Трапезата на Бъдни вечер
Re: Трапезата на Бъдни вечер
Вие добре, че постите с кисело мляко и подобни, ама то май точно при тези пости не бива да има никакви животински производни - поне аз така мисля, без да съм сигурна. А може би наистина ще послушам съвета на Мория, и ще спретна 7 гарнитури Така всички ще сме доволни.
Re: Трапезата на Бъдни вечер
5ia написа:Вие добре, че постите с кисело мляко и подобни, ама то май точно при тези пости не бива да има никакви животински производни - поне аз така мисля, без да съм сигурна. А може би наистина ще послушам съвета на Мория, и ще спретна 7 гарнитури Така всички ще сме доволни.
Права си - на края на големите пости постът е особено строг - даже не се яде растителна мазнина, или направо се минава на глад или само хляб и вода. Най-вече важи за Великите пости. Това по каноните, които така добре познавам
Re: Трапезата на Бъдни вечер
Не мога да се сдържа, ще се похваля! Преди малко направих най-красивия тиквеник на света . Обаче още не съм го опитала, защото ме е страх. Захар сложих, тиква сложих..... Ама като нищо да съм забравила друго Сега правя боб. Утре още малко, и ще имам време и за следобедна дрямка
Re: Трапезата на Бъдни вечер
5ia написа:Не мога да се сдържа, ще се похваля! Преди малко направих най-красивия тиквеник на света . Обаче още не съм го опитала, защото ме е страх. Захар сложих, тиква сложих..... Ама като нищо да съм забравила друго Сега правя боб. Утре още малко, и ще имам време и за следобедна дрямка
.... и трябва да кажеш как направи тиквеника ...
-
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2126
- Регистриран на: Дек 9, '09, 19:53
- Дал благодарност: 171 пъти
- Получил благодарност: 13 пъти
Re: Трапезата на Бъдни вечер
И аз съм почти готова вече.Направих зелеви сърмички с булгур и чушки пълнени с боб.Сложих ги в гювеча,пъхнах и няколко сушени сливки и всичкото това във фурната за около 2 часа,стана мммм.
Последно промяна от mimaflora на Дек 23, '09, 21:47, променено общо 1 път.
http://www.delia.bg - Творческо ателие за ръкоделия
Re: Трапезата на Бъдни вечер
Аз днес нямах много време за готвене ,но направих лещата.Утре ще се боря с питката,тиквеника(винаги се сещам за милото като кажа тиквеник ) сърмичките и чушките
Re: Трапезата на Бъдни вечер
мммм, колко вкусно ми прозвуча, напълни ми се устата....Това булгура като какво точно ще е, че не мога да се сетя изобщо?mimaflora написа:И аз съм почти готова вече.Направих зелеви сърмички с булгур и чушки пълнени с боб.Сложих ги в гювеча,пъхнах и няколко сушени сливки и всичкото това във фурната за около 2 часа,стана мммм.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Трапезата на Бъдни вечер
Олющено и натрошено жито. Помня едно време баба ми ползваше винаги булгур вместо ориз.Titi написа:Това булгура като какво точно ще е, че не мога да се сетя изобщо?
Re: Трапезата на Бъдни вечер
Тити,булгура е жито,зърноTiti написа:мммм, колко вкусно ми прозвуча, напълни ми се устата....Това булгура като какво точно ще е, че не мога да се сетя изобщо?mimaflora написа:И аз съм почти готова вече.Направих зелеви сърмички с булгур и чушки пълнени с боб.Сложих ги в гювеча,пъхнах и няколко сушени сливки и всичкото това във фурната за около 2 часа,стана мммм.
Re: Трапезата на Бъдни вечер
и да го покажешSatori написа:5ia написа:Не мога да се сдържа, ще се похваля! Преди малко направих най-красивия тиквеник на света . Обаче още не съм го опитала, защото ме е страх. Захар сложих, тиква сложих..... Ама като нищо да съм забравила друго Сега правя боб. Утре още малко, и ще имам време и за следобедна дрямка
.... и трябва да кажеш как направи тиквеника ...
He who plants a garden, plants happiness