Страница 11 от 12

Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се

Публикувано на: Дек 23, '11, 15:01
от calico
аааа, Оркуд, това е непосилно за тебе, не са мъчи. :tzeluvka:

Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се

Публикувано на: Ное 20, '17, 11:51
от zeleno
първи сняг
да откриваме сезона
Изображение

Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се

Публикувано на: Ное 20, '17, 22:22
от dar
zeleno написа:първи сняг
да откриваме сезона
Изображение
Нареждаме се под елхата да чакам подарък :ieeemyzh: Дали съм слушала :hmmm:

Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се

Публикувано на: Ное 20, '17, 22:23
от dar
zeleno написа:първи сняг
да откриваме сезона
Изображение
Нареждаме се под елхата да чакам подарък :ieeemyzh: Дали съм слушала :hmmm:

Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се

Публикувано на: Ное 21, '17, 12:25
от hrissi2009
И аз се нареждам, а за слушането...... ще видим :hihihi:

Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се

Публикувано на: Дек 5, '17, 14:21
от vanina_g
Я малко да съживя хубавата тема :daaa:

Всяка Коледа сме на гости и аз нося тиквеник. Хубав ми става, с готови кори, обаче вече ми омръзна и изкам нещо друго за десерт с тиква да направя. Иска ми се така по-празничен вид да има, какво ще кажете, нещо по-различно може ли да измислим? :angelche:
Дали да не я опека на парчета, оформени като лодки и пълни със сушени плодове, орехи и заляти с мед :hmmm:
Ама не съм правила досега така, подправка някаква слага ли се, с меда ли се пече или само със захар и после се залива с мед при сервиране...
Имате ли идеи?

Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се

Публикувано на: Дек 5, '17, 15:26
от greeneyed
Като срежа тиквата, отделям 1 кг за тиквеник, другата част - на парчета, точно както си го описала- с нарязани круши, орехи, подсладена преди печенето, да поеме захарта, на дъното на тавата вода, иначе ще се деформира. Обикновено тиквата е голяма, затова всичко това е от половин тиква.

Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се

Публикувано на: Дек 5, '17, 16:03
от vanina_g
greeneyed написа:Като срежа тиквата, отделям 1 кг за тиквеник, другата част - на парчета, точно както си го описала- с нарязани круши, орехи, подсладена преди печенето, да поеме захарта, на дъното на тавата вода, иначе ще се деформира. Обикновено тиквата е голяма, затова всичко това е от половин тиква.
:daaa: Благодаря за съветите! Ще се пробвам, не ми звучи много сложно и вярвам, че ще стане! :tzvetentze: