Страница 1 от 1

Измръзване - съвети, обсъждания и препоръки

Публикувано на: Яну 10, '12, 09:29
от gogoman
Марк Твен : В спора се ражда Истината! - "......

Re: Измръзване - съвети, обсъждания и препоръки

Публикувано на: Яну 10, '12, 10:11
от orkud
Уффф, няма лошо в темата и желанието да я обсъдиш, ама какво ще кажеш по нея ти? МЪцни поне, какво си ми го изтипосал тука Марк Твен :hmmm: Само тичаме подир темите ти от едно изречение, аман .... То от свобода до сЛободия, нали знаеш, че има разлика. Видях обсъждането на Миша и Незабравка, те поне има какво да кажат, явно за разлика от теб. Сега ще се обидиш, ще се нацупиш и ще се почувстваш борец за свободи, без да помислиш, че откакто си тук, все едно и също ти се повтаря, ама явно нямаш как да го разбереш :angel2:

Re: Измръзване - съвети, обсъждания и препоръки

Публикувано на: Яну 11, '12, 07:43
от gogoman
Видяла си на Миша и Незабравка обсъждането, да беше видяла и мойте.

Re: Градините ни през зимата
от gogoman » Вто Яну 10, 2012 9:08 am
..............ПИРЕТРУМ
Pyretrhum cinerariefolium Traw.

Ботаническа характеристика
Пиретрумът е многогодишно растение със силно изразен инсектициден ефект. През първата година на разсаждането пиретрумът се развива много бавно, а започва да плодоноси от втората година. Растението не понася затъмняване и суша, особено през ранните периоди на своето развитие. Неблагоприятно влияние върху развитието на растението оказва и нараняването на корените му по време на обработките на междуредията, ето защо следва тази дейност да се извършва особено внимателно.Пиретрумът не е капризен по отношение на хранителните вещества в почвата, но е отзивчив на торене с фосфорни и калиеви торове, които засилват неговата зимоустойчивост. ...............................

Re: Градините ни през зимата
от gogoman » Вто Яну 10, 2012 12:01 pm
Колкото повече сняг я затрупа, толкоз по-добре. През 2010 г падна температурата под - 17 градуса и добре, че бяхме затрупали смокинята с много сняг. 50% от клоните над снега измръзнаха. Когато чистя двора от сняг, с него покривам основата на дърветата и лозите. Според мен снега е естествен изолатор .

Re: Градините ни през зимата
от gogoman » Вто Яну 10, 2012 12:41 pm
Увий основата и клоните на смокинята с хартия, трябва да бъде увита на много пласта - най-голям ефект има с хартиени чувалчета от цимент.

Когато нещо съм прочел, предпочитам да го преложа на другите с Копи-Пейст. Много лесно е да го префазирам.
Желая ти хубав и щастлив ден.

Re: Измръзване - съвети, обсъждания и препоръки

Публикувано на: Фев 4, '20, 19:36
от Havga
Търсих подходящата тема и попаднах на тази:). Как ли ще се отрази зимата на растенията ни? Те досега караха хладна есен!