Как се сваля ниво на триглицериди с диета

За здрав дух в здраво тяло - здравословно хранене и въпроси, диети, съвети за красота.
Аватар
Димана
Кафе машина
Мнения: 3082
Регистриран на: Яну 29, '11, 16:59

Как се сваля ниво на триглицериди с диета

Мнение от Димана »

На профилактични прегледи в предприятието, на мъж ми са открили ниво на триглицериди 4,2. Някой имал ли е подобен проблем? Не искам да го карам да пие хапчета. Искам да пробваме с диета. Ако някой знае нещо полезно, нека пише. Благодаря! :tzvetentze:
tilev
Kафенце
Мнения: 1
Регистриран на: Юли 25, '11, 15:30

Re: Как се сваля ниво на триглицериди с диета

Мнение от tilev »

Можеше малко повече информация за начина на живот на мъжа - яде ли мазно/сладко, обича ли чашката. 4,2 не е бог знае какво увеличение и при всички положения трябва да се препровери в друга лаборатория, защото са възможни и грешки. Нищо особено като диета - ограничаване на споменатите в първото изречение фактори. При 5-6 вече трябва сериозно да се замисли. Аз съм нормално с 9-12, но явно проблемът е генетичен. И при най-строгите диети не свалих нито единица, тъй че хапчета.
Аватар
vyara
Виенско кафе
Мнения: 305
Регистриран на: Фев 3, '11, 14:30

Re: Как се сваля ниво на триглицериди с диета

Мнение от vyara »

Аз лично не съм имала проблем, но вярвам, че с хранене може да се регулира всичко. Човешкото тяло е така устроено, че има перфектни механизми да се саморегулира във всяко отношение, а лекарствата с тяхната изкуствена химия подпомагат едно, а се набъркват в други фини процеси.
Кой не знае кое е здравословно, всеки знае. Но всеки иска с една диетка, набързо така, ако може, да стисне зъби за една седмица и после пак да издевателства над тялото си и то да е перфектно. Мо не може да стане и няма да стане, освен ако не си на 20, че дори и тогава пак някои имат проблеми. Човек или трябва да си промени начина на живот и на мислене, и на отношение завинаги или да си я кара както досега, пък докъдето я докара. Или да му писне и да избере да е здрав и във форма или не. Избира постоянно, всеки ден, на всяко хранене, пред всяко изкушение, избира всеки ден дали да спортува или да се излежава и т.н. Това е постоянен процес, а не само диета.

Иначе цъкаш в Гугъл диета триглицериди и ще видиш всички полезни съвети, които всички знаят, но малко спазват. А нещата работят само когато ги правиш, знанието не е достатъчно. ;)
lila
Чист кофеин
Мнения: 8112
Регистриран на: Ное 24, '09, 16:28
Получил благодарност: 1 път

Re: Как се сваля ниво на триглицериди с диета

Мнение от lila »

Защо ги пишете тези - диети, глупости; не разбирам, то ако беше така лекар жив нямаше да остане нито лекарства щяха да пият хората.
Специално за холестероли, триглицериди - генетично са заложени и се проявяват ако са унаследени след определена възраст. За съжаление човешкия организъм не е вечен независимо от начина на хранене.
Не се връзвай с диети и билкови отвари, да не си докарате зорлен след време по-сериозен проблем, ами направете референтни изследвания и си вземайте всички мерки - тоест конвенционалната медицина.
Не познавам някой да е излекувал нещо сериозно с билки и диети.
денси
Кафевар/ка/
Мнения: 784
Регистриран на: Сеп 18, '10, 20:58

Re: Как се сваля ниво на триглицериди с диета

Мнение от денси »

здравейте моят съпруг пиеше ОМЕГА-3 от 1000 мг форте 90 капсули за 3месеца първата седмица по 2капсули после по 1 .Това е рибено масло .Той е доволен
libra
Наркоман
Мнения: 11643
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 90 пъти
Получил благодарност: 63 пъти

Re: Как се сваля ниво на триглицериди с диета

Мнение от libra »

Горна граница на нормата за триглицериди е около 1,8,така ,че 4 и нещо е доста високо.А това,че някой има 9 ,не значи че е нищо,след като все още е жив.
Този показател е по-важен дори и от холестерола за запушване на артериите.
Проблемът е предимно наследствен.Ако не се употребява алкохол и мазно,би било добре.Но аз не съм срещала хора да си развалят кефа заради едната умиралка,както казал един дядо.
Рибено масло може да се пробва ,но едва ли ще реши трайно проблема./по 1 гр/ден/
Следете си проблема при доктор,има достатъчно медикаменти .
Лила много добре го е казала за билките.А сега и с тези хранителни добавки-пари на вятъра.
Аватар
Димана
Кафе машина
Мнения: 3082
Регистриран на: Яну 29, '11, 16:59

Re: Как се сваля ниво на триглицериди с диета

Мнение от Димана »

Четох в гугъл разни работи. Повечето съветват за диети. Мъж ми е на 43, не яде мазно /на пилето кожичката я ям аз :D /, пие по бира,две по повод. Родителите му са здрави хора /за възрастта си имам предвид/. Правихме втори изследвания и те показаха същото - 4,2. Сега ядем от мръвчестите неща само риба и заешко, чат- пат пилешко. Наблягаме на салатите. Хлябът е Тонус, той най ми вдъхва доверие. Не опитваме нищо от билките, защото не вярвам само в народната медицина.
Аватар
ravik
Кафе машина
Мнения: 4636
Регистриран на: Ное 23, '09, 16:09
Получил благодарност: 2 пъти

Re: Как се сваля ниво на триглицериди с диета

Мнение от ravik »

Понеже гледам, че нагоре дискутирате предимно диета, всъщност доста важно е и редовно движение и намаляване на килограмите. Иначе, че всичките ни заболявания са генетично предопределени, е ясно, но все пак има рискови фактори, които ако се избягват, намаляват и шансовете да се развие едно или друго заболяване. :nod:
Недей спа! Отивай на SPA!
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Мнения: 31690
Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
Местоположение: Нова Загора
Дал благодарност: 1034 пъти
Получил благодарност: 2444 пъти

Re: Как се сваля ниво на триглицериди с диета

Мнение от Мария Николова »

Ти яж кожичката, а той да не се отказва от пилешкото! ("Пилешко", като обобщение на всички самоограничения. ;) ) Игнорирайте кантарчета и апарати за кръвно, пийте си биричката с новите дрехи и само гледайте да не прекалявате в нищо. Организма има и механизми за приспособяване. Никой не знае от каква възраст, т.е., колко години вече живее той с тези стойности (4.2). Движението, физическото натоварване, както и позитивното мислене са балсам за всеки организъм! Но има и друго - на когото му е писано да си отиде от ...грип, да речем, няма да се удави... :lol: Човек само като протегне ръка да му мерят кръвното и то полудява. :twisted: Разредете до 0 срещите с доктори. Но почувствате ли се зле, тичайте на доктор, без да губите време с гугъл и бабата-комшийка.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
dentalargirova
Kафенце
Мнения: 2
Регистриран на: Авг 5, '12, 13:19
Обратна връзка:

Re: Как се сваля ниво на триглицериди с диета

Мнение от dentalargirova »

Здравей, пробвай с хомеопатия, много по добре ще се почувстваш.
Публикувай отговор

Обратно към “Здраве и красота”