Рецепти за сладкиши и десерти
- alys
- Чист кофеин
- Мнения: 6080
- Регистриран на: Авг 12, '19, 22:03
- Дал благодарност: 2214 пъти
- Получил благодарност: 1281 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
В книгата на Тутти ми хареса обяснението как се прави тортата, включетелно бележките на Тутти, но не съм я правила.
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Мнения: 7742
- Регистриран на: Мар 31, '13, 11:42
- Местоположение: Козлодуй
- Дал благодарност: 2460 пъти
- Получил благодарност: 1371 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Алис, щоленчетата са се получили по добре от моите. При мен се разляха на страни, а не останаха на топче. Браво!!!
И тук да ви честитя новата 2023година. Бъдете здрави сръчковки
И тук да ви честитя новата 2023година. Бъдете здрави сръчковки
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10127
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 381 пъти
- Получил благодарност: 1091 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Ауааа, отивам да правя щоленчета. Имам маскарпоне и сирене за мазане натурално. Последното най -мното ми прилича на сирене крема. В Германия съм и трудно се оправям със заместители на някои специфични наши продукти. Вече налучквам сметаната, а изварата е 99 вида и няма оправия.
ЧЕСТИТА 2023-та! Да е пълна с благини и хубава! Няма да я връщаме, я.
ЧЕСТИТА 2023-та! Да е пълна с благини и хубава! Няма да я връщаме, я.
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5708
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1886 пъти
- Получил благодарност: 2167 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Като обърнеш,купата с разбитите белтъци, да не се свлича, да стои здраво.
На каква температура и колко време суши целувчения блат? Нали сложи оцет и нишесте по една лъжичка. Много неуспешни опити съм имала, но по тази рецепта от книгата, която споделих, винаги се получава.
Не се отказвай, това е лесна торта.
-
- Кафе машина
- Мнения: 4900
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 360 пъти
- Получил благодарност: 302 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Тути, съвсем твърда пяна се получи от белтъчната смес, сложих и нишесте и лимонов сок, а не оцет, пекох 2 часа, но не отворих вратата на фурната, когато суших блата и може би това ми е основната грешка. Може да пробвам отново, ама трябва да мине време, че много се разочарова, защото имах големи очаквания, пък не се получи.
Обаче днес направих мини щолените на Пепеляшчето и станаха супер! Вместо извара сложих крема сирене, а вместо стафиди - захаросан ананас и кокос. Та явно търпи доста вариации тази рецепта и става наистина много бързо и лесно, но пекох около 50 минути на 200°, моята фурна е слабичка (и старичка ).
Обаче днес направих мини щолените на Пепеляшчето и станаха супер! Вместо извара сложих крема сирене, а вместо стафиди - захаросан ананас и кокос. Та явно търпи доста вариации тази рецепта и става наистина много бързо и лесно, но пекох около 50 минути на 200°, моята фурна е слабичка (и старичка ).
- alys
- Чист кофеин
- Мнения: 6080
- Регистриран на: Авг 12, '19, 22:03
- Дал благодарност: 2214 пъти
- Получил благодарност: 1281 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Хич не пробвай, щом фурната ти не пече както трябва. За 50 минути на 200 градуса при мене щолените щяха да станат негърчета. С пожелание да си купиш нова печка/фурна и тогава да се похвалиш с отлични сладкиши. Аз май няма да я правя, защото целувчените блатове и разните сметани не са ми много любими. Наскоро ядох в сладкарница Неделя торта с целувчени блатове. Миии, не ми хареса. Обичам тестени неща.Di_Va написа: ↑Яну 1, '23, 18:34 Тути, съвсем твърда пяна се получи от белтъчната смес, сложих и нишесте и лимонов сок, а не оцет, пекох 2 часа, но не отворих вратата на фурната, когато суших блата и може би това ми е основната грешка. Може да пробвам отново, ама трябва да мине време, че много се разочарова, защото имах големи очаквания, пък не се получи.
Обаче днес направих мини щолените на Пепеляшчето и станаха супер! Вместо извара сложих крема сирене, а вместо стафиди - захаросан ананас и кокос. Та явно търпи доста вариации тази рецепта и става наистина много бързо и лесно, но пекох около 50 минути на 200°, моята фурна е слабичка (и старичка ).
-
- Кафе машина
- Мнения: 4900
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 360 пъти
- Получил благодарност: 302 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Алис, хич не искам нова печка, че мястото, което ѝ е отредено е толкова малко, че наличната е оптимален вариант. Тук с температурата на фурната през зимата има едно делта балкон, че печката "живее" на балкона, е остъклен, ама ...балкон , та винаги ми трябва температура с 30-40° повече от препоръчаната.
Аз пък точно сметанови сладкиши обичам и за това толкова много исках да ми се получи точно тази торта.
Аз пък точно сметанови сладкиши обичам и за това толкова много исках да ми се получи точно тази торта.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1980
- Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
- Дал благодарност: 255 пъти
- Получил благодарност: 180 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Преди години в Руския клуб, много харесвах бадемовия крем.
Наскоро намерих в нета рецептата и я направих.
https://www.cookwithasmile.com/%D0%B1%D ... %81%D1%82/
А, що се отнася до целувките. Загрявате фурната на 200 градуса. Слагате тавата с целувките и я изключвате. Изваждате ги, когато фурната изстине.
Наскоро намерих в нета рецептата и я направих.
https://www.cookwithasmile.com/%D0%B1%D ... %81%D1%82/
А, що се отнася до целувките. Загрявате фурната на 200 градуса. Слагате тавата с целувките и я изключвате. Изваждате ги, когато фурната изстине.
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10127
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 381 пъти
- Получил благодарност: 1091 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Това кремче ще се пробва. Няма как.
Щоленчетата направих, но се оказа, че дъщеря ми няма пудра захар. Не снимах защото видът им без пудрата захар не беше УАУ. Докато купим бяха изядени, така че фотото друг път.
Щоленчетата направих, но се оказа, че дъщеря ми няма пудра захар. Не снимах защото видът им без пудрата захар не беше УАУ. Докато купим бяха изядени, така че фотото друг път.
- мечтица
- Чист кофеин
- Мнения: 5017
- Регистриран на: Юли 4, '13, 08:31
- Дал благодарност: 878 пъти
- Получил благодарност: 1548 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Марка,благодаря!marka написа: ↑Яну 5, '23, 14:21 Преди години в Руския клуб, много харесвах бадемовия крем.
Наскоро намерих в нета рецептата и я направих.
https://www.cookwithasmile.com/%D0%B1%D ... %81%D1%82/
А, що се отнася до целувките. Загрявате фурната на 200 градуса. Слагате тавата с целувките и я изключвате. Изваждате ги, когато фурната изстине.
Кремчето е страхотно,открих долу и други интересни рецепти.
Спрях се се на тиква с крем карамел,утре ще се прави
Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН