Пилешки мръвки
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11814
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 148 пъти
- Получил благодарност: 189 пъти
- Обратна връзка:
- Templar
- Дълго кафе
- Мнения: 127
- Регистриран на: Яну 20, '10, 00:11
- Местоположение: Орешак, Троян, Свищов, Велико Търново, Плевен ;)
- Обратна връзка:
Re: Пилешки мръвки
Щом аз използвам и китайците използват хехе
В интерес на истината, с кашкавал опитах последния път, но той се стапя и става на каша. Но пак бе вкусно де.
Хубавото на тази рецепта е, че можеш да слагаш каквото искаш, може свободно да се импровизира... аз не знам да съм я правил до сега 2 пъти по 1 начин
В интерес на истината, с кашкавал опитах последния път, но той се стапя и става на каша. Но пак бе вкусно де.
Хубавото на тази рецепта е, че можеш да слагаш каквото искаш, може свободно да се импровизира... аз не знам да съм я правил до сега 2 пъти по 1 начин
Нека не гледаме треската в окото на другия, преди да извадим гредата от своето.
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Пилешки мръвки
Тити ,ето рецептата:8-10 парчета от бутчета-горно или долно няма значение.Слагат се в една по-тясна тава,за да не шават много. Добавяш около 15 нарязани на парченца фурми и още толкова зелени маслини,100 гр бяло вино,сока на половин лимон,50 гр зехтин,2-3 ск. чесън,сол черен пипер и 1 ч.л. смлян кориандър.Объркваш всичко добре в тавата и го оставяш да се маринова поне 3 часа.След това слагаш тавата във загрята фурна на 200 градуса за половин час,после обръщаш бутчетата поръсваш ги със 100 гр. настъргани бадеми примесени със 2 ч.л.захар и отново ги пъхаш за около 15 мин във фурната за се запечат.
Re: Пилешки мръвки
Тихолов, благодаря за рецептата и ти връщам жеста с нещо интересно, което предлагам да направиш и да кажеш как е на вкус и много време ли отнема. След което да се пробвам и аз. Рецептата е от в-к "24 часа"
Пълнени дюли с пилешко
ПРОДУКТИ (4 порции)
4 по-едри дюли
4 бр. пилешки гърди
1 глава лук
2 с.л. олио, 50-70 г краве масло
2 жълтъка
1-2 с.л. брашно
1 с.л. кафява захар
сол, бял пипер
розмарин или естрагон
канела (на пръчица и 1-2 щипки смляна)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Дюлите се бланшират в подсолена вода с половин пръчица канела за 4-5 мин. Изрязва им се капаче и вътрешността се издълбава.
В смес от 1-2 с.л. олио и маслото задушаваме ситно нарязания лук и почистените и нарязани на дребно пилешки гърди. Овкусяваме ги със сол, бял пипер, 1-2 щипки канела и розмарин или естрагон.
С получената смес пълним дюлите и ги захлупваме с капачетата. Нареждаме ги в тенджера, заливаме до половината на плодовете с вода, добавяме сол, 1 с.л. кафява захар и варим до омекването на дюлите (внимаваме да не се разварят).
Останалата след варенето течност сгъстяваме с брашното и двата жълтъка и доовкусяваме със сол и розмарин по желание. Готовите дюли разпределяме в чиниите за сервиране и заливаме със соса.
Пълнени дюли с пилешко
ПРОДУКТИ (4 порции)
4 по-едри дюли
4 бр. пилешки гърди
1 глава лук
2 с.л. олио, 50-70 г краве масло
2 жълтъка
1-2 с.л. брашно
1 с.л. кафява захар
сол, бял пипер
розмарин или естрагон
канела (на пръчица и 1-2 щипки смляна)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Дюлите се бланшират в подсолена вода с половин пръчица канела за 4-5 мин. Изрязва им се капаче и вътрешността се издълбава.
В смес от 1-2 с.л. олио и маслото задушаваме ситно нарязания лук и почистените и нарязани на дребно пилешки гърди. Овкусяваме ги със сол, бял пипер, 1-2 щипки канела и розмарин или естрагон.
С получената смес пълним дюлите и ги захлупваме с капачетата. Нареждаме ги в тенджера, заливаме до половината на плодовете с вода, добавяме сол, 1 с.л. кафява захар и варим до омекването на дюлите (внимаваме да не се разварят).
Останалата след варенето течност сгъстяваме с брашното и двата жълтъка и доовкусяваме със сол и розмарин по желание. Готовите дюли разпределяме в чиниите за сервиране и заливаме със соса.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Пилешки мръвки
не, копнах го от електронния вестник. Нали затова викам първи ти да се пробваш, пък после азptiholov написа:Това звучи много интересно.Това на снимката твоите дюли ли са.
Ама пък така като се върнах пак да погледна, хъм, верно приличат на моите дюли
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Пилешки мръвки
Ще ги пробвам дюлите ти,но се чудя дали да не променя рецептата.Дали вместо да ги варим,да не ги печем под фолио. Нещо такова ми се върти във главата,още повече,че те са бланширани вече.
Re: Пилешки мръвки
Обаче после течността дето са вряли се използва да се направи соса за тях. Сигурно е като при печената тиква, аз там наливам вода почти да покрие парчетата и те хем се варят, хем се пекат, хем се задушават.ptiholov написа:Ще ги пробвам дюлите ти,но се чудя дали да не променя рецептата.Дали вместо да ги варим,да не ги печем под фолио. Нещо такова ми се върти във главата,още повече,че те са бланширани вече.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;