Re: Търся рецепта
Публикувано на: Дек 21, '14, 18:27
пържолки-рулца: задължително начукани на тънко.
Нужни са :
4-5 пържоли, може да са престояли в
в марината (по желание) за няколко часа
3 топени сирена
2 кисели краставички
2 лъжици мазнина
1 чаша бяло вино
мащерка
Вземам пържолите, слагам на края им от плънката и ги завивам. След това с един симпатичен копринен конец (че е по-здрав) ги овързвам, но не прекалено стегнато.
Слагам ги там където ще се пекат и ги оставям за малко във фурната за да поцвърчат в мазнината и да се запечатат. Бихте могли и да ги запържите, но на мен така ми се вижда по-лесно. Обръщам ги един два пъти и като видя,че са готови, наливам бялото вино и мащерката. Пека около 40 минути.
Много просто и вкусно, а сосът понеже е с бяло, а не с червено вино е лек и ароматен. Може да се сгъсти с брашно, но у нас мъжете обичат да си топят и го оставям в този вид.
Нужни са :
4-5 пържоли, може да са престояли в
в марината (по желание) за няколко часа
3 топени сирена
2 кисели краставички
2 лъжици мазнина
1 чаша бяло вино
мащерка
Вземам пържолите, слагам на края им от плънката и ги завивам. След това с един симпатичен копринен конец (че е по-здрав) ги овързвам, но не прекалено стегнато.
Слагам ги там където ще се пекат и ги оставям за малко във фурната за да поцвърчат в мазнината и да се запечатат. Бихте могли и да ги запържите, но на мен така ми се вижда по-лесно. Обръщам ги един два пъти и като видя,че са готови, наливам бялото вино и мащерката. Пека около 40 минути.
Много просто и вкусно, а сосът понеже е с бяло, а не с червено вино е лек и ароматен. Може да се сгъсти с брашно, но у нас мъжете обичат да си топят и го оставям в този вид.