Страница 1 от 5

Физокарпус(Physocarpus)

Публикувано на: Мар 11, '12, 14:39
от lenuza73
Не намерих тема за този храст и затова си позволих да отворя.Много се надявам някой с повече опит от мен да сподели ,какви грижи са нужни за това красиво храстче...Вижте го моят какъв беше през 2010,когато го купих и насъдих,презимува без никаква допълнителна защита,а на пролетта от него намерих само две изсъхнали клонки.Незнам защо реших ,че след като го острижа ще покарат нови ....е да появиха се носи две недоразвити.Не ги снимах дори,защото на нищо не приличаха.Вчера погледнах ,стоят си там в градината,две стърчащи отново сухи клонки :eeeh: Споделе нещо ,ако имате опит :tzvetentze: Подрязва ли се изобщо или се изисква време да израстне и тогава ....Много го харесвам,но той мен изглежда не :snif:



Ето го и него Изображение

Re: Физокарпус(Physocarpus)

Публикувано на: Мар 11, '12, 16:06
от desitata
Ето това ти намерих в Гугъл,заповядайhttp://translate.google.bg/translate?hl ... md%3Dimvns.Странно е че мръзне след като го дават 2-ра зона,може пък точно този модел/с червени листа/да е по-кекав :hmmm: .
Дано ти е полезно :tzvetentze: .

Re: Физокарпус(Physocarpus)

Публикувано на: Мар 11, '12, 17:17
от lenuza73
Благодаря Деси :tzvetentze: ще му дам шанс и това лято,ако пак ми се гевези с тези рехави клончета,ще го пратя в историята...Дават го за храст без претенции,а моят явно иска да си има такива :D :D :D

Re: Физокарпус(Physocarpus)

Публикувано на: Мар 12, '12, 16:21
от незабравка
Моят физокарпус го режа веднъж напролет,веднъж като прецъфти и после още веднъж през лятото.Така образува по-гъста корона и новообразуваните,млади клончета имат най-интензивна тъмночервена багра.

Re: Физокарпус(Physocarpus)

Публикувано на: Мар 13, '12, 20:58
от lenuza73
:tzvetentze: Благодаря за инфото Незабравка...дано стигнем и ние до подрязване тази година,че той моя е едно джудженце :D

Re: Физокарпус(Physocarpus)

Публикувано на: Май 30, '12, 11:51
от estrella74
Искам да си купя два физокарпуса, но може ли някой да ми каже колко високи стават? Ако се постригват, на каква височина могат да се поддържат?
Ето за тези става въпрос:
Physocarpus opulifolius 'Dart's Gold'
Изображение
Physocarpus opulifolius 'Diablo'
Изображение

Re: Физокарпус(Physocarpus)

Публикувано на: Май 30, '12, 11:54
от dal
ами по инфо в интернет - поне два на един метър....
понеже аз такива сега насадих от поръчката , та по този повод ги издирвах като параметри ....

Re: Физокарпус(Physocarpus)

Публикувано на: Май 30, '12, 11:57
от estrella74
Благодаря ти, Дал! Много ми харесват, но там, където искам да ги сложа, нямам толкова свободно място. Ще видя дали не мога да им измисля друго.

Re: Физокарпус(Physocarpus)

Публикувано на: Май 31, '12, 00:16
от abelia
estrella74, моят Physocarpus opulifolius 'Diablo' е от три години в градината. http://i40.tinypic.com/209k047.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;.Тази снимка е от миналото лято. Пролетно време изрязвам 1/3 от клоните. В момента е около 110см.висок и 90см.широк, но тепърва ще нараства през лятото. Когато ходих на вилата последният път беше отрупан с прецъфтели цветове. Имаше само два непрецъфтели, колкото да видя как цъфти, защото предните две години пролетните слани попарваха пъпките и нямаше цвят. Представих си колко красив е бил и много съжалявам, че не можах да го видя разцъфнал в пълният му блясък. :eeeh:
Изображение

Re: Физокарпус(Physocarpus)

Публикувано на: Юни 1, '12, 00:19
от estrella74
abelia, много е хубав! Наистина много ми харесва, но вече нямам място в градината за такива големи растения (и не само големи). :cry: Искаше ми се да ги насадя на улицата, че там има място, но се притеснявам, че ще ги откраднат. Те крадат през оградата, камо ли на улицата. :ufff: