Пилешки мръвки
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Пилешки мръвки
Тази вечер изпробвах нова рецепта.Стана много вкусно.
8 пържолки от пилешко филе, се поръсват със сол,черен пипер, чесън на прах и се слагат в тиган с малко зехтин.След като се запържат от едната страна се обръщат от другата и се поръсват с 2 с.л. соев сос и 1 с.л. балсамов оцет.След малко се добавя по едно къгче лимон-на всяко парче мръвка по едно и се налива 100 гр вода.Като поизври и при непрекъснато обръщане на пържолките ,се махат кръгчетата лимон,добавя се мащерка и една и половина с.л. мед,леко размити с малко вода.И така се готвят филетата докато се изпари течността,като постоянно се обръщат.Време за приготвяне около половин час.
8 пържолки от пилешко филе, се поръсват със сол,черен пипер, чесън на прах и се слагат в тиган с малко зехтин.След като се запържат от едната страна се обръщат от другата и се поръсват с 2 с.л. соев сос и 1 с.л. балсамов оцет.След малко се добавя по едно къгче лимон-на всяко парче мръвка по едно и се налива 100 гр вода.Като поизври и при непрекъснато обръщане на пържолките ,се махат кръгчетата лимон,добавя се мащерка и една и половина с.л. мед,леко размити с малко вода.И така се готвят филетата докато се изпари течността,като постоянно се обръщат.Време за приготвяне около половин час.
Re: Пилешки мръвки
Днес попаднах на тази http://forum.bg-mamma.com/index.php?top ... sg16697525 идея и реших да я споделя, защото много ми хареса.
Няма нужда да се ядосвате за нещо, което може да се промени. А ако не може да се промени, съвсем няма смисъл.
Re: Пилешки мръвки
В детските ми години когато нямаше фризери, майка ми така съхраняваше пилешко и свинско месо, точно по тоя начин приготвено. Цяла зима си вадехме буркани, само се притотляха и яденето готово.nikolica написа:Днес попаднах на тази http://forum.bg-mamma.com/index.php?top ... sg16697525 идея и реших да я споделя, защото много ми хареса.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Пилешки мръвки
Така де, ама докато старилизираш бурканите.... аз ги вардех с един будилник в ръка, там до казана докато клокочеха,а децата си играеха ли играеха... ей , тия днешните нищо не знаят..Titi написа:В детските ми години когато нямаше фризери, майка ми така съхраняваше пилешко и свинско месо, точно по тоя начин приготвено. Цяла зима си вадехме буркани, само се притотляха и яденето готово.nikolica написа:Днес попаднах на тази http://forum.bg-mamma.com/index.php?top ... sg16697525 идея и реших да я споделя, защото много ми хареса.
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13718
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 202 пъти
- Получил благодарност: 399 пъти
Re: Пилешки мръвки
Две прости рецепти за пилешки крилца
Крилцата могат да се нарежат на фрагменти , може и цели/на фрагменти стават по добре/
първа рецепта
Слагате в тавичка крилцата , заливате ги с 250 мл кока-кола и 250 мл обикновен соев сос
Печете на силна фурна до готовност/горе-долу да изври сокчето/
Ако крилцата са не малка , а "семейна " опаковка увеличавате и количествата от течностите
Трябва крилцата да са полузаляти...
втора рецепта
върху хартия за печене се нареждат предварително оваляни в следната смес
250 грама галета , разбъркана с наситно наронени три пилешки бульончета/аз ползвам на Маги/
трябва двете да са много добре смесени
включвам фурната да се загрява на 200 градуса и докато се загрява ги отъркалвам и нареждам в тавата
пече се до готовност
не се добавя никаква мазнина
стават чудесни...
пп Докато търсех подходяща тема за крилцата си намерих дълго търсената рецепта за пиле "Прованс"
Благодаря...
Крилцата могат да се нарежат на фрагменти , може и цели/на фрагменти стават по добре/
първа рецепта
Слагате в тавичка крилцата , заливате ги с 250 мл кока-кола и 250 мл обикновен соев сос
Печете на силна фурна до готовност/горе-долу да изври сокчето/
Ако крилцата са не малка , а "семейна " опаковка увеличавате и количествата от течностите
Трябва крилцата да са полузаляти...
втора рецепта
върху хартия за печене се нареждат предварително оваляни в следната смес
250 грама галета , разбъркана с наситно наронени три пилешки бульончета/аз ползвам на Маги/
трябва двете да са много добре смесени
включвам фурната да се загрява на 200 градуса и докато се загрява ги отъркалвам и нареждам в тавата
пече се до готовност
не се добавя никаква мазнина
стават чудесни...
пп Докато търсех подходяща тема за крилцата си намерих дълго търсената рецепта за пиле "Прованс"
Благодаря...
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13718
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 202 пъти
- Получил благодарност: 399 пъти
Re: Пилешки мръвки
бързи лесни и вкусни пилешки дробчета
Дробчетат се измиват и се отцеждат върху домакинска хартия ,под която сме сложили и един вестник
Наръсваме ги със сол , черен пипер , червен пипер /лъжичка/ и брашно/към две лъжици /
Отъркалваме ги с помоща на вестника под хартията /вдигаме му краищата в ъглите.../ и ги мятаме в тигана на слаб огън и с похлупак
Докато мъжете пият една ракия със салата-те са готови...
Ако пресъхнат може да им се нареже и конска доза лук...отново на тигана и ги чакате с втора ракия....
Дробчетат се измиват и се отцеждат върху домакинска хартия ,под която сме сложили и един вестник
Наръсваме ги със сол , черен пипер , червен пипер /лъжичка/ и брашно/към две лъжици /
Отъркалваме ги с помоща на вестника под хартията /вдигаме му краищата в ъглите.../ и ги мятаме в тигана на слаб огън и с похлупак
Докато мъжете пият една ракия със салата-те са готови...
Ако пресъхнат може да им се нареже и конска доза лук...отново на тигана и ги чакате с втора ракия....
Re: Пилешки мръвки
копирам тука една рецепта да се не затрие
Пилешко руло със спанак, сирене и хрупкава орехова коричка
2 бр. пилешки гърди без кост и кожа, лимонов сок, 1 малка главичка кромид, 2 скилидки чесън, 200 г суров спанак, 80 г извара, 2 парченца кашкавал, черен пипер, джоджен, 2-3 с.л.зехтин (масло), 1-2 с.л. брашно за овалване, 4 с.л.счукани орехи
Време за приготвяне: 0мин.
От: Соня Шатева
Категория: / Пилешко
добавена на: 19.11.2012г.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
пилешките гърди се разрязват внимателно и се изтъняват ( ако не можете с нож, пробвайте с чукче под фолио)
месото се наръсва с лимонов сок и черен пипер и се оставя настрана до приготвяне на плънката
спанакът се измива, почистват се дръжките и се реже на ситно
кромидът и чесънът се режат на дребно и се задушават в 2 с.л. мазнина
прибавя се спанакът и се бърка за 1-2 минути
добавя се изварата и се разбърка до получаване на еднородна смес
овкусява се с джоджен( не го жалете) и черен пипер
пилешкото месо се разстила и върху него се поставя парченце кашкавал, по възможност с по-висока масленост
върху кашкавала се разпределя спаначената смес
внимателно се завива и се прехвърля в чинията с брашно, овалва се добре и се притиска за да се оформи
тавичката за печене се назва с остатъка от мазнината
месото се овалва и в счуканите орехи и рулцата се редят в намаслената тавичка
отгоре се наръсва съвсем малко мазнина
пече се на 200 С до златисто, около 15-20 минути
сервира се нарязано на парчета
Пилешко руло със спанак, сирене и хрупкава орехова коричка
2 бр. пилешки гърди без кост и кожа, лимонов сок, 1 малка главичка кромид, 2 скилидки чесън, 200 г суров спанак, 80 г извара, 2 парченца кашкавал, черен пипер, джоджен, 2-3 с.л.зехтин (масло), 1-2 с.л. брашно за овалване, 4 с.л.счукани орехи
Време за приготвяне: 0мин.
От: Соня Шатева
Категория: / Пилешко
добавена на: 19.11.2012г.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
пилешките гърди се разрязват внимателно и се изтъняват ( ако не можете с нож, пробвайте с чукче под фолио)
месото се наръсва с лимонов сок и черен пипер и се оставя настрана до приготвяне на плънката
спанакът се измива, почистват се дръжките и се реже на ситно
кромидът и чесънът се режат на дребно и се задушават в 2 с.л. мазнина
прибавя се спанакът и се бърка за 1-2 минути
добавя се изварата и се разбърка до получаване на еднородна смес
овкусява се с джоджен( не го жалете) и черен пипер
пилешкото месо се разстила и върху него се поставя парченце кашкавал, по възможност с по-висока масленост
върху кашкавала се разпределя спаначената смес
внимателно се завива и се прехвърля в чинията с брашно, овалва се добре и се притиска за да се оформи
тавичката за печене се назва с остатъка от мазнината
месото се овалва и в счуканите орехи и рулцата се редят в намаслената тавичка
отгоре се наръсва съвсем малко мазнина
пече се на 200 С до златисто, около 15-20 минути
сервира се нарязано на парчета
Re: Пилешки мръвки
Мариновани пилешки пържоли
колкото пържоли ви трябват,тайната е в маринатата:соев сос-за предпочитане китайски,сол,къри,1ч.ч.бира.Пържолите се поръсват с подправка за пиле.Съставките на маринатата се объркват и поставят в тавичка .Поръсените пържоли се слагат в маринатата и после престояват поне 4-5 часа в хладилника.Вадите и печете.Аз отварям хладилника от времена време и ги обръщам за да поемат по добре маринатата.
колкото пържоли ви трябват,тайната е в маринатата:соев сос-за предпочитане китайски,сол,къри,1ч.ч.бира.Пържолите се поръсват с подправка за пиле.Съставките на маринатата се объркват и поставят в тавичка .Поръсените пържоли се слагат в маринатата и после престояват поне 4-5 часа в хладилника.Вадите и печете.Аз отварям хладилника от времена време и ги обръщам за да поемат по добре маринатата.
- dancheto
- Кафе машина
- Мнения: 4883
- Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
- Местоположение: хасково
- Дал благодарност: 10 пъти
- Получил благодарност: 22 пъти
Re: Пилешки мръвки
Да си цитирам рецептата, да не я търся отново:
dancheto написа:Извинявам се за лошото качество:
Рецептата е от един форум, ако не се лъжа беше БГ мама....една жена спечелила конкурс на сп. Меню с тази рецепта:
На дъното на йенска тенджера се нарязва пил. филе гърди /една пеперуда// на жулиени беше при мен, по рецепта на кубчета/, отгоре са нарязват пресни гъби около 400 гр на широки ивици, върху тях лук нарязан на едри ивици също /по рецепта 4 глави, аз сложих 2/ и най-отгоре се разстила една опаковка майонеза. Никакви подправки, мазнини допълнителни, нито вода. Захлупваш, слагаш в студена фурна за 1 час и половина. Облизахме си пръстите, като се изкара от фурната имаше и сосче вътре. Да,.... по желание са наръсва кашкавал и се запича само отгоре. Бързо, лесно и вкусно! Бон апети!
П.П. Количеството беше доста, но докато се сетя да снимам.... Йенската тенджерка ми е от големите, около 30 см ширина, напълва се почти до горе.
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity