Re: КИВИ - Actinidia - Kiwi
Публикувано на: Мар 17, '16, 18:40
Мерси! Не бях мислил за кордони, но имам тази възможност.
За нашите настоящи и бъдещи хобита - да разкажем, да покажем, да намерим ново хоби, или просто да си поговорим.
https://hobbykafe.com/forum/
Корнел се произвежда като опрашител от витро плант Италия, Чезена, всъщност правиха го до преди 3-4 години по една голяма заявка партида от около 50 000 бройки, тази година нямам идея дали са го заложили в програмата си.stefan_doc написа: мъжко Cornell, кавото и да се крие зад това име, щото си е институт, не сорт,
англоговорящите го изписват по един начин, жабарите по друг, но такъв сорт съществува, създадоха го преди около 15 години, ако не ме лъже паметта и понеже има дълъг период на цъфтеж , успява да опрашва доста голям периметър от аргути. Точно тези го пуснаха за сефте, вероятно остатъчни количества от голямата поръчка, която вероятно е била предназначена за някакви пепиниери, но беше доста сериозна. Сорта ако пак не ме лъже паметта не е патентован, но съществува и е адски корав, търпи наводнения и изключителни засушавания има изключителна коренова система, която нищо не я мори, подобно на смокините. Имах няколко десетки засадени в земята поради липса на контейнери и още не мога да ги изкореня, все си покарват завалиите всяка година от някъде си.Що се касае до самофертилния иссаи към който си се насочил, ще останеш неприятно изненадан от вкуса му, много малко аргути могат да впечатлят консуматораstefan_doc написа:Чел съм го, както и още 2-3 публикации с това име, и с едно, и с две "L" накрая. Просто не вярвам на италианците. Изразих личното си мнение, за което се извинявам.
Кивитата обожават влагата и не маносватstefan_doc написа:О, на мястото, където ги садя, вкусът е последното нещо, което ме интересува. Целта е изобщо да оцелеят...
Там и лешници и люляци се гърчат от брашнеста мана, въпреки пръскането през 14-20 дни.