Страница 17 от 17

Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ

Публикувано на: Дек 18, '15, 10:36
от laydidi13
Тити,моите идеи за ястия се доближават до твоите.Тази година съм решила да направя пълнена пуйка с кестени,търсих рецепти из нета,голямо разнообразие.Ето една ,която ми направи впечатление:

http://mycandykitchen.blogspot.bg/2012/ ... _7574.html" onclick="window.open(this.href);return false;

А свинските пържоли няма как да не присъстват на Коледната трапеза :dovolen: салатки-руска-домашно приготвена,млечна,празнична погача,баница и още разни вкусотии. :potekoha:

Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ

Публикувано на: Дек 18, '15, 10:46
от calico
Развихрили сте се, а?

давайте, сега е момента
Искам маестра Лоис в тая тема :ieeemyzh:
хем да каже какво вегетарианско коледно джиджено ще направи, и ако може и веганско

Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ

Публикувано на: Дек 21, '15, 13:09
от kannamy
да си цопна и аз какво ще е менюто за Коледа
Сбирка с родата
1.салати-руска като пълнеж на шункови ролца ,снежанка ,цвекло с моркови и печен сусам, пушена риба с майонеза и лимон върху черно хлебче
2.език със сос тартар или грейви ,зависи дали ще го севрвирам студен или топъл
3.Капама- много го уважавам туй нещо.Тъй като на вилата тока е иди ми дойде ми по празниците ,капамата я зареждам посред нощ и я пускам на 150 градуса .Ми няма начин да не стане до обяд.
4.Баница с късмети и баклава
На следващия ден с приятели
Същото , но точка 3. е печена рибица -разтворена като книга .Това ще рече ,че парчето месо се нарязва , но не до долу ,на резани/пържолки -между тях колелце лук,гъба и пушено сирене ./Предишния ден месото е мариновано с майонеза и горчица/пека го на 150-200 градуса /зависи как е тока/
Като се извади то е цъфнало точно като разтворена книга.Абе и аз го обясних мани,но е ефектно.

Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ

Публикувано на: Дек 21, '15, 17:00
от d_vitanova
Всичко това прекрасно, ама как ги комбинирате тези вечери/обеди, бе хора ?!

Бъдни вечер - с родата, постни манджи...
Коледа - ?! обяд? Вечеря? Кога? Пак с родата? С приятели?

Ми то - от маса на маса... :shock:

Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ

Публикувано на: Дек 21, '15, 20:58
от svetla06
calico написа:Развихрили сте се, а?

давайте, сега е момента
Искам маестра Лоис в тая тема :ieeemyzh:
хем да каже какво вегетарианско коледно джиджено ще направи, и ако може и веганско
Не съм Лоис, но мисля да направя към всичко останало и кюфтенца от броколи. Имат яйце, сиренето може и да се сложи, и да не се сложи. И може би зеленчуков микс (мексикански - хареса ми заради черния боб вътре), с добавен обаче от мен лук на фурна. И гъби с лук.

Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ

Публикувано на: Дек 21, '15, 21:19
от РОУЗ
Току що спретнах баклава за Коледа, ама пак окъснях, по моята специална рецепта ;) трябва да стои 5 дни в студена стая да пресъхне, после още 3 дни сиропирана. Почти винаги забравям да я почна по-отрано, та посъкращавам процедурите.

Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ

Публикувано на: Дек 22, '15, 11:55
от kannamy
d_vitanova написа:Всичко това прекрасно, ама как ги комбинирате тези вечери/обеди, бе хора ?!

Бъдни вечер - с родата, постни манджи...
Коледа - ?! обяд? Вечеря? Кога? Пак с родата? С приятели?

Ми то - от маса на маса... :shock:
Абе на масата преди всичко дърдориме , че от празник на празник се виждаме дето се казва.Хапването е по между другото .

Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ

Публикувано на: Дек 25, '15, 19:33
от jozefin
За тази вечер направих питката на Саша, по подробни обяснения на Милена02 :dovolen:
Изображение
Дано да съм я опекла добре :dovolen:

Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ

Публикувано на: Дек 25, '15, 20:18
от Гео, граф
Жозефин, питката ти е много красива, а имам чувството, че ще е още по-вкусна :daaa: !

И аз правих бъднивечерска погача - на преден план се е изтипосал овчаря :nod:

Изображение

Изображение

Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ

Публикувано на: Дек 25, '15, 23:53
от Силвия
Их, Гео, каква е хубава :potekoha: