Пилешки мръвки
Re: Пилешки мръвки
Пилешко във фолио
3 цели бута /може бяло месо, крилца, филе, каквото имате/, 1/5 лимон, 1с.л. брашно, 1с.л.олио, 1 ч.л. червен пипер, 1ч.л. универсална подправка /Маги, Вегета/, черен пипер и сол на вкус. Към лимоновия сок се добавят всички останали продукти/ без пилето /Прави се кашичка, ако стане гъста може да сложи 1с.л.вода. С таки кашичка с четка се намазва месото, което се поставя върху намазнено алуминиево фолио. Завива се всяко бутче и се нареждат в тавичка. Пекат се на 250 градуса около 40мин, а след това се разтваря фолиото ,за да се зачерви, и се пече още 15 мин.
3 цели бута /може бяло месо, крилца, филе, каквото имате/, 1/5 лимон, 1с.л. брашно, 1с.л.олио, 1 ч.л. червен пипер, 1ч.л. универсална подправка /Маги, Вегета/, черен пипер и сол на вкус. Към лимоновия сок се добавят всички останали продукти/ без пилето /Прави се кашичка, ако стане гъста може да сложи 1с.л.вода. С таки кашичка с четка се намазва месото, което се поставя върху намазнено алуминиево фолио. Завива се всяко бутче и се нареждат в тавичка. Пекат се на 250 градуса около 40мин, а след това се разтваря фолиото ,за да се зачерви, и се пече още 15 мин.
Търся добри хора
Re: Пилешки мръвки
Букет - много интересна рецепта!
Re: Пилешки мръвки
Букет, преди малко приключихме с яденето на пилешкото. Стана много добре. Обаче се чудя, дали другия път да не го "облагородя" с една лъжица мед
Re: Пилешки мръвки
Петя, радвам се, че ви е харесало Ако прибавиш и мед, сподели след това как се е получило, моля!
Търся добри хора
Re: Пилешки мръвки
Лесна лятна манджа с пилешко в гювеч или какъвто и да е съд с капак, който да става за фурна.
Режеш, хвърляш и два часа правиш каквото ти душа иска.
- 3 глави кромид - нарязан на полумесеци
- 1-2 патладжана (в зависимост от големината) - нарязани на големи кубчета
- 2 тиквички - нарязани на шайби
- 2-3 чушки - нарязани на големи парчета
- 2-3 домата - на кубчета
- 1 пиле нарязано на порции (аз побългарих рецептата - сложих 2 бутчета нарязани - криза е!)
Това, което исках да добавя от мене си и забравих, са пресни печурки, щото обичам много гъби и сигурно щяха да дадат друг вкус на ястието.
- сол, черен пипер и риган (или каквато подправка ви харесва)
Това всичко се хвърля в гювеча, по реда, който съм писала, залива се с малко зехтин (без грам вода!!!! ) и се пече 2 часа във фурната (аз го пеках 2,5 часа) Всичко стана "мозък" ! Мисля, че търпи импровизации -сега се сещам освен за гъбите и за малко чесън например
Фотнах манджата, ама нещо снимчиците се поразмазаха ,все пак ще добиете представа
Режеш, хвърляш и два часа правиш каквото ти душа иска.
- 3 глави кромид - нарязан на полумесеци
- 1-2 патладжана (в зависимост от големината) - нарязани на големи кубчета
- 2 тиквички - нарязани на шайби
- 2-3 чушки - нарязани на големи парчета
- 2-3 домата - на кубчета
- 1 пиле нарязано на порции (аз побългарих рецептата - сложих 2 бутчета нарязани - криза е!)
Това, което исках да добавя от мене си и забравих, са пресни печурки, щото обичам много гъби и сигурно щяха да дадат друг вкус на ястието.
- сол, черен пипер и риган (или каквато подправка ви харесва)
Това всичко се хвърля в гювеча, по реда, който съм писала, залива се с малко зехтин (без грам вода!!!! ) и се пече 2 часа във фурната (аз го пеках 2,5 часа) Всичко стана "мозък" ! Мисля, че търпи импровизации -сега се сещам освен за гъбите и за малко чесън например
Фотнах манджата, ама нещо снимчиците се поразмазаха ,все пак ще добиете представа
Когато ти стане толкова трудно и си мислиш, че не можеш да продължиш - не ти остава нищо друго, освен да продължиш!
Re: Пилешки мръвки
Малеее, потекоха ми лигите като на кучето на Павлов Непременно ще се възползвам от тази рецепта, благодаря, Джина.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Пилешки мръвки
Джина Ина - прекрасна рецепта, както винаги! Според мен нищо не е загубило яденето, като не си сложила гъби, ама аз съм една консерва - гъби не мешам с никакъв друг зеленчук, освен с лук, щото им се губи аромата според мен. И аз ги обожавам.
Re: Пилешки мръвки
" Мързеливо" пилешко
Пилешки бутчета или разфасовано пиле, 1 опаковка топено пушено сирене-нарязано на кръгчета, пресни гъби-300-400 гр. (може и повече )-нарязани на едро, малко масълце. Не се соли, защото топеното сирене солено.
Всичко сурово се пълни в пликовете за печене и се завързва. Пликът се дупчи от горната страна на няколко места , поставя се в тавичка, в която се налива 1-2 пръста вода. Пече се до зачервяване на продуктите (друг ориентир е водата в тавичката да се изпари)..Става супер-пробвайте го-хем бързо, хем вкусно!
Пилешки бутчета или разфасовано пиле, 1 опаковка топено пушено сирене-нарязано на кръгчета, пресни гъби-300-400 гр. (може и повече )-нарязани на едро, малко масълце. Не се соли, защото топеното сирене солено.
Всичко сурово се пълни в пликовете за печене и се завързва. Пликът се дупчи от горната страна на няколко места , поставя се в тавичка, в която се налива 1-2 пръста вода. Пече се до зачервяване на продуктите (друг ориентир е водата в тавичката да се изпари)..Става супер-пробвайте го-хем бързо, хем вкусно!
http://letiat.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Пилешки мръвки
Пилешка фантазия /рецепта на Астор/
800г бяло пилешко месо / 4пържоли/, 200г кашкавал, 200г шунка, 200г кисели краставички, 200г печурки, 400г сметана, 100мл бяло вино, 100г универсална подправка, сол, черен пипер, копър
Пържолите се начукват, осоляват и наръсват с черен пипер. В единия им край се слагат резени кашкавал, шунка и кис, краставички /аз ги режа на лентички/.Завива се на руло и с конец се завръзва. Поставят се в тенджера с вряща вода, в която са добавени виното и универсалната подправка. Ври 20мин, след това се прецеждат и нарязват на хапки. Печурките се слагат в тефлонов тиган без мазнина да омекнат, добавя се сметаната и се оставя да ври докато се сгъсти. Заливат се хапките с този сос и се наръсват с копър преди сервиране.
800г бяло пилешко месо / 4пържоли/, 200г кашкавал, 200г шунка, 200г кисели краставички, 200г печурки, 400г сметана, 100мл бяло вино, 100г универсална подправка, сол, черен пипер, копър
Пържолите се начукват, осоляват и наръсват с черен пипер. В единия им край се слагат резени кашкавал, шунка и кис, краставички /аз ги режа на лентички/.Завива се на руло и с конец се завръзва. Поставят се в тенджера с вряща вода, в която са добавени виното и универсалната подправка. Ври 20мин, след това се прецеждат и нарязват на хапки. Печурките се слагат в тефлонов тиган без мазнина да омекнат, добавя се сметаната и се оставя да ври докато се сгъсти. Заливат се хапките с този сос и се наръсват с копър преди сервиране.
Търся добри хора
Re: Пилешки мръвки
Букетче, арменец да ти сготви