Хляб, баници, закуски за шампиони
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Много съблазнителен хляба dilyanka. Умирам за тази хрупкава коричка!
И аз една питчица замесих.
И аз една питчица замесих.
- katina
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1437
- Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
- Местоположение: Хасково
- Дал благодарност: 81 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Ммм много апетитни са питките на Аника, Дилянка и Златка Злате, и покривката под питката ми грабна окото Дай и рецептата!
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Де да можех! Наследство е от баба ми!katina написа:Ммм много апетитни са питките на Аника, Дилянка и Златка Злате, и покривката под питката ми грабна окото Дай и рецептата!
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5274
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 99 пъти
- Получил благодарност: 105 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Злате, щом ти видях името и надничам- мммм.... добре,че съм вечеряла
Момичета, царици сте!Това с питките хич не го умея Възхищавам ви се на майсторлъка
Момичета, царици сте!Това с питките хич не го умея Възхищавам ви се на майсторлъка
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Благодаря Даниелче! И аз не умея кой знае колко, но много се старая.
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5274
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 99 пъти
- Получил благодарност: 105 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Ха- ха!Не умеела!То каквото покажеш е за изяждане и през екрана!Голяма майсторица сии!
Как нямам късмет да съм наблизо,пък ти пак не умей
Как нямам късмет да съм наблизо,пък ти пак не умей
- katina
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1437
- Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
- Местоположение: Хасково
- Дал благодарност: 81 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
На питката рецептата, Злате, на питката А баба ти е оставила много ценно наследствоЗлатка Трънова написа:Де да можех! Наследство е от баба ми!katina написа:Ммм много апетитни са питките на Аника, Дилянка и Златка Злате, и покривката под питката ми грабна окото Дай и рецептата!
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
О, тя питката е лесна katina ! Аз си помислих , че покривка искаш да тъчеш
200мл прясно мляко
2 яйца - единия жълтък е за намазване
2с.л. олио
2с.л. кисело мляко
1ч.л. сол
1ч.л.захар
разтопено масло за намазване 30-40г , може и олио или мас
7г суха мая или половин кубче прясна
550гбрашн.
Разтварям маята ,захарта и малко брашно в топличкото мляко и оставям да шупне. Добавям яйцата, олиото, киселото мляко, солта.Постепенно добавям и брашното и меся докато започне да се отлепва от съда.Оставям 20мин да се отпусне тестото. След това разделям на четири топки. Разточвам на кръг и мажа с масло без последнния.Подреждам кръговете един върху друг. Центъра фиксирам с чаша. Нарязвам на осем .Усуквам всяка част два пъти. Оставям да втаса до удвояване на обема . Намазвам с жълтък и пека на 180 градуса.
200мл прясно мляко
2 яйца - единия жълтък е за намазване
2с.л. олио
2с.л. кисело мляко
1ч.л. сол
1ч.л.захар
разтопено масло за намазване 30-40г , може и олио или мас
7г суха мая или половин кубче прясна
550гбрашн.
Разтварям маята ,захарта и малко брашно в топличкото мляко и оставям да шупне. Добавям яйцата, олиото, киселото мляко, солта.Постепенно добавям и брашното и меся докато започне да се отлепва от съда.Оставям 20мин да се отпусне тестото. След това разделям на четири топки. Разточвам на кръг и мажа с масло без последнния.Подреждам кръговете един върху друг. Центъра фиксирам с чаша. Нарязвам на осем .Усуквам всяка част два пъти. Оставям да втаса до удвояване на обема . Намазвам с жълтък и пека на 180 градуса.
- katina
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1437
- Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
- Местоположение: Хасково
- Дал благодарност: 81 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Много благодаря Злате, ще я направя непременно
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5631
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1727 пъти
- Получил благодарност: 1960 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Calico, липсваш много. Лято, лято, ама скоро почва учебната година, последователите на безглутеновите хлебчета , какъвто станах и аз, чакаме съветите ти. Без да имам някакъв регистриран проблем установих, че безглутеновите брашна са моите. Голямо облекчение за няма и месец. И не само тук има нужда от теб, да знаеш.