Ястия с мляно месо
Re: Ястия с мляно месо
Всъщноста наистина готвя на рождения й ден, ама за нас си. Тя ще ни наготви следващата седмица, когато не е на работа, щото като е на бачкане, няма време жената за нищо. Иначе е близнак
- Tanet
- Кафе машина
- Мнения: 4787
- Регистриран на: Яну 13, '10, 11:52
- Местоположение: Севлиево 5-а зона
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 1 път
Re: Ястия с мляно месо
Тези патладжани на Букетчето може да се покрият с бешамел-има един сух гръцки в Била ,който се разбива с мляко и става като гъст крем-много е вкусен, и така да се запекат. Сестра ми живее в Гърция и те много готвят такива работи ама винаги ги запичат с този бешамел,наистина е много вкусен.
"Истинските неща в живота, не са нещата"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
- ZAPLESKA
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1360
- Регистриран на: Май 2, '10, 18:53
- Местоположение: до Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Ястия с мляно месо
специално за сатори и неиния заек (а и всички останали любители) домашната великденска рецепта
"гушнато зайче"
взима се голяма тава / гювеч
малка кофа дребни картофки
моркови ,много лук зелен и стар
ориз, бекон и чесънче ако обичаш
и едно зайче/агне/пиле каквото обичаш
за плънката :
джигера на зайчето се наситнява и се мята в голям тиган с 2/3 от лука /само стария и бялото от младия/
като стане прозрачен лука се добавят наситнен бекон малко масло гьозум магданоз девесил розмарин/ако е мъжко зайчето или дърто/
добавя се ориз и малко вода (1:1 с ориза) и червен пипер + наситненото зелено от лука /тука мятам и чесън на прах/, задушава се на слаб огън докато изкристализира ориза да не се е разкашкал
в това време зайчето се натърква с подправки масло и сол и се шпекова по дебелите меса с беконче и масло
зимаш дебелата игла за юргани + обущарска макара и почваш да шиеш заека, шиеш му търбуха - пълниш - шиеш, така докато остане малко местенце в което да налееш малко водичка, и дозашиваш, нареждаш клонки/летвички под заека и го гушваш върху тях наоколо мяташ картофките с моркови и лук и кфото още искаш, при нас остава и малко плънка та я слагаме в пакет за пекане на пилета и до заека, покриваш с тънки филиики бекон доливаш водичка запечатваш с фолио и слагаш капака на гювеча , мяташ в пеща /фурната и сядаш на салатки и ракиики след 4-6 часа /зависи агне петел заек или и трите заедно печеш/ е готово, вадиш винцето и се почва по същество /рецептата ставала и със зеле или лапад ама не сме пробвали/
обичайно опалването на пеща се комбинира много добре със скара и бира /толкова за общото с мляното месо/
"гушнато зайче"
взима се голяма тава / гювеч
малка кофа дребни картофки
моркови ,много лук зелен и стар
ориз, бекон и чесънче ако обичаш
и едно зайче/агне/пиле каквото обичаш
за плънката :
джигера на зайчето се наситнява и се мята в голям тиган с 2/3 от лука /само стария и бялото от младия/
като стане прозрачен лука се добавят наситнен бекон малко масло гьозум магданоз девесил розмарин/ако е мъжко зайчето или дърто/
добавя се ориз и малко вода (1:1 с ориза) и червен пипер + наситненото зелено от лука /тука мятам и чесън на прах/, задушава се на слаб огън докато изкристализира ориза да не се е разкашкал
в това време зайчето се натърква с подправки масло и сол и се шпекова по дебелите меса с беконче и масло
зимаш дебелата игла за юргани + обущарска макара и почваш да шиеш заека, шиеш му търбуха - пълниш - шиеш, така докато остане малко местенце в което да налееш малко водичка, и дозашиваш, нареждаш клонки/летвички под заека и го гушваш върху тях наоколо мяташ картофките с моркови и лук и кфото още искаш, при нас остава и малко плънка та я слагаме в пакет за пекане на пилета и до заека, покриваш с тънки филиики бекон доливаш водичка запечатваш с фолио и слагаш капака на гювеча , мяташ в пеща /фурната и сядаш на салатки и ракиики след 4-6 часа /зависи агне петел заек или и трите заедно печеш/ е готово, вадиш винцето и се почва по същество /рецептата ставала и със зеле или лапад ама не сме пробвали/
обичайно опалването на пеща се комбинира много добре със скара и бира /толкова за общото с мляното месо/
Re: Ястия с мляно месо
Заплеска, мерси Както казва Джоузефин Бекер, много е лесто, ама отнема малко време
Да питам - казваш там за подправките, ако е мъжко или старо зайчето - това нещо общо с миризмата ли има?
Да питам - казваш там за подправките, ако е мъжко или старо зайчето - това нещо общо с миризмата ли има?
- ZAPLESKA
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1360
- Регистриран на: Май 2, '10, 18:53
- Местоположение: до Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Ястия с мляно месо
розмарина обезмирисява месо ако е яре или мъжко животно обикновенно има малко "аромат" с розмарина се отстранява може да го сложиш докато задушаваш месото и да го изхвърлиш с водата или да го натриеш като марината или да го добавиш в общото, когато няма предварително подготовка, листата на тагетиса имат същия ефект освен това гонят белоокрилки
Re: Ястия с мляно месо
Ясноооо. Моето явно е било мъжко вчера Джинджифилът с виното обаче свършиха работа
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Ястия с мляно месо
А баба ми ги правеше подобни,но с доматен сос,които запичаше с тях в ел.тенджера и накрая ги заливаше със заливка от 2-3 яйца и прясно мляко!Бяха толкова вкууууусниииии,че думи нямам !Ще я пробвам тази рецепта.Tanet написа:Тези патладжани на Букетчето може да се покрият с бешамел-има един сух гръцки в Била ,който се разбива с мляко и става като гъст крем-много е вкусен, и така да се запекат. Сестра ми живее в Гърция и те много готвят такива работи ама винаги ги запичат с този бешамел,наистина е много вкусен.
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Ястия с мляно месо
Сатори, виждам често споменаваш - босилек.
Имам една саксийка сега цъфти и освен ,че ми харесва миризмата му не зная какво да го правя.
Кажи ти кога и как и ... абе всичко си кажи за босилека - моляяяяяяя.
Имам една саксийка сега цъфти и освен ,че ми харесва миризмата му не зная какво да го правя.
Кажи ти кога и как и ... абе всичко си кажи за босилека - моляяяяяяя.
“Че съм умен – умен съм, но защо съм толкова красив?! Сигурно, защото съм скромен, а скромността краси човека.”
Re: Ястия с мляно месо
Ох, Доре , добре че попита за босилека. И аз така, ама беше ме срам да питам, че ме и мързеше де.
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Ястия с мляно месо
В Германия босилека се продава на всякъде в саксийки.Ние имаме винаги босилек,Вилфрид го обожава.Използваме го при салата домати с моцарелла,при приготвяне на пастърва със зеленчуци,при гулаш и роленбратен.Важното е при готвене,да не се вари и да не се обработва топлинно дълго време,защото губи аромата си.Родината му е Африка,в последствие се разпространява в Азия,Средна и Южна Америка.Има над 40 вида.Хармонира добре в доматени сосове и домати,ястия от паста,месо и риба.
Ето една страничка с приложението му в различни рецепти:
http://www.marions-kochbuch.de/index/0811.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето една страничка с приложението му в различни рецепти:
http://www.marions-kochbuch.de/index/0811.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;