Вегетарианска и веганска кухня
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Благодаря !
Но не можах да пробвам нито един от трите варианта.
Авокадото беше много твърдо,нямаше никакъв вкус,не ми харесва.
Вместо 1 бр. авокадо,което за нищо не става,по добре да бях взела още 1 кг. лимони.
Но не можах да пробвам нито един от трите варианта.
Авокадото беше много твърдо,нямаше никакъв вкус,не ми харесва.
Вместо 1 бр. авокадо,което за нищо не става,по добре да бях взела още 1 кг. лимони.
-
- Наркоман
- Мнения: 11646
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 98 пъти
- Получил благодарност: 67 пъти
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Албенка,би ли проверила рецептата,нещо не се връзват пропорциите и 2 тави не ми се получиха.
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1080
- Регистриран на: Мар 30, '15, 10:06
- Местоположение: Сахара
- Получил благодарност: 496 пъти
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Явно не е било узряло Авокадите в магазина са зелени по принцип, дозряваш си ги сам в къщи. Понякога пускат и зрели, но си пише "готово за консумация" или нещо подобно. Трябва леко да поомекне, като го натиснеш с пръст да поддава - тогава е готово. Аз като купя, ядем го след 3-4 дни, седмица, когато стане.
Всичко идва от интересния факт, че авокадото не може да узрее, докато е на дървото. Много удобно, като се замислиш Де да бяха и смокините така, вместо да ми падат презрелите по главата
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Някои пък се чудим как да докараме смокините поне до зелени плодчета,
но не дребосъци,които не могат да се консумират и оставащи по дървото.
Искаме ако не от зрели,то поне от зелени смокини да правим сладко,
въпреки че е по сложно и много по трудоемко от другото със зрелите,
което си се прави стандартно,като всички останали сладка.
Авокадото нали все казват по кулинарни програми да не го опипваме,
защото като всеки минава и го натиска,последния щял да купи
повредено авокадо,което също никак не е приятно.
Все съм виждала едни дребосъци,а това беше едричко
та затова мислех,че е готово за консумация.
Но щом трябва да стои и доузрява 1 седмица,ще взема пак 1 брой за проба.
но не дребосъци,които не могат да се консумират и оставащи по дървото.
Искаме ако не от зрели,то поне от зелени смокини да правим сладко,
въпреки че е по сложно и много по трудоемко от другото със зрелите,
което си се прави стандартно,като всички останали сладка.
Авокадото нали все казват по кулинарни програми да не го опипваме,
защото като всеки минава и го натиска,последния щял да купи
повредено авокадо,което също никак не е приятно.
Все съм виждала едни дребосъци,а това беше едричко
та затова мислех,че е готово за консумация.
Но щом трябва да стои и доузрява 1 седмица,ще взема пак 1 брой за проба.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31789
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1154 пъти
- Получил благодарност: 2827 пъти
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Е, сега съвсем ме объркахте и двете.
Либре, с "грешните" 5 чаши брашно не пълниш 2 тави, така ли?
А как с правилното количество брашно "3 чаши" ще ги напълниш двете тави?
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
-
- Наркоман
- Мнения: 11646
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 98 пъти
- Получил благодарност: 67 пъти
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Авокадото се завива във вестник и и се слага на радиатора.Готово е съвсем скоро,имам предвид ден-два,а не 1-2 часа.
Албенка ,а сигурно ли е ,че се пече на 200 градуса?Тази температура би запечетила питата и няма се надигне ?
Албенка ,а сигурно ли е ,че се пече на 200 градуса?Тази температура би запечетила питата и няма се надигне ?
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Печенето всеки си го нагласява спрямо неговите условия.
А брашното - от чаша до чаша има доста разлика(200,250,300гр).
Затова казват,че в сладкарството всичко трябва да се мери и най точната рецепта
е в грамове,а после всеки си го прави с неговите чаши.
Правя подобен солен кекс с маслини,които според рецептата на Албена може да бъдат заменени със зеленчуци.
4яйца
100гр.олио(зехтин)
20гр.настърган пармезан(или кашкавал)
1/2 кофичка кисело мляко(250 гр.)
200гр.черни маслини
1ч.л.розмарин
1/2ч.л.чер пипер
250гр.брашно
1 бакпулвер
Маслините се нарязват.
Правила съм го и с бяло саламурено сирене,но понеже слагам повечко,се налага да добавя и брашно.
А брашното - от чаша до чаша има доста разлика(200,250,300гр).
Затова казват,че в сладкарството всичко трябва да се мери и най точната рецепта
е в грамове,а после всеки си го прави с неговите чаши.
Правя подобен солен кекс с маслини,които според рецептата на Албена може да бъдат заменени със зеленчуци.
4яйца
100гр.олио(зехтин)
20гр.настърган пармезан(или кашкавал)
1/2 кофичка кисело мляко(250 гр.)
200гр.черни маслини
1ч.л.розмарин
1/2ч.л.чер пипер
250гр.брашно
1 бакпулвер
Маслините се нарязват.
Правила съм го и с бяло саламурено сирене,но понеже слагам повечко,се налага да добавя и брашно.
-
- Наркоман
- Мнения: 11646
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 98 пъти
- Получил благодарност: 67 пъти
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Мерко,правих го 2 пъти ,защото си бях наумила да го нося на гости.Вторият път сложих повече мляко на 4 чаши брашно ,но от перфектен и многобещаващ вид,стигна до 2 пръста глетава ,сурова пита,прилична на вкус.А я пробвах със шишче.
Чашата ми е 200мл вместимост ,а брашното в нея е 120 гр.
Чашата ми е 200мл вместимост ,а брашното в нея е 120 гр.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31789
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1154 пъти
- Получил благодарност: 2827 пъти
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Чети, Либре!libra написа: ↑Фев 9, '19, 16:01 Мерко,правих го 2 пъти ,защото си бях наумила да го нося на гости.Вторият път сложих повече мляко на 4 чаши брашно ,но от перфектен и многобещаващ вид,стигна до 2 пръста глетава ,сурова пита,прилична на вкус.А я пробвах със шишче.
Чашата ми е 200мл вместимост ,а брашното в нея е 120 гр.
Хрумна ми! Във всяка различна "мерителна" чаша да стои по едно етикетче какво количество от различните продукти се побира в нея.Затова казват,че в сладкарството всичко трябва да се мери и най-точната рецепта
е в грамове, а после всеки си го прави с неговите чаши.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.