Страница 15 от 17
Re: Да си приготвим здравословен кефир в къщи.
Публикувано на: Юни 26, '18, 21:15
от Румена
dar написа: ↑Юни 26, '18, 06:46
Да ви се оплача! Моята гъба май се увреди. Нали сега са пости и реших да мина на лимонадата. В събота заляха гъбата с мляко и снощи гледам буркана и не ми харесва. Стои на пластове съдържанието. Все едно ред мляко, ред вода и пак мляко. Не съм го опитвала. Сега ще го измия и ще му сложа мляко докато си купя достатъчно за кефир. Гъбата беше станала леко розова заради червените боровинки. Имате ли идея какво се е случило?
И според мен си е наред, моите седят в шкафа на стайна температура. Никога не са били в хладилник. Откак стана топло, се появи това разслояване, през зимата го нямаше.
Re: Да си приготвим здравословен кефир в къщи.
Публикувано на: Юни 26, '18, 21:29
от НаталиГ
Re: Да си приготвим здравословен кефир в къщи.
Публикувано на: Юни 26, '18, 22:01
от Румена
Мога да ти изпратя- пиши ми на лични, ако искаш:)
Re: Да си приготвим здравословен кефир в къщи.
Публикувано на: Юни 27, '18, 14:07
от НаталиГ
Румиииии!!!
Писах ти на лични.
Re: Да си приготвим здравословен кефир в къщи.
Публикувано на: Юни 27, '18, 16:41
от Di_Va
Господинов, да си жив и здрав!
Получих кефира и вече е заложен в истинско, а не магазинско мляко!
Предполагам, че утре ще може да се разбере какво се е получило, а ароматът на дрождите беше много приятен и апетитен:).
Благодаря ти от сърце!
Re: Да си приготвим здравословен кефир в къщи.
Публикувано на: Юни 27, '18, 16:50
от gospodinov
Di_Va написа: ↑Юни 27, '18, 16:41
Господинов, да си жив и здрав!
Получих кефира и вече е заложен в истинско, а не магазинско мляко!
Предполагам, че утре ще може да се разбере какво се е получило, а ароматът на дрождите беше много приятен и апетитен:).
Благодаря ти от сърце!
За нищо Di_Va.
Очакваме да споделиш резултата.
Наздраве.
Re: Да си приготвим здравословен кефир в къщи.
Публикувано на: Юни 27, '18, 18:00
от shoshy
Господинов, замесих кефир с брашно за закваска за хляб и вече 7 часа тестото е без промяна
. Това нормално ли е или нещо съм сгрешила с отглеждането на гъбата?
Re: Да си приготвим здравословен кефир в къщи.
Публикувано на: Юни 27, '18, 20:35
от gospodinov
shoshy написа: ↑Юни 27, '18, 18:00
Господинов, замесих кефир с брашно за закваска за хляб и вече 7 часа тестото е без промяна
. Това нормално ли е или нещо съм сгрешила с отглеждането на гъбата?
Шоши, 7 часа е прекалено малко за квас, 24 часа му трябва да се получи кваса.
Този е заложен снощи към 19.00 с воден кефир и пълнозърнесто брашно.
Вече е тръгнал да ме търси
Re: Да си приготвим здравословен кефир в къщи.
Публикувано на: Юни 27, '18, 21:07
от shoshy
Господинов, не виждам картинката, ама днес от 10 часа до сега никакво развитие на закваската, ама съвсем никакво - притесних се. Да се надявам утре да има раздвижване и в моята
.
Re: Да си приготвим здравословен кефир в къщи.
Публикувано на: Юни 27, '18, 21:13
от gospodinov
shoshy написа: ↑Юни 27, '18, 21:07
Господинов, не виждам картинката, ама днес от 10 часа до сега никакво развитие на закваската, ама съвсем никакво - притесних се. Да се надявам утре да има раздвижване и в моята
.
Сега вижда ли се?