Страница 71 от 74

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Дек 31, '22, 20:17
от alys
В книгата на Тутти ми хареса обяснението как се прави тортата, включетелно бележките на Тутти, но не съм я правила.

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Яну 1, '23, 03:12
от pepelqshka71
Алис, щоленчетата са се получили по добре от моите. При мен се разляха на страни, а не останаха на топче. Браво!!!
И тук да ви честитя новата 2023година. Бъдете здрави сръчковки :liubov:
Изображение

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Яну 1, '23, 11:50
от МГХ
Ауааа, отивам да правя щоленчета. Имам маскарпоне и сирене за мазане натурално. Последното най -мното ми прилича на сирене крема. В Германия съм и трудно се оправям със заместители на някои специфични наши продукти. Вече налучквам сметаната, а изварата е 99 вида :) и няма оправия.
ЧЕСТИТА 2023-та! Да е пълна с благини и хубава! Няма да я връщаме, я.

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Яну 1, '23, 14:38
от Тутти
Di_Va написа: Дек 31, '22, 19:55 Разбити бяха по правилата уж - до твърди връхчета, ама може и да не е било достатъчно, знам ли.
Като обърнеш,купата с разбитите белтъци, да не се свлича, да стои здраво.
На каква температура и колко време суши целувчения блат? Нали сложи оцет и нишесте по една лъжичка. Много неуспешни опити съм имала, но по тази рецепта от книгата, която споделих, винаги се получава.
Не се отказвай, това е лесна торта.

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Яну 1, '23, 18:34
от Di_Va
Тути, съвсем твърда пяна се получи от белтъчната смес, сложих и нишесте и лимонов сок, а не оцет, пекох 2 часа, но не отворих вратата на фурната, когато суших блата и може би това ми е основната грешка. Може да пробвам отново, ама трябва да мине време, че много се разочарова, защото имах големи очаквания, пък не се получи.
Обаче днес направих мини щолените на Пепеляшчето и станаха супер! Вместо извара сложих крема сирене, а вместо стафиди - захаросан ананас и кокос. Та явно търпи доста вариации тази рецепта и става наистина много бързо и лесно, но пекох около 50 минути на 200°, моята фурна е слабичка (и старичка :lol: ).

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Яну 1, '23, 19:13
от alys
Di_Va написа: Яну 1, '23, 18:34 Тути, съвсем твърда пяна се получи от белтъчната смес, сложих и нишесте и лимонов сок, а не оцет, пекох 2 часа, но не отворих вратата на фурната, когато суших блата и може би това ми е основната грешка. Може да пробвам отново, ама трябва да мине време, че много се разочарова, защото имах големи очаквания, пък не се получи.
Обаче днес направих мини щолените на Пепеляшчето и станаха супер! Вместо извара сложих крема сирене, а вместо стафиди - захаросан ананас и кокос. Та явно търпи доста вариации тази рецепта и става наистина много бързо и лесно, но пекох около 50 минути на 200°, моята фурна е слабичка (и старичка :lol: ).
Хич не пробвай, щом фурната ти не пече както трябва. За 50 минути на 200 градуса при мене щолените щяха да станат негърчета. С пожелание да си купиш нова печка/фурна и тогава да се похвалиш с отлични сладкиши. Аз май няма да я правя, защото целувчените блатове и разните сметани не са ми много любими. Наскоро ядох в сладкарница Неделя торта с целувчени блатове. Миии, не ми хареса. :) Обичам тестени неща.

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Яну 1, '23, 19:31
от Di_Va
Алис, хич не искам нова печка, че мястото, което ѝ е отредено е толкова малко, че наличната е оптимален вариант. Тук с температурата на фурната през зимата има едно делта балкон, че печката "живее" на балкона, е остъклен, ама ...балкон :lol: , та винаги ми трябва температура с 30-40° повече от препоръчаната.
Аз пък точно сметанови сладкиши обичам и за това толкова много исках да ми се получи точно тази торта.

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Яну 5, '23, 14:21
от marka
Преди години в Руския клуб, много харесвах бадемовия крем.
Наскоро намерих в нета рецептата и я направих.
https://www.cookwithasmile.com/%D0%B1%D ... %81%D1%82/
А, що се отнася до целувките. Загрявате фурната на 200 градуса. Слагате тавата с целувките и я изключвате. Изваждате ги, когато фурната изстине.

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Яну 5, '23, 16:52
от МГХ
Това кремче ще се пробва. Няма как.
Щоленчетата направих, но се оказа, че дъщеря ми няма пудра захар. Не снимах защото видът им без пудрата захар не беше УАУ. Докато купим бяха изядени, така че фотото друг път. 🤣🤣🤣🙃

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Яну 6, '23, 15:29
от мечтица
marka написа: Яну 5, '23, 14:21 Преди години в Руския клуб, много харесвах бадемовия крем.
Наскоро намерих в нета рецептата и я направих.
https://www.cookwithasmile.com/%D0%B1%D ... %81%D1%82/
А, що се отнася до целувките. Загрявате фурната на 200 градуса. Слагате тавата с целувките и я изключвате. Изваждате ги, когато фурната изстине.
Марка,благодаря! :gush:
Кремчето е страхотно,открих долу и други интересни рецепти.
Спрях се се на тиква с крем карамел,утре ще се прави :daaa: