Re: Трапезата на Бъдни вечер
Публикувано на: Дек 24, '09, 14:38
Реших да замеся содена питка по собствената си рецепта, да видим дали ще стане.
За нашите настоящи и бъдещи хобита - да разкажем, да покажем, да намерим ново хоби, или просто да си поговорим.
https://hobbykafe.com/forum/
Ще, ще... Да те изръчкам и теб ли, трябва?Satori написа:Реших да замеся содена питка по собствената си рецепта, да видим дали ще стане.
Дай рецепта на тези чушкиbimbargo написа:Аз пък на Бъдни вечер ям пълнени чушки с тесто. Това е някакво румънско ядене. Предполагам е свързано с произхода ми.
Поне малко каймица бутни вътре де.. побългари рецептата.bimbargo написа:Аз пък на Бъдни вечер ям пълнени чушки с тесто. Това е някакво румънско ядене. Предполагам е свързано с произхода ми.
Ей,пак ме разсмя!5ia написа:Аз много искам да спазя традицията, защото е традиция. Никога в моя дом, или в този на мъж ми, не са се празнували такива неща. Не сме религиозни, постно не ядем.... Слагам си по принцип само ястията на масата, като някъде все пак стоят в очакване пържоли. Но доста преди 12 всички започват да ме гледат хищно. До сега никога не съм успявала да го направя този празник както му е ред. Но поне сега разбрах, че не само при нас е така , което ми подейства успокоително.
Снощи, като казвах рецептата на Евита, забравих захарта. Ама днес се сетих, като започнах да я правя. Ще я видя как е станала и ще докладвам..Калина-малина написа: Аз по късно ще я почна. Брашно, вода,сода, сол и захар. Виж как си казвам без бой
Аз съм готова със сармите, ошава, бобчето се вари, съдинките с плодовете, ядките и меда са готови. Питката по-късно. Тиквеника, мама ще го направи.Червено домашно винце имаме, мъжът ми ракийката ще купи и....това е! Хайде, че нямам търпение вече....