ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ
Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ
Тити,моите идеи за ястия се доближават до твоите.Тази година съм решила да направя пълнена пуйка с кестени,търсих рецепти из нета,голямо разнообразие.Ето една ,която ми направи впечатление:
http://mycandykitchen.blogspot.bg/2012/ ... _7574.html" onclick="window.open(this.href);return false;
А свинските пържоли няма как да не присъстват на Коледната трапеза салатки-руска-домашно приготвена,млечна,празнична погача,баница и още разни вкусотии.
http://mycandykitchen.blogspot.bg/2012/ ... _7574.html" onclick="window.open(this.href);return false;
А свинските пържоли няма как да не присъстват на Коледната трапеза салатки-руска-домашно приготвена,млечна,празнична погача,баница и още разни вкусотии.
Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ
Развихрили сте се, а?
давайте, сега е момента
Искам маестра Лоис в тая тема
хем да каже какво вегетарианско коледно джиджено ще направи, и ако може и веганско
давайте, сега е момента
Искам маестра Лоис в тая тема
хем да каже какво вегетарианско коледно джиджено ще направи, и ако може и веганско
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- kannamy
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1448
- Регистриран на: Яну 16, '12, 16:36
- Местоположение: София/Богьовци
- Дал благодарност: 12 пъти
- Получил благодарност: 56 пъти
Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ
да си цопна и аз какво ще е менюто за Коледа
Сбирка с родата
1.салати-руска като пълнеж на шункови ролца ,снежанка ,цвекло с моркови и печен сусам, пушена риба с майонеза и лимон върху черно хлебче
2.език със сос тартар или грейви ,зависи дали ще го севрвирам студен или топъл
3.Капама- много го уважавам туй нещо.Тъй като на вилата тока е иди ми дойде ми по празниците ,капамата я зареждам посред нощ и я пускам на 150 градуса .Ми няма начин да не стане до обяд.
4.Баница с късмети и баклава
На следващия ден с приятели
Същото , но точка 3. е печена рибица -разтворена като книга .Това ще рече ,че парчето месо се нарязва , но не до долу ,на резани/пържолки -между тях колелце лук,гъба и пушено сирене ./Предишния ден месото е мариновано с майонеза и горчица/пека го на 150-200 градуса /зависи как е тока/
Като се извади то е цъфнало точно като разтворена книга.Абе и аз го обясних мани,но е ефектно.
Сбирка с родата
1.салати-руска като пълнеж на шункови ролца ,снежанка ,цвекло с моркови и печен сусам, пушена риба с майонеза и лимон върху черно хлебче
2.език със сос тартар или грейви ,зависи дали ще го севрвирам студен или топъл
3.Капама- много го уважавам туй нещо.Тъй като на вилата тока е иди ми дойде ми по празниците ,капамата я зареждам посред нощ и я пускам на 150 градуса .Ми няма начин да не стане до обяд.
4.Баница с късмети и баклава
На следващия ден с приятели
Същото , но точка 3. е печена рибица -разтворена като книга .Това ще рече ,че парчето месо се нарязва , но не до долу ,на резани/пържолки -между тях колелце лук,гъба и пушено сирене ./Предишния ден месото е мариновано с майонеза и горчица/пека го на 150-200 градуса /зависи как е тока/
Като се извади то е цъфнало точно като разтворена книга.Абе и аз го обясних мани,но е ефектно.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1318
- Регистриран на: Сеп 26, '10, 22:57
- Местоположение: София
Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ
Всичко това прекрасно, ама как ги комбинирате тези вечери/обеди, бе хора ?!
Бъдни вечер - с родата, постни манджи...
Коледа - ?! обяд? Вечеря? Кога? Пак с родата? С приятели?
Ми то - от маса на маса...
Бъдни вечер - с родата, постни манджи...
Коледа - ?! обяд? Вечеря? Кога? Пак с родата? С приятели?
Ми то - от маса на маса...
Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ
Не съм Лоис, но мисля да направя към всичко останало и кюфтенца от броколи. Имат яйце, сиренето може и да се сложи, и да не се сложи. И може би зеленчуков микс (мексикански - хареса ми заради черния боб вътре), с добавен обаче от мен лук на фурна. И гъби с лук.calico написа:Развихрили сте се, а?
давайте, сега е момента
Искам маестра Лоис в тая тема
хем да каже какво вегетарианско коледно джиджено ще направи, и ако може и веганско
Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ
Току що спретнах баклава за Коледа, ама пак окъснях, по моята специална рецепта трябва да стои 5 дни в студена стая да пресъхне, после още 3 дни сиропирана. Почти винаги забравям да я почна по-отрано, та посъкращавам процедурите.
- kannamy
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1448
- Регистриран на: Яну 16, '12, 16:36
- Местоположение: София/Богьовци
- Дал благодарност: 12 пъти
- Получил благодарност: 56 пъти
Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ
Абе на масата преди всичко дърдориме , че от празник на празник се виждаме дето се казва.Хапването е по между другото .d_vitanova написа:Всичко това прекрасно, ама как ги комбинирате тези вечери/обеди, бе хора ?!
Бъдни вечер - с родата, постни манджи...
Коледа - ?! обяд? Вечеря? Кога? Пак с родата? С приятели?
Ми то - от маса на маса...
- jozefin
- Кафе машина
- Мнения: 4501
- Регистриран на: Дек 5, '09, 10:28
- Местоположение: Ловеч, 200 m надморска височина, умереноконтинентален климат
- Дал благодарност: 184 пъти
- Получил благодарност: 475 пъти
Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ
За тази вечер направих питката на Саша, по подробни обяснения на Милена02
Дано да съм я опекла добре
Дано да съм я опекла добре
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15971
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 979 пъти
- Получил благодарност: 1911 пъти
Re: ИДВАТ ПРАЗНИЦИ ДА СЕ ПОДГОТВИМ
Жозефин, питката ти е много красива, а имам чувството, че ще е още по-вкусна !
И аз правих бъднивечерска погача - на преден план се е изтипосал овчаря
И аз правих бъднивечерска погача - на преден план се е изтипосал овчаря
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд