Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Люси, хлябът изглежда страхотен, дай рецептата, да я пробвам
Аз засега правя хляб само по рецептата на Рости, най-добре ми се получава.
Аз засега правя хляб само по рецептата на Рости, най-добре ми се получава.
He who plants a garden, plants happiness
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Благодаря ти, Блу Хлебчето и на вкус беше много добро. Направих го от 1 кг. Пробвах този вид, защото става най-бързо - за около час и половина, иначе другите видове се приготвят за повече от три часа. Ето ти рецептичката:
Дано се вижда добре, че я карам малко мързеливата Ако не се чете пак ще я щракна, стига да кажеш
Твоята машинка каква е? Дай моля, и твоята рецепта за хляба, който правиш А да питам... козунак пробвала ли си?
Дано се вижда добре, че я карам малко мързеливата Ако не се чете пак ще я щракна, стига да кажеш
Твоята машинка каква е? Дай моля, и твоята рецепта за хляба, който правиш А да питам... козунак пробвала ли си?
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
чете се, няма проблеми
Моята машина е Мулинекс, имам я повече от година, но я ползвам реално само от два месеца. така че, не съм много опитна, пък и нямам книжка с рецепти, пробвам разни от нета, но засега с променлив успех. кКакто казах за момента съм се спряла на рецептата на Рости за основен хляб, има я по-горе в индекса на рецептите. козунак съм правила, но нее като да си го умесиш на ръце. В смисъл, получава се горе-долу добре на вкус, но тестото не стои на конци, както при ръчно месене с разтягане настрани.
Виждам че ти имаш специална книжка, може ли да извадиш рецептите за програмата бърз хляб, виждам че тази е такава, както и тези за програмите френски хляб и сладък хляб. Благодаря предварително
Моята машина е Мулинекс, имам я повече от година, но я ползвам реално само от два месеца. така че, не съм много опитна, пък и нямам книжка с рецепти, пробвам разни от нета, но засега с променлив успех. кКакто казах за момента съм се спряла на рецептата на Рости за основен хляб, има я по-горе в индекса на рецептите. козунак съм правила, но нее като да си го умесиш на ръце. В смисъл, получава се горе-долу добре на вкус, но тестото не стои на конци, както при ръчно месене с разтягане настрани.
Виждам че ти имаш специална книжка, може ли да извадиш рецептите за програмата бърз хляб, виждам че тази е такава, както и тези за програмите френски хляб и сладък хляб. Благодаря предварително
He who plants a garden, plants happiness
- vodo-leika
- Кафе машина
- Мнения: 4962
- Регистриран на: Ное 25, '09, 20:29
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Мили съфорумци, моля за малко разяснения, че съм пълен лаик. Може ли да ми обясните как точно функционира таз вълшебна машина, че на мен ми изглежда абсолютно футуристично - слагат се само съставките и тя си ги приготвя и пече? Като от приказките ми звучи малко!
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Точно така, приказно еvodo-leika написа:Мили съфорумци, моля за малко разяснения, че съм пълен лаик. Може ли да ми обясните как точно функционира таз вълшебна машина, че на мен ми изглежда абсолютно футуристично - слагат се само съставките и тя си ги приготвя и пече? Като от приказките ми звучи малко!
Възможно е да объркаш съставките и да изкараш нещо неядливо, но като си нагласиш горе-долу рецептите, няма гафове
Ние я имаме от 3 години (скоро ще се предаде и вече се оглеждам за нова) и никой вкъщи, освен кучетата, не иска да яде купешки хляб.
Дебелеенето на хората е индивидуално. От 5 човека вкъщи само 1 наддаде 10-ина кг. Другите сме си слаби
Никога не е късно да засадиш клематис...
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Аз я имам от два месеца и още съм в пробен период, в смисъл, че пробвам различни брашна, съставки и т.н. За сега съм правила само и единствено пълнозърнест хляб, като добавям в него различни семена - слънчогледови, тиквени, сусам, мак. Слагала съм и сушени домати, лук и маслини вътре. Правих хляб от лимец, от ръжено и сусамово брашно, от пълнозърнесто брашно. Пробвах и готова смес за хлебопекарна от пълнозърнесто брашно със семки вътре, но впоследствие сложих очилата и прочетох нюнюнкият текст, който информираше, че в брашното се съдържат подобрители и набухватели, което моменталически ме отказа да го ползвам повече. В крайна сметка идеята да си правя хляб в къщи е за да ядем максимално здравословен хляб, ако ще е с Е-тата, то ще си го купя от магазина.vodo-leika написа:Мили съфорумци, моля за малко разяснения, че съм пълен лаик. Може ли да ми обясните как точно функционира таз вълшебна машина, че на мен ми изглежда абсолютно футуристично - слагат се само съставките и тя си ги приготвя и пече? Като от приказките ми звучи малко!
И конкретно по твоя въпрос - да, звучи като от приказките и е точно така. Изсипваш в тавичката нужните продукти, като единственото изискване е мерките да се спазват максимално точно, аз си използвам кухненската везна за случая. Натискаш копчето на машинката и лягаш да спиш. Като се събудиш, къщата ти ухае фантастично и в кухнята те очаква прясно изпечен хляб.
Смятам, че хлебопекарната е удобна за хора като моето семейство, състоящо се от 2-ма души и ядящи 1 хляб за 1 седмица. Защото времето от натискането на копчето за старт до изваждането на готовия хляб е 3,5 чАса и не съвсем рентабилно ми изглежда, ако трябва да се прави хляб всеки ден.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Нашето семейство е от 5 човека.Единият не яде от домашния хляб. Заначи за 4 човека пека хляб всеки ден и не бих казала ,че не е рентабилно ,при положение ,че един бял хляб с консерванти и кой знае какви "подобрители" струва минимум 1 лев поне в наше село. И ако оставим настрана сметките,нищо не може да се сравни с аромата и вкуса на току -що опечения хляб.
Освен това става и много вкусен козунак в хлебобекарната,но при мен не винаги сполучливо
Освен това става и много вкусен козунак в хлебобекарната,но при мен не винаги сполучливо
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Всъщност, права си, на мен ми се струва нерентабилно откъм време, защото отнема много часове целия процес. Не мога да пека хляба през седмицата, защото като се прибера вечер след работа, докато стане готов хляба аз съм си легнала вече. За това го правя през уикенда. Но ако човек е свободен през деня да го сложи е друго. Не съм пробвала и отложения старт, идея е сутрин да наглася часовника на машината така, че да е готов хляба за вечерята. Не съм пробвала още и кратките програми, те също са вариант.Албена написа:Нашето семейство е от 5 човека.Единият не яде от домашния хляб. Заначи за 4 човека пека хляб всеки ден и не бих казала ,че не е рентабилно ,при положение ,че един бял хляб с консерванти и кой знае какви "подобрители" струва минимум 1 лев поне в наше село. И ако оставим настрана сметките,нищо не може да се сравни с аромата и вкуса на току -що опечения хляб.
Освен това става и много вкусен козунак в хлебобекарната,но при мен не винаги сполучливо
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- dancheto
- Кафе машина
- Мнения: 4882
- Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
- Местоположение: хасково
- Дал благодарност: 10 пъти
- Получил благодарност: 21 пъти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Аз винаги зареждам сутринта и с отложения старт нагласям да е изпекан хляба половин час след като се прибера....ухае невероятно домашния хляб!
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Ами аз пека поне по 1 хляб на ден. Обикновено гледам да има вкъщи и бял, и черен и ги разминавам във времето Освен това, тук злояди хора нямаме
За хляб ползвам бърза програма час и половина - 2, защото на дългата става много мек и с дунапренов ефект, а ние обичаме по-плътен.
Правя в нея тесто за всичко, което се сетя - баници, пици, гевреци, разните троянски сиренаци и барабойници... За козунак не ми е рентабилна, защото количеството ми е малко И като втасва, тръгва да излиза да се разхожда.
Абе май прекалено много ядем
Правила съм кекс - много мързелив Слагам всичко, което искам и чакам. Обаче е голямо количество и се пече много дълго, докато стане отвътре, и се получава по-сочен.
Почнах да огладнявам
За хляб ползвам бърза програма час и половина - 2, защото на дългата става много мек и с дунапренов ефект, а ние обичаме по-плътен.
Правя в нея тесто за всичко, което се сетя - баници, пици, гевреци, разните троянски сиренаци и барабойници... За козунак не ми е рентабилна, защото количеството ми е малко И като втасва, тръгва да излиза да се разхожда.
Абе май прекалено много ядем
Правила съм кекс - много мързелив Слагам всичко, което искам и чакам. Обаче е голямо количество и се пече много дълго, докато стане отвътре, и се получава по-сочен.
Почнах да огладнявам
Никога не е късно да засадиш клематис...