя прави конфитюр от малини ,но да речем 5 чаши малини намачка и посипа с 3 чаши захар и това го вари 8 минути като добави бучка масло, после ги запечата в буркани и го използвала за глазури на торти и заливка за сладолед.Та сигурно нещо подобно става и с конфитюра в хлебопекарна.
ей го на сладкото http://www.24kitchen.bg/shows/svezata-a ... -ot-malini" onclick="window.open(this.href);return false;
ей го на сладкото http://www.24kitchen.bg/shows/svezata-a ... -ot-malini" onclick="window.open(this.href);return false;
"Истинските неща в живота, не са нещата"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"