Пилешки мръвки
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Пилешки мръвки
Тази вечер хапнахме една много вкусна манджа. За първи път я правя ,на стана супер.Около 650 гр.пилешки гърди,нарязани на кубчета и мариновани със соев сос.Във уок с разтопено масло се запържва една малка глава лук и 2 ск.чесън,добавя се месото .Когато се запържи се слагат и 2 големи червени чушки нарязани на ленти,1 ч.л. куркума и 2 ч.л. къри/в оригиналната рецепта е грам масала/.След това се слага 200 гр. пасирани домати и 1 ч.л. захар.Когато всичко се сгъсти тигана се маха от котлона и се добавя смес от 100 сурово кашу,50 мл.прясно мляко и 100 гр. сметана-които са смлени в блендера-получава се гъста каша.Всичко се разбърква и се оставя за кратко върху горещия,но вече изключен котлон.Това е.На мен много ми хареса.
Re: Пилешки мръвки
Много интересно звучи това
И аз днес експериментирах.Бях размразила пакет пил.бонфиле(550гр) и ето какво спретнах:
мариновах хапки бонфиле в лим.сок,бяло вино,черв.,черен пипер,соев сос,чаена лъж.наситнен пресен джинджифил,2 скил.нарязан чесън,малко мед,зехтин,къри.След 1-2 часа се прехвърля всичко(заедно с останалата марината)в тавичка,добавя се още малко бяло вино,зехтин ,също и сусам.Пече се до готовност.Голяма вкусотия стана.
За гарнитура нарязох по дължина картофи,приготвих на пара и,непосредствено преди да поднеса,запържих до златисто,оваляни в микс от подправки.
И аз днес експериментирах.Бях размразила пакет пил.бонфиле(550гр) и ето какво спретнах:
мариновах хапки бонфиле в лим.сок,бяло вино,черв.,черен пипер,соев сос,чаена лъж.наситнен пресен джинджифил,2 скил.нарязан чесън,малко мед,зехтин,къри.След 1-2 часа се прехвърля всичко(заедно с останалата марината)в тавичка,добавя се още малко бяло вино,зехтин ,също и сусам.Пече се до готовност.Голяма вкусотия стана.
За гарнитура нарязох по дължина картофи,приготвих на пара и,непосредствено преди да поднеса,запържих до златисто,оваляни в микс от подправки.
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
Re: Пилешки мръвки
Снощи правих палачинки с пилешко и гъби, ще напиша тук рецептата, нищо, че е елементарна.
Трябва ни сварено пилешко месо, лук, гъби, подправки. Запържва се наситнения лук, прибавят се гъбите, пилешкото на кубчета, чер пипер, чубрица. Изключваме котлона когато е готово и ръсим кашкавал. С тази смес се пълнят палачинките, отгоре слагам малко кашкавал и слагам във фурната колкото да се разтопи.
Трябва ни сварено пилешко месо, лук, гъби, подправки. Запържва се наситнения лук, прибавят се гъбите, пилешкото на кубчета, чер пипер, чубрица. Изключваме котлона когато е готово и ръсим кашкавал. С тази смес се пълнят палачинките, отгоре слагам малко кашкавал и слагам във фурната колкото да се разтопи.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- mucunka
- Кафе машина
- Мнения: 3128
- Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
- Местоположение: София,Световрачене
- Дал благодарност: 19 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Пилешки мръвки
Китайско,свинско /пилешко/със зеленчуци
месо-около 0.500кг,свинско-бут,или филе, може и с пилешко-филе
маринова се със:
1 яйце
1ч.л къри
1-2 с.л олио или зехтин
1 с.л натурално нишесте
1/2 ч.л натриев глюкомат
ориз-2 ч.ч
се запържва в малко илио и къри и се залива с 4 ч.ч вряща вода.Ври 10 мин,и се оставя да престои половин час.
В нагорещен тиган,най-добре уок,се запържва месото ,става за 4-5 мин. и се изважда.Изсипва се микс замразени зеленчуци по желание,а и най-лесно.Става и с пресни зеленчуци,нарязани на дълги ленти-моркови,праз или кромид лук,царевица от консерва,гъби,соеви кълнове,чушки.Последният път ползвах китайски микс,нищо че в него има ориз,пак стана.След омекване на зеленчуците се заливат със сос от:/около 1 средна купа/
консервирани домати,пасирани,или кетчуп или доматено пюре
3-4 сл.червено вино
или1-2 с.л балсамов оцет,
захар-1-2 ч.л
1/2 ч.л натриев глюкомат
къкри около 1-2 минути и е готово.Сервира се с мерак и се яде с добър апетит.Може да се ползва бланширан ориз,който след сваряването се запържва, като накрая се слага едно яйце.Ако сте повече човека, увеличавате ориза и слагате 2 п.зеленчуци,месото е достатъчно .Ако не кнсумирете соев сос,осолявате.
месо-около 0.500кг,свинско-бут,или филе, може и с пилешко-филе
маринова се със:
1 яйце
1ч.л къри
1-2 с.л олио или зехтин
1 с.л натурално нишесте
1/2 ч.л натриев глюкомат
ориз-2 ч.ч
се запържва в малко илио и къри и се залива с 4 ч.ч вряща вода.Ври 10 мин,и се оставя да престои половин час.
В нагорещен тиган,най-добре уок,се запържва месото ,става за 4-5 мин. и се изважда.Изсипва се микс замразени зеленчуци по желание,а и най-лесно.Става и с пресни зеленчуци,нарязани на дълги ленти-моркови,праз или кромид лук,царевица от консерва,гъби,соеви кълнове,чушки.Последният път ползвах китайски микс,нищо че в него има ориз,пак стана.След омекване на зеленчуците се заливат със сос от:/около 1 средна купа/
консервирани домати,пасирани,или кетчуп или доматено пюре
3-4 сл.червено вино
или1-2 с.л балсамов оцет,
захар-1-2 ч.л
1/2 ч.л натриев глюкомат
къкри около 1-2 минути и е готово.Сервира се с мерак и се яде с добър апетит.Може да се ползва бланширан ориз,който след сваряването се запържва, като накрая се слага едно яйце.Ако сте повече човека, увеличавате ориза и слагате 2 п.зеленчуци,месото е достатъчно .Ако не кнсумирете соев сос,осолявате.
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Re: Пилешки мръвки
Сега освен пак да ме линчувате, ама кво да правя. Такава съм си. Жена с повечко свободно време на моменти и неограничен достъп до интернет. При това с известен интерес към здравословното хранене. Това е вместо извинение.
Тоя "натриев глюкомат" ме озадачи. Не намерих такъв в мрежата, но намерих "натриев глюконат " - "E 576 Sodium gluconate Препоръчва се избягване на употребата му. В някои страни е забранен. " Дори не зная за какво се употребява в кулинарията. Отпреди зная за предупрежденията да не се използва за лечение на деца, без да има изрична необходимост, доказана с изследвания. Но явно и в прозиводството на храни се бил използвал...
Да не би да се е имало предивд "Мононатриев глутамат" - също доста противоречива съставка, широко използвана в тиайските ресторанти у нас, предназначена да подсилва вкуса на ястията и с доста основателни съмнения за сериозни вреди на организма ...
Тоя "натриев глюкомат" ме озадачи. Не намерих такъв в мрежата, но намерих "натриев глюконат " - "E 576 Sodium gluconate Препоръчва се избягване на употребата му. В някои страни е забранен. " Дори не зная за какво се употребява в кулинарията. Отпреди зная за предупрежденията да не се използва за лечение на деца, без да има изрична необходимост, доказана с изследвания. Но явно и в прозиводството на храни се бил използвал...
Да не би да се е имало предивд "Мононатриев глутамат" - също доста противоречива съставка, широко използвана в тиайските ресторанти у нас, предназначена да подсилва вкуса на ястията и с доста основателни съмнения за сериозни вреди на организма ...
- mucunka
- Кафе машина
- Мнения: 3128
- Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
- Местоположение: София,Световрачене
- Дал благодарност: 19 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Пилешки мръвки
Грешката е моя,извинявам се. Става въпрос за натриев глутамат,купила съм го от Билата,от щанда за подправки.Дори и да си права,едва ли от кнсумация един път в месеца би ми навредило,да му мислят китайците. Обаче като ги гледам,имат бая дълголетници.
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Re: Пилешки мръвки
Така е - инцидентна употреба не вреди. Добре е да се има предвид обаче, че мононатриевият глутамат е съставка на всички фиксове, вегети, пикантини, готови супи, бульони, на много от пакетираните дълготрайни храни от типа на колбаси и пр.
- Templar
- Дълго кафе
- Мнения: 127
- Регистриран на: Яну 20, '10, 00:11
- Местоположение: Орешак, Троян, Свищов, Велико Търново, Плевен ;)
- Обратна връзка:
Re: Пилешки мръвки
Тъй като, не знам защо, няма тема Китайска кухня, тук ще Ви кажа как си правя китайско.
Взимате сезонни зеленчуци, ако няма пресни - става и с консервирани, но не е толкова вкусно.
Нарязват се на тънки ленти и се задушават в малко мазнина и соев сос. Аз лично използвам краставички, чушки и моркови ( може и праз и/или грах ).
След като се задъшат зеленчуците, Вие разбира се, през това време сте нарязали пилешкото филе на квадратчета ( хапки ), и сте ги запържили лееееко
После всичко се смесва, слага се консервирана царевица, може малко ( отгоре ) кашкавал. Става ШудниШко
Взимате сезонни зеленчуци, ако няма пресни - става и с консервирани, но не е толкова вкусно.
Нарязват се на тънки ленти и се задушават в малко мазнина и соев сос. Аз лично използвам краставички, чушки и моркови ( може и праз и/или грах ).
След като се задъшат зеленчуците, Вие разбира се, през това време сте нарязали пилешкото филе на квадратчета ( хапки ), и сте ги запържили лееееко
После всичко се смесва, слага се консервирана царевица, може малко ( отгоре ) кашкавал. Става ШудниШко
Нека не гледаме треската в окото на другия, преди да извадим гредата от своето.
Re: Пилешки мръвки
ДушичкаTemplar написа:Тъй като, не знам защо, няма тема Китайска кухня, тук ще Ви кажа как си правя китайско. Става ШудниШко
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Пилешки мръвки
Извинявай,но ти направо изби рибата с този кашакавал.То няма жив китаец дето използва кашкавал в яденето.Templar написа:Тъй като, не знам защо, няма тема Китайска кухня, тук ще Ви кажа как си правя китайско.
.... може малко ( отгоре ) кашкавал.