Чистене на печени чушки, КАК?

Изкушения за лакомници и гурмани.
Аватар
Alien
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1928
Регистриран на: Май 24, '18, 17:43
Местоположение: София
Дал благодарност: 499 пъти
Получил благодарност: 843 пъти

Чистене на печени чушки, КАК?

Мнение от Alien »

Ако позволите, да се допитам до форумната общност:
Как се чистят печени чушки? Вкъщи всички много ги обичат, но чистенето определено силно натоварва старшето поколение. Има ли някакъв чалъм, да става по-лесно?

Съветите за пара, посоляване и задушаване, докато изстинат, нещо не дават очаквания ефект.
Сериозно припичане в чушкопека пък прави кожата на въглен, който трудно се остъргва - все остава по нещо, което дразни естетиката при консумация.
Последно, гледах това:

Някой дали прави така? Водата няма ли да развали вкуса? Става дума за салата, няма да се консервират.
libra
Наркоман
Мнения: 11642
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 90 пъти
Получил благодарност: 62 пъти

Re: Чистене на печени чушки, КАК?

Мнение от libra »

Много се внимава, точно да не станат на въглен. Трябва да са изпечени една идея повече от "пукани". При задушаването люспата си се отделя лесно. И предварително се махат семките. Малко е по-трудно при ваденето, но по този начин няма борба със семките. И, има чушки с различна дебелина на люспите, някои са като ламарини, те се белят по-лесно. Явно, по-деликтните трябва да се пекат по внимателно. Това съм открила аз. ММ който ги пече, винаги ме пита колко опечени ги искам.
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”