Страница 2 от 5

Re: Свинско месо

Публикувано на: Дек 13, '09, 08:29
от tanya1602
Кайзеровано месо


Изображение

1 кг. свинско без кост, ципи и сланина/ бут , плешка,филе, контрафиле/
1 кг морска сол
подправки на вкус - използвам : чимен ,чубрица, червен и черен пипер.


Месото измито и много добре подсушено се разрязва на продълговати късове и се засипва със солта / сол трябва да има и под него/ така ,че да се завие плътно.Така престоява на вън или в хладилник 24 часа. Измива се , подсушава се и се овалва в микса от подправките. Прокарва се конец в единият край и се окачва на сухо и проветриво място. След 72 часа е готово за консумация. :ieeemyzh:

Re: Свинско месо

Публикувано на: Дек 13, '09, 08:37
от mucunka
Кое? :hmmm:

Re: Свинско месо

Публикувано на: Дек 13, '09, 17:05
от vjra
Ето и нашата любима рецепта за пържоли:използвам свински вратни пържоли,без да ги начуквам ги овалвам в брашно и леко ги запържвам,колкото да се запечати месото.След това ги подреждам в тавичка и леко ги посолявам и слагам черен пипер,отгоре подреждам топено сирене (става също много вкусно и със сметана),наливам вода колкото да облее пържолите,слагам фолио и пека във фурната.Пържолите стават много крехки,за гарнитура правя картофено пюре или гъби с масло.Дано ви хареса.

Re: Свинско месо

Публикувано на: Дек 14, '09, 15:28
от Titi
vjra написа:Ето и нашата любима рецепта за пържоли:използвам свински вратни пържоли,без да ги начуквам ги овалвам в брашно и леко ги запържвам,колкото да се запечати месото.След това ги подреждам в тавичка и леко ги посолявам и слагам черен пипер,отгоре подреждам топено сирене (става също много вкусно и със сметана),наливам вода колкото да облее пържолите,слагам фолио и пека във фурната.Пържолите стават много крехки,за гарнитура правя картофено пюре или гъби с масло.Дано ви хареса.
Тъкмо питах в темата за празнична вечеря за някоя подходяща рецепта със свинско, а я откривам тук. Звучи ми страхотно, мисля да ги направя.

Re: Свинско месо

Публикувано на: Дек 20, '09, 18:45
от 5ia
Как се правят онези пържоли, които се завиват в зелев лист? И нали знаете - на мен много подробно трябва ми да се обяснява :oops:

Re: Свинско месо

Публикувано на: Дек 20, '09, 18:57
от Iveto
Съвсем лесно, не е като крем брюле ;) . Овкусяваш пържолките с черен и червен пипер /аз лично сол не слагам, защото киселото зеле е достатъчно солено/. Оставям ги половин час да престоят така и после всяка пържолка завивам в 2-3 зелеви листа. Нареждам в глинен гювеч, заливам с малко олио, половин чаша зелев сок и чаша вода. Мятам ги във фурната и ги забравям :dovolen:.

Re: Свинско месо

Публикувано на: Дек 20, '09, 19:01
от Satori
5ia написа:Как се правят онези пържоли, които се завиват в зелев лист? И нали знаете - на мен много подробно трябва ми да се обяснява :oops:
Според мен както при капамата - наскоро пускаха рецепти за капама. Аз бих ги запържила първо леко от двете страни, после леко посолени и подправени с черен пипер, увити в зелеви листа, ще ги сложа с малко от мазнината от запържването, в тенджера под налягане или пък във фурна в гювеч или пък в йенско /?/, с малко вода, дафинов лист и още черен пипер. Или в обикновена тенджера, да къкри.

Re: Свинско месо

Публикувано на: Дек 20, '09, 19:05
от johnstalker
А некой сиромаси постят.. :D

Re: Свинско месо

Публикувано на: Дек 20, '09, 20:14
от 5ia
Да, вЕрно не е като брюлето :D ! Това ще го спретна, обещавам. Благодаря. :dovolen:

Re: Свинско месо

Публикувано на: Дек 21, '09, 11:24
от Titi
Satori написа: Според мен както при капамата - наскоро пускаха рецепти за капама.
Не можах да я намеря, къде ли не прерових. Дай линк.
ама, че съм заспала. То аз съм я пуснала тази рецепта за капама, но като бързам да те чета и реших, че ти си пуснала друга, та се затичах да я търся.