Супи
Re: Супи
Вчера направих една крем супа и искам да споделя речептата, защото стана сполучлива
Зелена крем супа
3 средни картофа
1 малка глава лук
1 пакет /450гр/ замразен грах
2 моркова
2/3 малка кофичка сметана
Продуктите се сваряват, добавят се сол, черен пипер, универсална или заленчукова подправка. Пасира се всичко, заедно със сметаната. Получава се интересен зелен цвят супа, която е много вкусна с крутони
Зелена крем супа
3 средни картофа
1 малка глава лук
1 пакет /450гр/ замразен грах
2 моркова
2/3 малка кофичка сметана
Продуктите се сваряват, добавят се сол, черен пипер, универсална или заленчукова подправка. Пасира се всичко, заедно със сметаната. Получава се интересен зелен цвят супа, която е много вкусна с крутони
Търся добри хора
Re: Супи
От една майсторка на шкембе чорба зная , че ако не сложиш в нея някой телешки или друг вид кокал няма да стане хубава .
Re: Супи
Горещи суши със сьомга, Превъзходна! http://webspoon.ru/receipt/goryachie-rolly-s-lososem" onclick="window.open(this.href);return false;
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15955
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 954 пъти
- Получил благодарност: 1874 пъти
Re: Супи
Аз не съм кой знае каква готвачка, но тази пилешка крем-супа почти си я измислих сама.
Обезкостеното бяло месо варя поне 40 минути ( ако е домашно де ) и след като изстине го накъсвам на влакна, а после нарязвам напряко на влакната на ситно. В бульона от пилето сварявам почти до разваряване белени и ситно нарязани картофи ( минавам ги на ренде Бьорнер, щот съм мързелива ). Изваждам ги, пасирам ги и към тях прибавям нарязаното месо и примерно около една трета от бульона, да станат на кашица. В същата тенджера, в която съм варила нещата, запържвам две лъжици брашно в масло ( не знам колко - на око, да речем към 100 гр.) да стане нещо като бешамел. Доливам внимателно и при непрекъснато бъркане останалия бульон, за да не се получат грудки. После сипвам и разбърквам и пасираните картофи с месото. Оставям да кърне за минута, като не трябва да загаря, подправям с наситнен пресен магданоз и задължително 2-3 скилидки чесън ( с пресата ). Моите домашни умират за тази самоделна манджа, даже и Бела. Единствения неприятен факт е, че се събират малко повече съдове за миене
Обезкостеното бяло месо варя поне 40 минути ( ако е домашно де ) и след като изстине го накъсвам на влакна, а после нарязвам напряко на влакната на ситно. В бульона от пилето сварявам почти до разваряване белени и ситно нарязани картофи ( минавам ги на ренде Бьорнер, щот съм мързелива ). Изваждам ги, пасирам ги и към тях прибавям нарязаното месо и примерно около една трета от бульона, да станат на кашица. В същата тенджера, в която съм варила нещата, запържвам две лъжици брашно в масло ( не знам колко - на око, да речем към 100 гр.) да стане нещо като бешамел. Доливам внимателно и при непрекъснато бъркане останалия бульон, за да не се получат грудки. После сипвам и разбърквам и пасираните картофи с месото. Оставям да кърне за минута, като не трябва да загаря, подправям с наситнен пресен магданоз и задължително 2-3 скилидки чесън ( с пресата ). Моите домашни умират за тази самоделна манджа, даже и Бела. Единствения неприятен факт е, че се събират малко повече съдове за миене
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Re: Супи
Много благодаря за тази рецептаJozefina написа:Горещи суши със сьомга, Превъзходна! http://webspoon.ru/receipt/goryachie-rolly-s-lososem" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Супи
Веднага я давам,изрезка е от списание не помня името,но рецептата е от Валентина Ванкова от с.Руженци ,ако я познавах бих и стиснала ръката
1/2кг. агнешко месо,1/2кг.агнешки дреболии/аз нямах/,сол ,1връзка зелен лук,1-2 домата,1ч.ч.спанак/според мен спанака е малко,правих го по рецептата и спанака не се усеща поне 2-3ч.ч.,1к.ч.ориз,по1/4 връзка джоджен,чубрица и копър/и тези ги нямах пресни,на око слагах/аз си добавих и 1морков ,1чушка,1/2вр.магданоз,1с.л.брашно,1 яйце,черен пипер и 1с.л оцет
Месото заедно с дреболиите се нарязват на дребно и се заливат с 2-3 л.студена вода/това не е по рецептата,но варих в тенджерата под налягане,с разни подправки/.След това се прибавят нарязаните на ситно зеленчуци.След като омекнат,се слага оризът и ситно нарязаните подправки.Брашното се размива в малко студена вода и се сипва в чорбата.Застройва се с яйцето.Чорбичката се подправя с черен пипер и оцет....ааа и се поднася топла
1/2кг. агнешко месо,1/2кг.агнешки дреболии/аз нямах/,сол ,1връзка зелен лук,1-2 домата,1ч.ч.спанак/според мен спанака е малко,правих го по рецептата и спанака не се усеща поне 2-3ч.ч.,1к.ч.ориз,по1/4 връзка джоджен,чубрица и копър/и тези ги нямах пресни,на око слагах/аз си добавих и 1морков ,1чушка,1/2вр.магданоз,1с.л.брашно,1 яйце,черен пипер и 1с.л оцет
Месото заедно с дреболиите се нарязват на дребно и се заливат с 2-3 л.студена вода/това не е по рецептата,но варих в тенджерата под налягане,с разни подправки/.След това се прибавят нарязаните на ситно зеленчуци.След като омекнат,се слага оризът и ситно нарязаните подправки.Брашното се размива в малко студена вода и се сипва в чорбата.Застройва се с яйцето.Чорбичката се подправя с черен пипер и оцет....ааа и се поднася топла