Супи
Супи
Нямаме си тема за супи, аз много ги уважавам
Супа с праз и гъби
Жак Пепен
нарязвам праз на не много дребни парчета и задушавам в зехтин, добавям гъбите, измити и нарязани и те да се задушат. Посолявам и напиперявам Наливам 4 ч.ч. пилешки бульон - от онзи на кубчетата, ако има истински е по-добре, разбира се + 2 ч.ч.вода. Къкри 10 мин., добавям картофени стърготини - около чаша. Ако ти се занимава може и да пасираш варен картоф, ама мен ме мързи. Трябват му две, три минути още и добавям 1 ч.ч. варено топло прясно мляко. Трябва да заври и се сваля от котлона. Това е
Супа с праз и гъби
Жак Пепен
нарязвам праз на не много дребни парчета и задушавам в зехтин, добавям гъбите, измити и нарязани и те да се задушат. Посолявам и напиперявам Наливам 4 ч.ч. пилешки бульон - от онзи на кубчетата, ако има истински е по-добре, разбира се + 2 ч.ч.вода. Къкри 10 мин., добавям картофени стърготини - около чаша. Ако ти се занимава може и да пасираш варен картоф, ама мен ме мързи. Трябват му две, три минути още и добавям 1 ч.ч. варено топло прясно мляко. Трябва да заври и се сваля от котлона. Това е
Re: Супи
Градинарска чорба
Във вряла вода последователно се слагат ситно нарязани:
лук, целина, морков, зелен боб, гъби и ориз
като поомекнат се добавят:
картофи, чушки, тиквички
Добвя се дом пюре, сол и магданоз
Понеже се готви без никаква мазнина можете да хапвате колкото искате по време на диета, но без хляб
П.С.
И да нямате всички продукти,пак става, пробвала съм
Във вряла вода последователно се слагат ситно нарязани:
лук, целина, морков, зелен боб, гъби и ориз
като поомекнат се добавят:
картофи, чушки, тиквички
Добвя се дом пюре, сол и магданоз
Понеже се готви без никаква мазнина можете да хапвате колкото искате по време на диета, но без хляб
П.С.
И да нямате всички продукти,пак става, пробвала съм
Търся добри хора
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11873
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 173 пъти
- Получил благодарност: 225 пъти
- Обратна връзка:
Re: Супи
Разликата е , че при чорбата се прави заптъжка /с брашно или с пипер/
Ама то в този случай мойта рецепта би трябвало да е супа
Ама то в този случай мойта рецепта би трябвало да е супа
Търся добри хора
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11873
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 173 пъти
- Получил благодарност: 225 пъти
- Обратна връзка:
Re: Супи
Освен чисто езикова друга разлика не виждам - чорба е с източен произход, а супа - от френски. Джонка, вземи, та ни осветли по въпроса
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11873
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 173 пъти
- Получил благодарност: 225 пъти
- Обратна връзка:
Re: Супи
Има голяма и съществена разлика, но ще ви оставя сами да я откриете!nel4o написа:Освен чисто езикова друга разлика не виждам - чорба е с източен произход, а супа - от френски. Джонка, вземи, та ни осветли по въпроса
-
- Виенско кафе
- Мнения: 444
- Регистриран на: Фев 14, '10, 16:58
- Местоположение: София- гулемото село
Re: Супи
http://www.segabg.com/online/article.as ... 1&id=00006" onclick="window.open(this.href);return false;
Или както казваше моя колежка - "ако се сгасти и че го топим-значи е чорбъ ,ако не се сгасти и че го сърбам- значи е супа" !
Или както казваше моя колежка - "ако се сгасти и че го топим-значи е чорбъ ,ако не се сгасти и че го сърбам- значи е супа" !
Re: Супи
Понеже съм не попитах чичко Гугъл. Той рече, че чорбата има запръжка, която се прави малко преди да я свалиш от огъня